Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
113.15 Кб
Скачать

Ситуація 1

Ваша підлегла співробітниця – бухгалтер Раїса – постійно ігнорує ваші оперативні вказівки, нечітко виконує доручені завдання, працює нижче від своїх можливостей. Останнє її упущення призвело до невиконання квартального плану підрозділу. До вашого приходу в цю організацію вона претендувала на ваше місце, але не була призначена через конфліктність. Роботою в організації вона дорожить, тому що зарплата – єдине джерело її прибутків і вона виховує дочку без чоловіка. Перевести в інші підрозділи за фахом бухгалтер її не можна. Як Ви вчините з Раїсою? Варіанти:

1. Застосуєте заходи дисциплінарного впливу для її наступного звільнення.

2. В інтересах справи спробуєте викликати співробітницю до відвертої розмови, щоб з’ясувати мотиви її поведінки і розробити умови по усуненню конфліктної ситуації.

3. Напишете доповідну записку керівнику щодо Раїси про позбавлення квартальної премії і зниження посадового окладу.

4. Звернетеся до активу колективу з проханням вжити заходів громадського морального впливу.

5. Ваш варіант.

Ситуація 2

Ваш вищестоящий керівник, обминаючи вас, дає термінове завдання вашому підлеглому, який уже за вашим дорученням виконує інше відповідальне завдання, отримане вами особисто від директора. Ваш вищестоящий керівник робить це вже не вперше, і ви знаєте про його «натягнуті» стосунки з директором підприємства. Обидва завдання невідкладні. Виберіть найбільш прийнятний варіант рішення.

1.Висловите підлеглому співробітникові свою незгоду з дорученням вищестоящого керівника і змусьте його виконати невідкладне завдання директора.

2В інтересах справи підключите до виконання доручених завдань іншого Вашого співробітника.

3.Напишете службову записку на ім’я директора з приводу того, що трапилося, і попросите видати наказ про порядок здійснення розпорядницьких впливів та субординацію на підприємств.

4Звернетеся до вищестоящого керівника з проханням давати указівки вашим підлеглим тільки через вас і попросите перенести термін виконання його завдання.

5. Ваш варіант вирішення ситуації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]