Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8 СЕМЕСТР / ФК 09-2з / Державні цільові фонди Заоч. 2012.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
891.9 Кб
Скачать

4. Методичні рекомендації

до виконання ІНДИВІДУАЛЬних завдань

Індивідуальна робота подана згідно із структурою залікового кредиту, а перелік індивідуальних завдань за модулями (змістовими модулями) з кожної теми.

Індивідуальна робота здійснюється студентами заочної форми навчання протягом VІІ семестру. Контроль за станом виконання індивідуальної роботи здійснюється на індивідуальних та практичних заняттях.

Індивідуальна робота студентів проводиться у трьох напрямах:

  • виконання тестових завдань;

  • розв’язання ситуаційних завдань з актуальних питань тем дисципліни;

  • виконання індивідуальних науково-дослідних завдань (ІНДЗ).

Виконання тестових завдань дає змогу студенту визначити ступінь оволодіння матеріалом дисципліни „Державні цільові фонди”. Враховуючи використання подібних завдань при складанні заліку, виконання цього виду індивідуальної роботи рекомендується для виконання всіма студентами як необхідна складова вивчення дисципліни.

При виконанні тестових завдань слід спиратися на матеріал, що був опрацьований під час лекційних та практичних занять, а також при виконанні завдань самостійної роботи.

Необхідною умовою виконання тестових завдань є постійна робота з законодавчими, нормативними та інструктивними матеріалами з питань впровадження та функціонування державних цільових фондів, порядку нарахування та сплати відповідних внесків.

Кожен студент отримує ситуаційні завдання, тематику ІНДЗ індивідуальної роботи на початку вивчення дисципліни. Індивідуальні завдання з окремих питань за темами дисципліни виконують студенти всієї групи у повному обсязі. Вибір тем ІНДЗ індивідуальної роботи залишається за студентом.

Для якісного виконання індивідуальних завдань, підготовки доповідей, ІНДЗ з актуальних питань тем дисципліни, студентам слід керуватися конспектом лекцій, методичними рекомендаціями до самостійної та індивідуальної роботи, рекомендованим списком літератури. При цьому увагу слід зосередити на більш детальному вивченні окремих положень модулів (змістових модулів).

Індивідуальні завдання містять всі теми дисципліни, що вивчається. Кількість і характер включених індивідуальних завдань дозволяють їх розв’язувати як під час аудиторних занять, так і самостійно.

Вибір теми доповіді здійснюється студентами згідно порядковому номеру в журналі. Доповіді виконуються в письмовій формі та являють собою стислий виклад суті певного питання або наукової проблеми, що відповідає змісту теми, яка вивчається та включає огляд відповідних джерел. Доповіді повідомляються студентом під час проведення практичного заняття в строки вивчення відповідної теми, з метою залучення до дискусій і обговорення викладеного матеріалу.

Структурними компонентами побудови доповіді є:

  • вступ, у якому визначено актуальність обраної теми, проблематики й постановка завдань;

  • основна частина, у якій викладено стислий огляд і критичну оцінку наукових видань, їх порівняльне зіставлення, розкривається провідна ідея, її теоретичне та практичне обґрунтування та авторська інтерпретація проблеми;

  • висновки та рекомендації щодо подальшого вирішення проблеми;

  • список використаної літератури, що допомогла зорієнтуватися у виборі теми та обрати шлях наукового пошуку.

При опрацюванні використаної літератури необхідно вміти аналізувати джерела й робити правильні висновки на основі теоретичних положень.

Обсяг виконаної роботи має становити 6-8 сторінок формату А4 і розраховується на 10-15 хвилин виступу.

Виконання індивідуальних науково-дослідних завдань (ІНДЗ) здійснюється студентами за власним бажанням. Отже, ІНДЗ – є засобом самостійного теоретико – експериментального дослідження запропонованої та обраної студентом проблематики.

ІНДЗ можуть також виконуватися і у формі написання тез доповіді з тієї ж запропонованої проблематики дисципліни, що вивчається та обраної студентом самостійно.

Тези доповіді – стислий виклад основних думок, публікація яких передбачає попереднє ознайомлення учасників конференції, семінарів та інших наукових форумів з результатами проведеного дослідження. Їх зміст у більш повному обсязі повідомляється автором – доповідачем в усній формі. Тези складаються з послідовного викладу окремих тверджень, що не підкріплюються фактичним матеріалом та висвітленням перебігу дослідження. Їх обсяг не перевищує 3-х сторінок формату А4, що зумовлює вимоги до написання, зокрема чіткість формулювань принципових позицій автора, які він планує обґрунтувати у публічному виступі з доповіддю або повідомленням.

Тези публікуються у збірниках, присвячених темі конференції, і мають завданням подати коротку і якомога вичерпну інформацію про актуальні питання.

Максимальна кількість балів за виконання ІНДЗ - 20 балів. Оцінка (бали) за виконання ІНДЗ є складовою підсумкової (загальної) оцінки з навчальної дисципліни.

При контролі виконання індивідуальної роботи оцінці підлягає самостійне, правильне виконання завдань.

Обов'язковим для розкриття теми індивідуальної роботи є залучення цифрових практичних і статистичних даних (за виключенням суто теоретичних тем). Джерелом їх можуть бути статистичні щорічники, опубліковані статті, монографії.

Робота повинна бути оформлена відповідно вимогам щодо оформлення індивідуальних завдань.

ІНДЗ повинні бути оформлені з урахуванням вимог та методичних рекомендацій.

Обсяг виконаної індивідуальної роботи та її якість враховується при підведенні підсумків поточного та підсумкового контролю (заліку).