Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
II_Rozrakhunkova_chastina_proektu.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
153.24 Кб
Скачать

2.9. Перевірка струмопровідних частин на термічну стійкість.

Проводимо перевірку високовольтної кабельної лінії на термічну стійкість .

(2.54)

де – переріз вибраного кабеля ,(пункт 2.5) .

(2.55)

де – уставлений струм короткого замикання на початку лінії яка перевіряється , А ;

–приведений час дії струму короткого замикання , с ;

–коефіцієнт для кабелів з алюмінієвими жилами ;

.

Отримаємо :

2.10. Релейний захист трансформаторів цехової підстанції .

Оскільки зі сторони високої напруги цехової трансформаторної підстанції встановлені вимикачі навантаження і запобіжники , та захист трансформаторів цехової трансформаторної підстанції від коротких замикань і перенавантажень , здійснюється за допомогою високовольтних запобіжників , типу ПКТ , а захист від внутрішніх пошкоджень трансформатора виконуємо за допомогою газового реле ПГЗ – 22 , яке діє на сигнал і на відключення вимикача навантаження .

Ііі Охорона праці .

3.1. Розрахунок заземлення цехової підстанції .

Визначаємо струм однофазного короткого замикання в мережі 10кВ :

, (3.1)

де – довжина електрично пов`язаних кабельних ліній , км ;

;

кВ.

Отримаємо :

А .

Визначаємо опір заземлювачів , з умови , що заземлення виконується спільним для напруг 10кВ і 0,4кВ.

, (3.2)

В , при умові , якщо заземлення виконується спільним для напруги 10 кВ і 0,4 кВ .

Отримаємо :

Ом

Приймаємо опір заземлення Ом .

Визначаємо опір штучних заземлювачів :

, (3.3)

де Ом , – опір природних заземлювачів .

Отримаємо :

Ом.

Для штучних заземлювачів приймаємо пруткові електроди діаметром 12 мм , і довжиною 5 м , опір яких рівний :

, (3.4)

де – питомий опір грунту , Ом ;

Ом ;

–коефіцієнт підвищення опору , для грунту – суглинок ;

;

Отримаємо :

Ом .

При розміщенні електродів в ряд по периметру підстанції , кількість їх складе :

, (3.5)

де – периметр підстанції , м ;

м ;

–відстань між електродами , м ;

м.

Отримаємо :

штук .

Визначаємо опір заземлюючого пристрою :

, (3.6)

де – коефіцієнт кранування ;

.

Отримаємо :

Ом

Оскільки ,Ом , що менше допустимогоОм , то кількість заземлювачів вибрана вірно .

3.2. Охорона довкілля .

Охорона довкілля на підприємстві характеризується комплексом вжитих заходів, спрямованих на попередження негативного впливу людської діяльності підприємства на навколишню природу, що забезпечує підходящі і безпечні умови людський життєдіяльності. Беручи до уваги швидкий розвиток науково-технічного прогресу, перед населенням землі постала непроста задачка — охорона важливих складових середовища (земля, вода, повітря), схильних сильному забрудненні техногенними відходами і викидами, що призводить до окислення землі і води, руйнування озонового шару землі та кліматичним змінам. Промислова політика всього світу привела до таких незворотних і істотних змін в навколишньому середовищі, що це питання (охорона середовища на підприємстві) став загальносвітовою проблемою і примусив муніципальні апарати створити тривалу екологічну політику зі створення внутрішньодержавного контролю з ПДВ.

Основними критеріями для поліпшення екології в країні є: раціональне впровадження, охорона і розтрата припасів природного резерву, забезпечення безпеки екології та антирадіаційні заходи, збільшення і формування екологічного мислення у населення, також контроль над екологією в індустрії. Охорона середовища на підприємстві зумовила ряд заходів по зниженню рівня забруднень, робиться підприємствами:

  • Виявлення, оцінка, незмінний контроль і обмеження викиду шкідливих частин в атмосферу, також створення технологій і техніки, які охороняють і зберігають природу і її ресурси.

  • Розробка правових законів, спрямованих на охоронні заходи середовища, стимулювання виконаних вимог і профілактики комплексу природоохоронних заходів.

  • Профілактика екологічної обстановки методом виділення спеціально відведених територій (зон).

Крім екологічної безпеки об’єкта (охорона середовища на підприємстві) більш принципова і безпека життєдіяльності (БЖД) на підприємстві. У це поняття входить комплекс організаційних компаній і технічних засобів для запобігання негативного впливу виробничих причин на людину. Для початку роботи всі працівники підприємства прослуховують курс по техніці безпеки, інструктує конкретний начальник або працівник з охорони праці. Не враховууючи звичайної техніки безпеки робітники повинні також дотримуватися ряду правил по технічним вимогам і нормативам підприємства, також підтримувати санітарно-гігієнічні норми і локальний клімат на робочому місці.

Всі норми і правила екологічної та робочої безпеки повинні бути визначені і зафіксовані в певному документі. Екологічний паспорт підприємства — це всеохоплююча статистика даних, що відображають ступінь використання даним підприємством природних ресурсів і його рівню забруднення прилеглих територій. Екологічний паспорт підприємства розробляється за рахунок компанії після узгодження з відповідним уповноваженим органом і піддається незмінному коригуванню у зв’язку з перепрофілюванням, змінами в технології, обладнанні, матеріалів.

Для правильного складання паспорта підприємства та уникнення шахрайства контролю вмісту шкідливих речовин в навколишньому середовищі підприємства створюється особлива служба екологічного контролю. Працівники служби беруть участь у заповненні і оформленні всіх граф екологічного паспорта, беручи до уваги сумарний вплив шкідливих викидів у навколишнє середовище. При всьому цьому враховуються допустимі концентраційні рівні шкідливих речовин на прилеглих до підприємства територіях, повітрі, поверхневих шарах землі і водойм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]