Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_teeeeoriya_2010_V_1_-1.docx
Скачиваний:
191
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
708.07 Кб
Скачать
  1. Сказане дозволяє зробити висновок про існування специфічного різновиду національної правотворчості, а саме: імплементаційної правотворчості.

  2. Для України розробка механізму імплементаційної правотворчості виступає справою важливою і актуальною з огляду на процес її поступового входження до правового простору Європейського Союзу.

  3. 2. Поняття форми (джерела) права

  4. Відповідь на питання "що є джерело права?" (в першу чергу, об'єктивного права) залежить від того, як розуміється саме право в тій чи іншій юридичній тео­рії. Соціологічна школа шукає джерело права в самому суспільстві і суспільних відносинах. Природно-правова теорія бачить його в людській природі, а раціона­льний напрям - в конституції і законах.

  5. Точка зору щодо розуміння джерел права, мова йде про поняття джерел пра­ва, їх Види та значення, є занадто різною в юридичній літературі. Про це свідчить лише перелік поглядів на поняття джерело права. На думку різних авторів джерело права полягає у:

  6. а) соціальних, економічних, моральних і політичних умовах і обставинах, які впливають на чинні правові норми;

  7. б) волі суверена, пануючого класу;

  8. в) органі чи державних органах, які мають нормотворчі повноваження;

  9. г) нормативно-правових актах, виданих правотворчими органами;

  10. д) нормі, що встановлює нормотворче повноваження; є) офіційній збірці правових приписів держави.

  11. \ Усі вищенаведені джерела права юридична наука класифікує на два види: 1) джерела права в матеріальному смислі (матеріальні джерела права); 2) джерела права в формальному смислі, які називаються "форми права". Глава 20. Правотворчість і форми (джерела) права ^67

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]