Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka2014.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
411.65 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ

Чернігівський державний інститут економіки і управління

Богдан Ю.М.,

Митне право Методичні вказівки

до практичних занять і завдання

для індивідуальної та самостійної роботи з дисципліни “Митне право” для студентів галузі знань 0304 “Право”

напряму підготовки

6.030401“Правознавство”

Чернігів 2014

ББК 67.9(4УКР)401.23

Б73

Укладачі:

Богдан Юрій Михайлович,

старший викладач;

Рецензент:

Ніщимна Світлана Олексіївна,

кандидат юридичних наук, доцент.

Коректор:

Затверджено на засіданні кафедри цивільного, господарського та кримінального права

Протокол № 19 від “19січня 2014 р.

Богдан Ю.М.

Б 73 Митне право: методичні вказівки до практичних занять і завдання для індивідуальної та самостійної роботи з дисципліни “Митне право” для студентів галузі знань 0304 “Право” напряму підготовки 6.030401 “Правознавство” / Укл.: Богдан Ю.М., - Чернігів: ЧДІЕУ, 2014.– 84с.

ББК 67.9(4Укр)401.23

Вступні методичні положення

Навчальна дисципліна «Митне право» спрямована на поглиблення знань студентів по митному праву, а також на оволодіння студентами комплексом загальних та спеціальних правових положень, методологічних та юридично-наукових основ митного права та організації діяльності митної системи України. Вивчення митного права сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців в галузі права, засвоєння основних, базових положень митного права забезпечить чітке фахове орієнтування у змінах митного законодавства, техніки та технології правового регулювання, правового забезпечення митних процедур та операцій.

Самостійна робота студента є невід’ємною складовою частиною навчального процесу і основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов'язкових навчальних занять. Основна мета самостійної роботи – засвоєння навчального матеріалу, передбаченого програмою курсу і не охопленого іншими видами занять – лекційними, практичними тощо. Самостійна робота студентів сприяє розвитку у них юридичного мислення та формування правосвідомості, навичок цілеспрямованої самостійної роботи з нормативними актами та літературними джерелами, вміння на їх основі аналізувати та вирішувати проблемні питання і робити власні висновки та обґрунтування як теоретичного, так і практичного характеру.

Навчальний час, відведений для самостійної роботи студента, регламентується робочим навчальним планом і становить не менше 1/3 та не більше 2/3 загального обсягу навчального часу студента, відведеного для вивчення конкретної дисципліни.

Зміст самостійної роботи студента над предметом “Митне право” визначається навчальною програмою дисципліни, методичними матеріалами, завданнями та вказівками викладача.

Елементи самостійної роботи присутні у всіх формах навчальних занять: лекційних, практичних, у підготовці рефератів, досліджень, наукових доповідей, при виконанні курсових робіт, опрацюванні нормативних матеріалів, тестуванні тощо. Самостійна робота відповідно до завдань, передбачених цими методичними матеріалами, полягає у самостійному вивченні навчального матеріалу - літератури і нормативних актів за темами і питаннями програми, їх осмислюванні та опрацюванні. Складні питання і труднощі, які виникають при самостійному вивченні матеріалу, можуть бути роз‘яснені викладачем під час проведення практичних занять та в порядку індивідуальної роботи зі студентами. Самостійна робота має сприяти поглибленню професійних знань, викликати бажання до більш ґрунтовного вивчення конкретної проблематики за програмою курсу.

Забезпеченням самостійної роботи студента є навчально-методичні засоби, а саме: нормативно-правові акти, матеріали судової практики, основна та додаткова література, періодичні видання, методичні розробки, конспект лекцій викладача тощо.

Самостійна робота студента над засвоєнням навчального матеріалу може виконуватися у бібліотеці інституту, навчальних кабінетах, комп'ютерних класах (лабораторіях), а також в домашніх умовах.

Навчальний матеріал навчальної дисципліни, передбачений робочим навчальним планом для засвоєння студентом в процесі самостійної роботи, виноситься на підсумковий контроль поряд з навчальним матеріалом, який опрацьовувався при проведенні навчальних занять.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]