Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Visual1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
4.35 Mб
Скачать

1.5. Короткий опис простого діалогового додатку

Додаток цього типу не має ніякого меню, окрім системного, і не може відкривати або зберігати файли. Це оптимальний варіант для відносно простих утиліт на зразок Character Map (Таблиця символів), яка входить до складу базового комплекту Windows. Процес побудови такого додатка за допомогою AppWizard дещо відрізняється від розглянутого раніше, тому що в цьому випадку немає сенсу ставити питання про підтримку баз даних або складених документів. Процес побудови починається також, як і для SDI-і MDI-додатків. Необхідно запустити AppWizard, але на перщому етапі вибрати перемикач Dialog based, як це показано на рис. 1.12.

Рис. 1.12. Створення простого діалогового (Dialog Based)

Після цього необхідно натиснути кнопку Next та перейти до другого етапу, як це показано на рис. 1.13.

Рис. 1.13. Етап 2: настройка AppWizard для створення простого діалогового додатку включає вибір параметрів для системи довідки, елементів ActiveX, автоматичних серверів і інтерфейсу Sockets

Якщо треба включити в системне меню пункт About, встановіть прапорець About box. Для того щоб AppWizard підготував все необхідне для включення довідки в додаток, потрібно встановити прапорець Context-sensitive Help (Контекстна довідка). Третій прапорець у цьому вікні - 3D controls (Об'ємний дизайн елементів управління) – рекомендується встановлювати для більшості додатків, робота яких планується в операційних середовищах Windows XP і Windows NT. Якщо ви хочете, щоб створюваний додаток міг передавати управління іншому додатку через механізм автоматизації ActiveX, встановіть прапорець Automation. Якщо планується використовувати в додатку елементи управління ActiveX встановіть прапорець ActiveX Controls (елементи управління ActiveX). Якщо планується, що додаток буде мати доступ до Internet через Windows Sockets, встановіть прапорець Windows Sockets. Необхідно натиснути кнопку Next для того, щоб перейти до третього етапу, вікно якого представлено на рис. 1.14.

Рис. 1.14. Етап 3: налаштування AppWizard для створення діалогового додатку (коментарі в тексті програми та спосіб компонування бібліотеки MFC)

При створенні простих діалогових додатків AppWizard може включити в текст програм коментарі. Що стосується рішення про вибір статичного компонування та розподіленого DLL-модулями бібліотечних функцій MFC, то для даного варіанту програми аргументи на користь кожної з альтернатив зберігаються тими ж, що й для SDI та MDI-додатків. Якщо потенційний користувач вже має DLL-модулі на своєму комп'ютері, вибирається в групі How would you like to use MFC library? перемикач As a shared DLL для того, щоб exe-файл був меншим, а компонування виконувалося швидше. В іншому випадку вибирається в цій групі перемикач As a statically linked library.

Контрольні питання

1. У чому відмінність SDI та MDI додатків?

2. Для чого використовується AppWizard?

3. У чому відмінність SDI- та MDI-додатку?

4. Які ви знаєте майстри для створення проектів під MFC?

5. Опишіть створення додатку на основі SDI.

6. Опишіть створення додатку на основі MDI.

7. Опишіть створення додатку на основі Dialog Based.

8. Розкрийте кроки створення додатку за допомогою AppWizard.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]