Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод вказівки до_виробничої_практики_2011.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
169.98 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Державний вищий навчальний заклад

«Криворізький національний університет»

Кафедра геодезії

Методичні вказівки до виробничої практики

для студентів спеціальності “Геодезія”

напряму підготовки 6.080101 “Геодезія, картографія та землеустрій”

денної форми навчання

Кривий Ріг

2011 Р.

Укладачі: д-р техн. наук, професор В.Д. Сидоренко,

кандидати техн. наук, доценти: О.Б. Мазикіна, О.Є. Куліковська,

ст. викладач М.П. Сергєєва

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри,

д-р техн. наук, проф. В.Д. Сидоренко

Рецензент: канд. техн. наук, доц. О.М. Новікова

Методичні вказівки містять програму практики, рекомендації з підбору матеріалів виробничої практики, загальні вимоги до оформлення звітів. Наведено список рекомендованої літератури.

Схвалено Розглянуто на вченій раді на засіданні геолого-екологічного факультету кафедри геодезії

Протокол № 2 Протокол № 1 від 07.10. 2011 р.від 30.09. 2011 р.

Загальні положення

  1. Мета і задачі практики

Виробничу практику студенти проходять в організаціях, які виконують інженерно-геодезичні роботи при вишукуваннях, проектуванні, будівництві і експлуатації різних інженерних споруд, геолого-геофізичні і топографічні зйомки, а також науково-дослідні роботи.

Метою виробничої практики є вивчення виробничої діяльності геодезичних підприємств, проектних і інженерно-дослідницьких інститутів, будівельних організацій; безпосередня практична підготовка до самостійної роботи, поглиблення і закріплення теоретичних знань, придбання практичних навичок і досвіду по виконанню інженерно-геодезичних робіт у виробничих умовах.

Під час практики студенти повинні ознайомитися з роботою конкретного підприємства і глибоко вивчити технологію інженерно-геодезичних робіт; економіку, планування, організацію, автоматизацію і механізацію геодезичного виробництва, передовий досвід і сучасні методи виконання основних видів геодезичних робіт, створення і забезпечення безпечних умов праці, а також зібрати матеріали, які необхідні для дипломного проектування.

У результаті проходження практики студенти повинні :

Знати стуктуру геодезичних підприємств; ті види інженерно-геодезичних робіт, що виконуються підприємством: створення висотних спеціальних мереж, створення державних опорних мереж, проведення великомасштабних зйомок, створення знімального обґрунтування, вишукування інженерних споруд, розмічувальні роботи, спостереження за деформаціями споруд; нормативні документи, що діють у підприємстві, основні техніко-економічні показники роботи геодезичного підприємства; правила охорони праці і довкілля.

Уміти вирішувати виробничо-організаційні питання, спрямовані на рішення поставленої задачі і пов'язані з керівництвом персоналом; робити ті з перерахованих вище робіт, що виконуються на тому підприємстві, де проходить практика.

Придбати навички роботи в польових умовах із усіма наявними приладами при рішенні реальних інженерно-геодезичних задач; проведення камеральної обробки вимірювань із застосуванням ЕОМ; оформлення технічних звітів та графічної документації.

Студент зобовязаний

повністю виконувати доручену роботу, уважно вивчати вимоги, які пред’являють до виконання геодезичних робіт, забезпечити високу якість і повноту здаваємих матеріалів;

дотримуватися правил внутрішнього розпорядку, охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії;

нести відповідальність за виконуєму роботу і її результати нарівні з штатними робітниками;

Вивчаючи досвід інженерно-геодезичних робіт, необхідно аналізувати та прагнути поліпшити якість, організацію та методику їх виконання.

Після закінчення практики щоденник і зібрані матеріали студент пред’являє керівнику практики від виробництва. Керівник перевіряє ці документи і робить у щоденнику письмові зауваження за змістом, підписує його, а також складає письмовий відзив про роботу студента, вказуючи об’єм і якість виконаної роботи, придбаних студентом знань і навичок та виставляє загальну оцінку за практику за чотирьохбальною системою (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “не задовільно”).

У п’ятиденний строк після закінчення практики студент здає на кафедру щоденник, підписаний керівником практики від виробництва, письмовий звіт з виробничої практики, який студент захищає перед комісією кафедри.

Студент, який не виконав програму практики, одержав негативний відзив про роботу або незадовільну оцінку при захисті звіту, не може бути допущений до подальшого навчання.