Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
40
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
6.89 Mб
Скачать

1.5.4. Приховання слайдів

Деякі слайди презентації можуть відігравати допоміжну роль і демонструватися слухачам тільки при необхідності детального роз'яснення конкретного питання. Такі слайди можна сховати, і вони не будуть з'являтися в презентаційній послідовності, однак доповідач у будь-який момент зможе викликати їх на екран за допомогою спеціальних команд. Слайди 6 і 7 презентації План.ррt поки не містять ніякої інформації, давайте сховаємо їх.

  1. За допомогою команди (Вид > Сортировщик слайдов) перейдемо в режим сортувальника.

  2. Щигликом виділите слайд 6.

  3. Щоб сховати виділений слайд, клацніть на кнопці (Скрыть) слайд панелі інструментів (Сортировщик слайдов) .

  4. Повторите кроки 2 і 3 для слайда 7. Зверніть увагу, що тепер номера слайдів 6 і 7 перекреслені, що вказує на їхній схований статус (рис. 1.49).

  5. Клацніть на значку переходу й ви побачите у вікні сортувальника анімацію переходу від другого до третього слайда.

  6. Клацніть на другому значку ліворуч, що показує наявність настроєної анімаційної послідовності об'єктів слайда. PowerPoint продемонструє ефект переходу, а потім всю анімаційну послідовність слайда.

Рис. 1.49. Приховання слайдів у режими сортувальника

Примітки:

  • Щоб повернути слайд у презентаційну послідовність необхідно виділити його й повторно клацнути на кнопці (Скрыть слайд ). Поверніть у презентацію слайди 6 та 7.

  • У режимі сортувальника під слайдами виводиться не тільки порядковий номер, але й інші значки, що показують режим демонстрації слайдів.Під третім слайдом перебувають цілих три значки. Самий лівий указує на те, що даному слайду призначений перехід. За допомогою списків (Эффекты при смене слайдов) і (Готовые эффекты), що розкриваються, можна швидко перемінити режим переходу й анімацію об'єктів виділених слайдів.

  • Праворуч значка анімації зазначено час демонстрації слайда, після якого виконується автоматичний перехід до наступного слайда. Як бачите, режим сортувальника дає можливість швидко переглянути всі призначені ефекти.

1.5.5. Хронометраж

Режими слайдів і сортувальника дозволяють набудовувати й переглядати всі анімаційні ефекти. Однак щоб побачити їх на повному екрані, протестувати гіперпосилання слайдів, настроїти час демонстрації й записати супровідну мову диктора, варто скористатися режимом повноекранного перегляду, що застосовується й при остаточній демонстрації презентаційної послідовності.

Якщо час доповіді обмежений, а ваша доповідь добре підготовлена, не має змісту витрачати час на ручну зміну слайдів. Це завдання можна покласти на PowerPoint. Ви вже можете призначити кожному слайду інтервал демонстрації, рівним 6 секундам. Але вручну виставляти час показу незручно. Простіше скористатися інструментом настроювання часу.

  1. У режими сортувальника слайдів виділіть титульний слайд.

  1. Клацніть на кнопці (Настройка времени). PowerPoint запустить повноекранну демонстрацію й відкриє вікно діалогу (Репетиция), що показана на рис. 1.50.

Рис. 1.50. Настроювання часу

  1. Проговорите ту частину доповіді, що повинна завершитися на фоні титульного слайда, і клацніть на кнопці Далее (наступний). Відбудеться зміна слайда.

  2. Поясните зміст нового слайда й знову клацніть на кнопці Далее.

  3. Продовжуйте репетицію доповіді поки не закінчиться презентаційна послідовність (під час показу третього слайда вам доведеться клацати на кнопці

Далеекілька разів, ініціюючи кожний крок настроєної анімації об'єктів).

У процесі запису тимчасових інтервалів у поле (Время слайда) виводиться час показу поточного слайда, а в праву частину вікна діалогу Репетиция - загальний час від початку презентації. Якщо ви збилися й хочете повторити репетицію доповіді для поточного слайда, клацніть на кнопці (Повторить.) PowerPoint скине поле (Время слайда) на нуль і почне новий відлік часу показу поточного слайда. Кнопка (Пауза) дозволяє тимчасово призупинити хронометраж. Повторний щиглик на цій кнопці дасть можливість продовжити репетицію доповіді.

Щиглик на кнопці (Далее) під час показу останнього слайда приведе до зупинки хронометражу й появи вікна діалогу із запитом про необхідність відновлення тимчасових інтервалів.

  1. Щоб підтвердити обрану тривалість показу слайдів, клацніть на кнопці Да. Нові інтервали демонстрації з'являться під слайдами в режимі сортувальника.