Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод Вказівки САМОСТ ФП 251109.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
348.67 Кб
Скачать

Індивідуальна самостійна робота студентів

Індивідуальна самостійна робота включає в себе обов’язкові та вибіркові завдання.

До обов’язкових відноситься виконання та захист індивідуальних домашніх завдань .

Виконання індивідуальних домашніх завдань з дисципліни «Фінанси підприємств» сприяє не тільки поглибленому вивченню студентами важливих методологічних питань, але і набуттю практичних навичок в обробці інформації, розрахунках фінансових показників, виявленні впливу факторів, проведенні аналізу тощо.

Індивідуальне домашнє завдання включає виконання трьох комплексних задач (Додатки Б, В), які виконуються та оформлюються у окремому зошиті.

Індивідуальне домашнє завдання (ІДЗ) повинне бути виконано охайно, без помилок і виправлень. Розрахунки обов’язково повинні бути підкріплені обґрунтованими і змістовними висновками.

Варіант виконання ІДЗ надається студенту викладачем згідно з його номером по списку у журналі академічної групи.

Виконане ІДЗ здається викладачу на перевірку згідно з затвердженим графіком. Не зараховане завдання повертається студенту на доопрацювання.

Контроль за якістю і самостійністю виконання індивідуальних домашніх завдань здійснюється у формі захисту ІДЗ на консультаціях з організації самостійного вивчення курсу.

Вибіркові індивідуальні завдання виконуються студентом добровільно, з метою більш глибокого вивчення курсу дисципліни «Фінанси підприємств» та отримання додаткових балів.

До вибіркових завдань відносяться:

- Критичний огляд наукових публікацій, щодо проблем відповідних тем. Критичний огляд наукових публікацій проводиться студентом за напрямом, який попередньо узгоджений з викладачем.

Студент на практичному занятті доповідає про результати проведеного критичного огляду. У своїй доповіді він повинен окреслили актуальність проведеного огляду, сформулювати основну задачу дослідження, розкрити існуючі в економічній науці та практиці підходи стосовно поставленої задачі, навести власні міркування з даного питання та обґрунтувати їх.

- Написання рефератів. Тему реферату студенти обирають у відповідності з наведеним переліком (додаток А). 

Обсяг роботи 10-15 листів формату А-4 (печатного тексту) і до 20 листів (рукописного тексту). Шрифт Times New Roman, розмір 14, інтервал 1.5, поля всі по 2 см.

Реферат повинен містити зміст, вступ, основну частину, висновки, список використаних джерел та додатки (за необхідності).

Контроль за якістю і самостійністю виконання реферату здійснюється у формі захисту на практичному занятті.

- Участь у науково-практичних конференціях. Участю вважається підготовка та публікація тез доповідей з відповідної тематики.

Система поточного та підсумкового контролю знань

Загальна оцінка знань студента включає чотири рівні:

1.Робота студента на практичних заняттях.

2.Самостійна та індивідуальна робота студента.

3.Модульна контрольна робота.

4.Підсумковий контрольний захід (екзамен).

Поточний контроль.

Робота студента на лекційних заняттях оцінюється в 5 балів (за стовідсоткове відвідування лекцій, активність на них та ведення конспекту. На практичних заняттях оцінюється рівень володіння знаннями, отриманими на лекціях та здобутих самостійно, а також вміння застосовувати їх при вирішенні практичних завдань. Максимальна сума балів за роботу на практичних заняттях – 24 бали. На практичних заняттях студент отримує оцінки «5», «4», «3», «2», які для підсумкового контролю потім перераховуються у бали за наступною шкалою:

Оцінка

Бали

«5»

3

«4»

2

«3»

1

«2»

0

Самостійна та індивідуальна роботи студента оцінюється за наступними критеріями:

Опрацювання питань, винесених на самостійне вивчення згідно Методичних вказівок до виконання самостійної роботи – 5 балів (при наявності конспекту).

Протягом семестру студент повинен виконати та захистити два індивідуальних домашніх завдання, кожне з яких складається з трьох задач.

Кожна вірно вирішена та обґрунтована задача – 5 балів; за наявності несуттєвих помилок, які не впливають на результати рішення – 4 бали; вірно вирішена задача, але не зроблені висновки чи коментарі – 3 балів; за наявності помилок, які частково впливають на результати рішення – 2 бали.

Максимальна оцінка за індивідуальні домашні завдання - 30 балів.

Модульний контроль.

Модульна контрольна робота включає:

  • 2 теоретичних питання, за вірну та повну відповідь на кожне з яких студент отримує 10 балів, за неповну відповідь – 5 балів, за невірну відповідь – 0 балів.

  • 1 задачу – вірно вирішена та обґрунтована задача – 10 балів; за наявності несуттєвих помилок, які не впливають на результати рішення – 8 балів; вірно вирішена задача, але не зроблені висновки чи коментарі – 6 балів; за вірний хід рішення, але при наявності помилок, які частково впливають на результати рішення – 4 бали.

  • 3 тестових питання – 2 бали за вірну відповідь.

Максимальна оцінка за модульний контроль - 36 балів. Модульний контроль здійснюється наприкінці семестру. Отже, максимальна оцінка за загальний модульний контроль - 36 балів.

Підсумковий контроль.

Підсумковий контрольний захід (екзамен) дає можливість студенту отримати 20 балів. Екзаменаційний білет включає 3 теоретичних питання, та 1 задачу. Вірна та повна відповідь на теоретичне питання оцінюється у 5 балів, вірно вирішена задача - 5 балів.

При проведенні підсумкового контрольного заходу (екзамену) визначається загальна сума балів, отримана студентом при вивченні дисципліни та виставляється загальна оцінка за наступною шкалою.

Шкала оцінок якості засвоєння навчального матеріалу:

За шкалою ECTS

За національною шкалою

За шкалою навчального закладу (як приклад)

A

Відмінно (зараховано)*

5

95-100

B

Відмінно (зараховано)*

4,99-4,5

94-90

C

Добре (зараховано)*

4,49-4

80-89

D

Добре (зараховано)*

3,99-3,5

79-75

E

Задовільно (зараховано)*

3,49-3

60-74

FX

Незадовільно з можливістю повторного складання

(не зараховано)*

2,99-2,5

35-59

F

Незадовільно з обов’язковим повторним курсом (не зараховано)*

2,49-2

1-34

Примітка: - * форма контролю – іспит

Також з метою отримання додаткових балів, передбачено виконання вибіркових індивідуальних завдань: написання та захист реферату – 5 балів; опрацювання проблемних питань – 5 балів; участь у науково-практичних конференціях – 15 балів.

Додаток А