Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
office / Практикум / 1Word.docx
Скачиваний:
106
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
8.87 Mб
Скачать

Системи підготовки текстів

Для роботи з текстовою інформацією використовуються спеціальні програми – текстові редактори або процесори. До загальних функцій, що можуть бути реалізовані текстовими процесорами, можна віднести такі:

  1. Введення тексту в комп’ютер з клавіатури, редагування тексту (заміна, вставка, видалення та ін.).

  2. Форматування тексту (зміна шрифтів, їх розміру, стилю, кольору, вирівнювання, інтервали між рядками, літерами, розмір аркушів та ін.).

  3. Робота з фрагментом тексту – копіювати, перемістити, пошук.

  4. Робота з декількома документами одночасно.

  5. Збереження тексту в вигляді окремого файла або друкування.

Текстові процесори можуть класифікуватись за певними ознаками. До основних з них належать:

  • Кількість алфавітів, які можна використовувати;

  • Форма подання тексту;

  • Спосіб використання, призначення.

Ms Word(7,10), середовище створення текстових документів

Текстовий процесор MS Word входе до складу пакету Microsoft Office. При стандартній інсталяції ярлик програми розташований в Головному меню.

Програма має стандартний інтерфейс, але панелі інструментів обираються не користувачем, а мають стандартне розташування на стрічці.

Складові вікна:

  1. Рядок заголовка в свою чергу містить: Значок головного меню, панель швидкого доступу, назва активного документу та кнопки керування вікном;

  1. Поняття меню замінене на перелік вкладок. Залежно від відкритої вкладки на стрічці присутні певні групи команд.

При виділенні в документі вбудованого об’єкту (таблиця, малюнок, тощо) в переліку з’явиться додаткова вкладка Робота з об’єктом, що може містити вкладки Макет, Конструктор…

  1. Стрічка містить групи команд. В кожній групі присутні у вигляді кнопок команди, що найчастіше використовуються. В нижній частині групи – її назва і кнопка , що відкриває діалогове вікно відповідної групи. Розглянемо склад кожної вкладки на стрічці:

  1. Робоча область - для перегляду поточного документу. При цьому існує кілька вилів перегляду документу:

  • Розмітка сторінки – документ виводиться в тому вигляді, як при друкуванні: видимі поля кожної сторінки, вбудовані компоненти, ефекти форматування.

  • Режим читання – для електронного документу, що передбачає читання тільки з екрану.

  • Веб-документ – вид документу в середовищі браузера.

  • Структура документу використовується для створення документів з складною структурою: розділи, підрозділи, заголовки, тощо.

Перемикання режиму перегляду документу відбувається командами на стрічці (вкладка Вид- група Режими перегляду. Також перемикачи режимів присутні в рядку стану програми.

При створенні документу користувач іноді потребує візуальної оцінки розміру певного фрагменту документу, для цього існують горизонтальна і вертикальна лінійки в робочій області вікна. Також робоча область містить лінійки (верхня, ліва) та прокрутку.

  1. Рядок стану програми містить інформацію про стан документу, кнопки переключення режиму перегляду та регульовану шкалу масштабу.

При створенні документу можна набрать його текст на клавіатурі, а потім почати його форматування. Можна ж спочатку визначити формат шрифта, формат абзацу та параметри сторінки. При введенні тексту з клавіатури притримуйтесь таких правил:

  • Натискайте клавішу Enter тільки в кінці абзацу;

  • Перед знаком припинання пробіл не ставимо, а ставимо після знаку;

  • Щоб символи «пробіл» та «риска» сприймались не переносними, їх введення супроводжуйте натисканням Ctrl + Schift;

  • Якщо в тексті зустрічається коротке тире, не ставте біля нього пробіли з обох боків, якщо поставите – отримаєте довге тире;

  • Текстовий рядок віртуально поділений на кілька зон, перехід курсора на початок нової зони – клавіша Таб.

Якщо в тексті часто зустічається певне слово, яке довге, або вимагає перехід на іншу розкладку клавіатури, щоб зекономити час, визначте його набір більш простим сполученням символів в автозаміні.

Щоб зберегти створений документ, треба визначити команду Зберегти або Зберегти як. Якщо текст був збережений в файлі і ми виконували його редагування чи форматування, то за командою Зберегти, документ буде збережено в тому ж файлі. Якщо ми створили первинно документ, то команда Зберегти буде виконуватись аналогічно команді або Зберегти як, ввімкнеться діалогове вікно, в якому користувач визначає місце, тип та ім’я файлу (мал.6).

Соседние файлы в папке Практикум