Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

НИРС

.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
56.21 Кб
Скачать

MYCIN оперувала з допомогою досить простої машини виводу, та бази знань з 600 правил. Після запуску, програма ставила користувачеві (лікаря) довгий ряд простих «так/ні» або текстових питань. В результаті, система надавала список підозрюваних бактерій, відсортований по ймовірності, вказувала довірчий інтервал для ймовірності діагнозів та їх обґрунтування (тобто MYCIN надавала список питань і правил, які привели її до саме такого ранжування діагнозів), а також рекомендувала курс лікування. Незважаючи на успіх MYCIN, вона викликала дебати з приводу правомірності її машини виводу. Дослідження, проведені розробниками, показали, що ефективність системи мінімально залежить від конкретних числових особливостей реалізацій правил виводу. Вони припустили, що ефективність значно більшою мірою залежить від способу представлення знань і способу виведення.

Таким чином, у результаті огляду існуючих інформаційних систем було встановлено, що вони дозволяють діагностувати різноманітні захворювання: крові, нирок, ревматичні захворювання, серцево-судинної системи, щитовидної залози, порушення в роботі нервової системи, очей, порушення функцій легенів, захворювання, пов’язані з болем у грудях,

печінки. Дані інформаційні системи вирішують багато завдань, в тому числі і діагностика інфекційних захворювань. При цьому не як не вирішується повністю задача моделювання перебігу вірусних захворювань .

    1. Постановка задачі моделювання динаміки перебігу вірусного захворювання

Постановка задачі: розробити моделі та алгоритми, що дозволять змоделювати динаміку перебігу вірусного захворювання, які дозволять вибрати найбільш ефективний варіант лікування в найкоротші терміни.

Для вирішення поставленого завдання необхідно вирішити наступні підзадачі:

    • розробити експертну систему, яка дозволить за симптомами визначити тип вірусного захворювання;

    • розробити модель динаміки перебігу вірусного захворювання;

    • синтезувати нечітку модель прогнозу витрат і часу на ліквідацію аварії.

Спиок літератури

11. Джерело: http://М.А.Андрейчин О.Л.Івахів "Медсестринство при інфекційних хворобах" Укрмедкнига Тернопіль