Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
30.72 Кб
Скачать

ВСТУП

Дипломний проект присвячено питанню створення на автомобільному транспорті (АТ) технічної служби для забезпечення експлуатаційної надійності вантажних автомобілів та відповідно технічної безпеки вантажних перевезень.

Запропоновано для м. Горлівка унітарне комплексне автотранспортне підприємство (АТП), яке, відповідно до свого статуту, зобов’язано буде проводити у місті весь комплекс робіт по забезпеченню працездатного стану автотранспортних засобів (АТЗ) вантажних перевезень. Це відповідає вимогам Приказу №82 Мінтранса від 10.02.2004р. – «Робочий план реалізації першочергових заходів по забезпеченню безпеки дорожнього руху на автотранспорті», відповідно до якого на АТ необхідно створення основ інтегрованої ефективної системи регулювання та контролю. Актуальність та масштаби проблеми контролю АТЗ підкреслюють фінансові витрати, що заплановані Мінтрансом в обсязі 517 тис. грн., де 210 тис. грн. спрямовано на розробку нормативних вимог до АТП, а 120 тис. грн. на удосконалення системи технічного контролю АТЗ

В проекті пропонується створити потужну профілактичну виробниче-технічну базу (ВТБ), де на сучасному рівні розвитку технічної експлуатації автомобілів (ТЕА) будуть виконуватися всі необхідні види профілактики (технічного обслуговування – ТО), а також впливи з поточного ремонту (ПР) і поточного щоденного контролю АТЗ.

Проект спрямовано на інвестора, яким повинна бути держава. Лише держава спроможна не популярними методами запровадити виконання кожним власником впливів профілактичних. Тому пропонується муніципальне комплексне підприємство, яке доцільно поступово перетворити в унітарне АТП з організації робіт ТО і ПР, а також з організації комерційних перевезень на основі залучення підприємців АТ – власників вантажних АТЗ.

В умовах підприємницького етапу розвитку суспільства держава не має фактично жодної транспортної одиниці в якості таксі, але це не відокремлює державу від її обв’язка по забезпеченню якості і насамперед безпеки перевезень /1,3,12/, що є метою проекту.

Соседние файлы в папке текстовая часть