Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до КР з ОТ новое.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
1.02 Mб
Скачать

Характеристика виду оптової торгівлі, яку здійснює підприємство

Вид оптової торгівлі

Характеристика

1

2

1.

В даному розділі курсової роботи необхідно розглянути існуючу класифікацію оптових підприємств і відповідно до неї вказати місце, яке займає досліджуване підприємство. Результати представити у вигляді рис. 2.2.

Оптові торговельні підприємства

Функці-ональний рівень

Організа-ційно-правова форма

Форма власності і належність

Місце і роль у товаро-просуванні

Товарна спеціалі-зація

Рис. 2.2. Місце оптового підприємства «N» в загальній класифікації

Зробити короткий висновок стосовно класифікації оптового підприємства.

4.1.1.4. Розробка організаційної структури підприємства оптової торгівлі

Організаційна структура підприємств оптової торгівлі від­биває взаємозв'язок їх внутрішніх функціональних підрозділів і модифікується залежно від загальної стратегії даного суб'єкта.

Студентам у курсовій роботі необхідно графічно відобразити організаційну структуру управління досліджуваного підприємства. Вказати основні відділи підприємства. Дати характеристику правам і обов’язкам основного персоналу досліджуваного підприємства.

Запланована кількість робітників встановлюється для блоку виконуваних функцій. Після того як визначаться посади працівників по блокам функцій, конкретизувати і уточнити чисельність робітників і встановити розмір місячного посадового окладу. Для цього заповнити табл. 2.4:

Таблиця 2.4

Персонал оптового підприємства

Назва посади робітника АУ

Чисельність робітників, чол.

Розмір місячного посадового окладу, грн.

1

2

3

Загальне керівництво:

1.

2.

Техніко-економічне планування:

1.

2.

Організація праці і заробітна плата:

1.

2.

Бухгалтерський облік і фінансова дільність:

Всього

Після таблиці в графічному вигляді привести модель організаційної структури підприємства, що пропонується для успішної реалізації торгової діяльності.

Наступним кроком є складання «Матриці відповідальності», яка призначена для того, щоб розподілити функції виконання робіт на підприємстві між робітниками та відділами (табл. 2.5).

Таблиця 2.5

«Матриця відповідальності»

Перелік робіт

Відділ підприємства та відповідальна особа

1

2

n

1

2

3

4

5

1

2

n

4.1.1.5. Аналіз інфраструктури підприємства оптової торгівлі

Інфраструктура підприємства оптової торгівлі є невід'ємною складовою частиною інфра­структури товарного ринку і являє собою сукупність специфічних формувань. Елементи інфраструктури оптового ринку за функціональним призначенням поділяються дві великі групи: групу елементів основної (внутрішньої) і груп, зовнішньої (загальноринкової) інфраструктури.

В даному підрозділі необхідно визначити інфраструктуру оптового підприємства. Для цього уточнити для конкретного підприємства відповідні елементи інфраструктури. Визначити види зв’язків між підприємством оптової торгівлі і елементами інфраструктури. Результати розрахунків занести в табл. 2.6.

Після таблиці схематично зобразити інфраструктуру оптового підприємства. При цьому види зв’язків зобразити на рисунку схематично у вигляді ліній різних за формою або кольором і відповідно вказати позначення обраного типу зв’язку (рис. 2.3).

Таблиця 2.6