Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
izud / 2. Прогрма навчальної дисципл_ни / Прогрма навчальної дисципл_ни.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
118.27 Кб
Скачать

12

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор Дніпропетровського

державного університету

внутрішніх справ

генерал-майор міліції

С.М. Алфьоров

Інформаційне забезпечення юридичної діяльності

Програма

нормативної навчальної дисципліни

підготовки бакалавра

напряму 6.030401 – "Правознавство"

(Шифр за ОПП________)

Дніпропетровськ – 2014

Інформаційне забезпечення юридичної діяльності//Програма навчальної дисципліни. – Дніпропетровськ : Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2014. – 12 с.

РОЗРОБНИКИ:

Косиченко О. О., доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій в діяльності ОВс, кандидат технічних наук, доцент

Макарченко М. М., доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій в діяльності ОВС, кандидат фізико-математичних наук, доцент

РЕЦЕНЗЕНТИ:

Єршова Н. М. - завідувач кафедри прикладної математики Придніпровської державної архітектурно-будівельної академії, доктор технічних наук, професор;

Коротенко Г. М., професор кафедри геоінформатики Дніпропетровського національного гірничого університету, доктор технічних наук, професор.

Розглянуто на засіданні кафедри спеціальної техніки та інформаційних технологій

22.08.2014, протокол №2

Рекомендовано Науково-методичною радою університету

26.08.2014 р., протокол № 1

Схвалено Вченою радою університету

29.08.2014, протокол № 13

Вступ

Програма вивчення навчальної дисципліни «Інформаційне забезпечення юридичної діяльності» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів напряму підготовки 6.030401 – "Правознавство".

Предметом вивчення навчальної дисципліни є: Програмне забезпечення для використання у сучасному офісі для інформаційного забезпечення юридичної діяльності.

Міждисциплінарні зв’язки: Передуючи дисципліни: "Основи інформатики та обчислювальної техніки". Наступні дисципліни: "Інформаційно-бібліографічний пошук", "Сучасні інформаційні технології у правоустановчої діяльності", "Основи інформаційної безпеки".

Найважливіші світоглядні ідеї та категорії, які підлягають засвоєнню під час вивчення дисципліни «Інформаційне забезпечення юридичної діяльності». Студент повинен засвоїти основні принципи створення інформаційних об'єктів у середовищі програмного комплексу MS Office, методи роботи у комп’ютерних мережах локального та глобального типу.

Роль і значення навчальної дисципліни «Інформаційне забезпечення юридичної діяльності» у підготовці та майбутній професійній діяльності фахівця визначається великим об’ємом інформації правового та іншого характерів.

Основні риси навчальної та науково-творчої діяльності, необхідні для успішної роботи фахівця, а також характер навчально-пізнавальних проблем і завдань, що сприяють формуванню цих рис. Для успішної роботи фахівця необхідно вміння використовувати усе програмне забезпечення для юридичної діяльності. У тому числі існуючи інформаційні системи для юридичної та офісної діяльності.

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Мета викладання навчальної дисципліни «Інформаційне забезпечення юридичної діяльності» є полягає в тому, щоб дати студентам знання, уміння та навички користування сучасною комп'ютерною технікою, сучасними інформаційними системами та мережами, специфічним програмним забезпеченням, що дає змогу вирішувати ті чи інші завдання в професійній діяльності юриста.

1.2. Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни «Інформаційне забезпечення юридичної діяльності» є надання студентам знань, умінь та навичок користування сучасною комп'ютерною технікою, сучасними інформаційними системами та мережами, специфічним програмним забезпеченням.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми, курсанти, студенти, слухачі повинні:

знати:

1) на понятійному рівні: основні тенденції розвитку інформаційних та комп’ютерних технологій, складові частини інформаційних систем та мереж, місце та роль застосування комп’ютерних технологій у практичній діяльності;

2) на фундаментальному рівні: нормативно-правову базу використання комп’ютерних та телекомунікаційних технологій у правничій діяльності, види програмного забезпечення та їх призначення, види баз даних, що застосовуються в практичній діяльності, будову та функціонування інформаційних систем та мереж;

3) на практично-творчому рівні: вимоги, які ставляться до юриста – керівника в використанні інформаційних систем та мереж, можливості використання інформаційних та комп’ютерних технологій у повсякденній діяльності, в опрацюванні інформації за допомогою спеціальних комп’ютерних програм, способи її отримання, накопичення, пошуку та застосування для вирішення конкретних завдань.

вміти:

  1. На репродуктивному рівні – реалізувати вимоги держави та сьогодення щодо формування у працівників юридично-правового напрямку високої професійної майстерності шляхом отримання теоретичних знань та практичних навиків;

  2. На евристичному (алгоритмічному) рівні – формувати власну точку зору щодо прийняття конкретних рішень, дотримуватись логічної послідовності у професійній діяльності;

  1. На творчому рівні – використовувати свої теоретичні знання та практичні навики для підвищення ефективності професійної діяльності.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 180 год. / 5 кредитів ECTS.

2. Інформаційний обсяг навчальної дисципліни Змістовий модуль 1.

Тема 1: Використання програми ms Power Point для створення презентацій у юридичній та комерційній діяльності

Основні поняття та інструменти MS PowerPoint. Створення презентації на основі наявних шаблонів. Режими перегляду. Робота в звичайному режимі. Додавання нового слайда. Робота у вікні діалогу з набором авторозмітки. Додавання заміток доповідача. Режим слайдів, редагування об'єктів слайда. Режим структури. Перегляд змісту презентації. Панель інструментів структури. Доповнення презентації слайдами. Робота з декількома рівнями списків. Створення підсумкового слайду. Створення базової структури презентації за допомогою майстра автозмісту. Робота в режимі сортувальника слайдів. Перестановка і копіювання слайдів. Панель інструментів сортувальника. Додавання і видалення слайдів. Переміщення слайдів між презентаціями. Шаблон дизайну та колірна схема. Форматування слайда. Створення текстових об'єктів. Переміщення і масштабування об'єктів. Зміна масштабу об'єктів. Редагування зразка слайда. Створення колонтитулів. Створення графічних об'єктів. Створення організаційної діаграми. Підготовка презентації до публікації. Організація переходів між слайдами. Анімація об’єктів. Приховання слайдів. Хронометраж доповіді. Запуск слайд-фільму.