Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТДП тематика контрольних робіт .doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
325.63 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет»

Маріупольський коледж

« Т е о р і я д е р ж а в и т а п р а в а »

методичні вказівки щодо виконання контрольної роботи з дисципліни

студентів спеціальності 5.03040101 „Правознавство”

галузь знань 0304 „Право”

Маріуполь

2013

РОЗРОБНИК:

Кащеєв Леонід Інокентійович, викладач МК ДВНЗ «ПДТУ»,

викладач вищої категорії.

Обговорено та рекомендовано на засіданні циклової комісіїсоціально-економічних та правознавчих дисциплін.

Протокол від “ 28серпня2013 року № 1

Голова циклової комісії соціально-економічних та правознавчих дисциплін.

_______________________ ( Табала О.Е.)

(підпис) (прізвище та ініціали)

“_____” _____________2013 року.

1. Мета контрольної роботи

Контрольна робота — одна з основних і ефективних форм самостійної роботи сту дентів заочної форми навчання. Вона підбиває підсумки у вивченні теоретичного курсу.

Мета контрольної роботи — закріплення та поглиблення теоретичних і практичних знань, отриманих студентом в процесі вивчення курсу.

При її написанні студент повинен виявити глибокі знання законів України, поста нов та декретів уряду, спеціальної літератури з питань теми.

Виконання контрольної роботи дає можливість студенту навчитися самостійно працю вати з інформаційними джерелами, інтерпретувати матеріали періодичної літератури, глиб ше вивчити основні проблеми; оцінити їх та внести пропозиції з удосконалення вітчизня ної правової системи, показати знання інструктивних матеріалів, нормативних актів, лі тератури з проблемних питань обраної теми, висловити і обґрунтувати свою точку зору на ту чи іншу проблему теоретичного чи практичного значення.

2. Загальні вимоги до контрольної роботи

У контрольній роботі студент повинен всебічно і глибоко розкрити зміст обраної те ми, показати знання літературних джерел. Зміст теоретичного розділуконтрольної робо ти має відповідати сучасному рівню розвиткуюридичної науки. Студент повинен гли боко і всебічно висвітлити актуальні проблемисучасних питань теорії держави і права, проаналізувати фактичні дані щодо юридичноїпрактики, дати оцінку позитив них та не гативних аспектів, вказати напрямки удосконалення вітчизняного законодавс тва.

Студент може зустрітися з таким положенням, коли в юридичній літературі немає єди ної точки зору з питань, які досліджуються. В цьому випадку слід навести думки кількох авторів, дати критичну оцінку їх точок зору та одночасно викласти власні погляди з да ного питання. Це допомагає більш глибоко засвоїти матеріал.

Обсяг контрольної роботи має бути в межах 15—20 сторінок стандартного фор мату А - 4. Зміст роботи повинен відповідати плану, який в свою чергу має відбивати суть теми, що розглядається, її внутрішню структуру і логіку дослідження. Приблизний план роботи додається, але за студентом залишається право скласти самостійно план роботи.