Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
информатика / Met_Rek_Do_Prezentatsiy.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
20.8 Mб
Скачать

Основи створення комп’ютерних презентацій (теоретичний матеріал)

Презентації створюються за допомоги спеціальних пакетів презентаційної графіки. У світі існує велика кількість таких пакетів. Лідером серед них є Microsoft PowerPoint – пакет, що сполучає в собі потужні засоби створення презентаційної графіки й легкість в освоєнні, дозволяє за короткий час зробити високоякісну презентацію, що перетворює введену нами текстову й числову інформацію на професійно виконані слайди, наповнені діаграмами, таблицями, графічними ілюстраціями й придатні для плідної роботи з досить вимогливою сучасною аудиторією.

Програма Microsoft PowerPoint

На сьогоднішній день 60% користувачів WINDOWS готовлять презентації з допомогою Microsoft PowerPoint.

З моменту своєї появи в 1987 році програма Microsoft PowerPoint започаткувала новий підхід до роботи з презентаційною графікою. Була запропонована концепція презентації як єдиної сукупності слайдів на противагу створенню й використанню їх окремо. Кожна наступна версія програми зробила свій внесок у розвиток цієї ідеї, а також в удосконалювання засобів роботи з презентаціями.

За допомоги програми Microsoft PowerPoint текстова і числова інформація легко перетворюється на професійно виконані слайди і діаграми, придатні для демонстрації перед вельми вимогливою сучасною аудиторією.

Розробники Microsoft PowerPoint виходили з припущення, що дана програма має бути абсолютно зрозумілою для користувача і простою в експлуатації. Одночасно програма повинна забезпечувати створення високопрофесійних презентацій, які раніше могли бути створені лише фахівцями.

Microsoft PowerPoint надає своїм користувачам широкі можливості як у використанні вже готових рішень, так і у творчому пошуку.

Для створення презентації за допомоги Microsoft PowerPoint не обов’язково бути художником. До комплекту програми також входять шаблони дизайну, бібліотека графічних і звукових об’єктів, які забезпечують високу якість результату.

Як використовують створену презентацію?

Після завершення роботи над презентацією можна надрукувати отримані слайди на папері, вивести їх на фотоплівку, додати до слайдів нотатки доповідача.

Усе більше користувачів надає перевагу демонстрації презентації на екрані комп’ютера або на великий екран. Такого роду електронні презентації, що містять спеціальні відеоефекти, подібні тим, що використовують на телебаченні (звукові фрагменти, музика, елементи анімації і навіть відеокліпи), сьогодні найбільш популярні, а можливості Microsoft PowerPoint у створенні електронних презентацій і управлінні ними відповідають найсучаснішим вимогам.

Коли допомагає Microsoft PowerPoint?

... якщо необхідно швидко створити презентацію, що містить прості і компактні візуальні і звукові матеріали для супроводу доповіді.

З використанням таких засобів, як майстер автозмісту і шаблон презентації, Microsoft PowerPoint дозволяє в мінімальний термін розробити конкретну послідовність привабливих, виконаних на високому професійному рівні слайдів. Усі необхідні графічні і звукові ресурси можуть бути заздалегідь зібрані або виготовлені за допомоги інших засобів. Microsoft PowerPoint виконає роль інтегратора ресурсів, забезпечить їх необхідними ефектами і змусить грати ролі згідно зі складеним автором сценарієм.

... якщо потрібна насичена фактичним матеріалом презентація, що включає велике число графіків і діаграм.

Існуючі в Microsoft PowerPoint засоби побудови таблиць і організаційних діаграм допомагають ефективно створити візуально оформлені матеріали, що доступно представляють числову і графічну інформацію.

... якщо необхідна презентація з візуальними ефектами.

Microsoft PowerPoint підтримує безліч досить складних ефектів, таких як «ожившие» діаграми, звук, музичний супровід, убудовані відеофрагменти і різноманітні переходи між слайдами.

Набори фонових рисунків, що легко модифікуються, і кольорових схем слайдів є частиною багатого арсеналу виразних засобів Microsoft PowerPoint.

Є можливість розміщення загальних для всієї презентації графічних і текстових елементів на задньому плані кожного слайда.

... якщо потрібна презентація з гнучкою адаптацією до аудиторії.

У ході демонстрації підготовленої у Microsoft PowerPoint презентації доповідач може використовувати вбудовані в систему засоби управління показом, які забезпечують:

  • переходи між слайдами в довільному порядку (за допомоги списку назв слайдів);

  • перехід на наступний слайд;

  • повернення на попередній слайд;

  • завершення показу;

  • утримання паузи при показі.

Крім того, розробник може закласти в презентацію свої авторські засоби навігації. Особливе значення ці авторські засоби мають в автономних презентаціях, коли не задіяний доповідач.

... якщо потрібно зібрати разом текстовий і графічний матеріал з інших додатків Microsoft Office.

Microsoft PowerPoint дозволяє об’єднувати в середині однієї презентації текст, графіки, числові дані і діаграми, сформовані іншими додатками Microsoft Office (наприклад, Microsoft Word або Microsoft Excel).

... якщо потрібно підготувати презентацію для розповсюдження в електронних комп’ютерних мережах.

Майстер упаковки Microsoft PowerPoint дозволяє упакувати презентацію для запису на магнітні носії для подальшого поширення. Підготовлену презентацію можна продемонструвати в локальній мережі або передати по електронній пошті для перегляду на іншому комп’ютері. Її можна взяти із собою у відрядження і там проводити показ. При цьому зовсім не обов’язково мати програму Microsoft PowerPoint – показ забезпечується невеликою спеціальною програмою перегляду PowerPoint Viewer (потрібно лише зберегти файл з розширенням .pps – файл демонстрації).

Соседние файлы в папке информатика