Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
17
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
42.64 Кб
Скачать

Чернівецьке обласне об’єднання Всеукраїнського товариства ім. Т.Шевченка “Просвіта”

Сприяє утвердженню української мови як державної мови в Україні, утверджує в суспільстві принципи національної демократичної держави, духовні, культурні цінності нації, сприяє розвитку національної самосвідомості і гідності українського народу. Діяльність включає проведення лекцій, культурно-масових заходів, видання україномовної літератури тощо.

Обласне товариство “Український Народний Дім в Чернівцях”

Працює над зміцненням позицій української державності у свідомості співгромадян, сприяє розвитку українського слова на теренах краю та міста. Активно займається підтримкою громадських, в т.ч. молодіжних ініціатив у сфері місцевого самоврядування, муніципального розвитку, екології тощо.

Чернівецький обласний благодійний фонд “Хесед-Шушана”

Надає допомогу більше 1000 малозабезпеченим мешканцям міста Чернівці та Чернівецької області (євреям та членам їх сімей). Фондом реалізовано більше 20 програм допомоги (харчування, медицина, догляд на дому, прокат та ін.) Фонд займається розвитком діяльності єврейської общини, проводить культурні заходи.

Чернівецьке міське громадське молодіжне об’єднання “Спілка Активної Молоді” (сам).

Метою діяльності САМу є об’єднання активної молоді міста Чернівці навколо спільних ідей та всебічна підтримка в реалізації їхніх задумів, виховання в української молоді національної свідомості та сприяння вирішенню молодіжних проблем. Першочерговим завданнямї організації САМ є спрямування енергії молоді міста Чернівці до здорового способу життя та довести молодим людям, що все-таки можливо проводити вільний час без шкідливих звичок (алкоголю, тютюyу та наркотиків). Організаційну структуру САМу складають клуби за інтересами, які організовують культуроно-мистецькі, спортивні, екологічні та інші заходи для молоді міста.

Чернівецька міська молодіжна громадська організація “Чернівецька міська учнівська рада”

Чернівецька Міська Учнівська Рада (ЧМУР) сприяє розвиткові громадської ініціативи в учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівці, задоволенню та захисту законних прав та інтересів своїх членів та всіх учнів міста. Як міський орган учнівського самоврядування діє з 2001 року. Основним завданням ЧМУРу є залучення учнівської молоді до учнівського самоврядування, обмін досвідом між депутатами ЧМУР різних скликань, підтримка партнерських стосунків з учнівськими парламентами, радами та громадськими організаціями інших міст. ЧМУР поділяється на постійні комітети, які проводять різноманітні заходи для учнів м. Чернівці.

Чернівецький обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Молодіжний Союз Наша Україна”

Організаційно-правова форма за статутом: об’єднання громадян (громадська організація)

Основні напрямки діяльності: патріотичне виховання молоді; підвищення правової культури та освіти молоді; залучення молодіжних об’єднань до обговорення суспільно значущих проблем нашого міста та регіону.

Соседние файлы в папке Новая папка