Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FG_Bili_Rosi_virobnichy_zvit.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
67.19 Кб
Скачать

3.2 Аналіз обліку коштів та розрахунків

Ліміт залишку готівки в касі в господарсті не встановлений тому, що кошти в різні дні можуть коливатися і здача їх до банку часто не виконується, тому ліміт не встановлений. Готівку в касі зберігає головний бухгалтер, та повністю відповідає за її надходження та видачу.

Касові документи оформляє головний бухгалтер. Надходження готівки реєструється у прибутковому касовому ордері, а видача у – видатковому касовому ордері. На основі ордерів, дані записуються в Касову книгу.

Банки, з якими господарство співпрацює це:

  • Райффайзен Банк Аваль у м. Києві, МФО 380805, філія в смт. Короп, Чернігівської області. Коропське відділення 16200,Чернігівськаобл., смт Короп, вул. Поштова, 2.

  • Публічне Акціонерне Товариство Комерційний Банк «ПриватБанк», м. Дніпропетровськ наб. Перемоги, б. 50. 49094.

Платіжним документом є виписка по рахунку № 2600367898, яка заповнюється на основі всіх операцій протягом місяця головним бухгалтером.

Розрахункові операції з юридичними та фізичними особами висвітлюється на основі виписок банку та платіжних відомостей. Для обліку розрахунків внесені такі рахунки 631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками», 55 «Інші довгострокові зобовязання», 361 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками», 23 «Виробництво», 644 «Податковий кредит», 641 «Розрахунки за податками», 651 «За пенсійним забезпеченням».

3.3 Аналіз обліку власного капіталу та забезпечення зобов’язань

Для обліку власного капіталу господарства призначені такі рахунки: 42«Додатковий вкладений капітал», 44 «Нерозподілений прибуток».

На формування власного капіталу значною мірою впливали такі статті, як Чистий прибуток за звітний період 557 тис.грн. Разом власний капітал за 2013 рік становить 17045 тис.грн.

Всі операції можна побачити у Звіті про власний капітал.

Синтетичний облік ведеться в меморіальному ордері, а аналітичний ведеться щодо кожного засновника, учасника та акціонера.

Забезпечення майбутніх витрат і платежів у господарстві не розголошується, а також цільове фінансування і цільові надходження не регламентуються

3.4 Аналіз обліку поточних зобов'язань

Розрахунки за податками і платежами до бюджету, які сплачує господарство, можна побачити у виписці банку з певною кореспонденцією рахунків та сумами сплачених платежів.

До державного та місцевих бюджетів сплачуються такі податки, як: подоходні, за надри, Фіксований сільськогосподарський податок, екологічний, оренда.

У господарстві встановлені такі форми оплати праці, як погодинна і відрядна. Фонд оплати праці становлять основна заробітна плата, додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати. Основою організації оплати праці в господарстві є тарифна система оплати праці. Заробітна плата виплачується працівникам регулярно, не рідше двох разів за місяць. Також є такі працівники, які отримують свою заробітну плату кожного дня – це сезонні працівники, люди що не регулярно працюють та йдуть заради заробітку, мавши певні особливості праці.

Облік  праці та її оплати організують таким чином, щоб забезпечити контроль за: чисельністю персоналу та використанням робочого часу,правильним документальним оформленням праці та вироблення, своєчасним нарахуванням та виплатою заробітної плати, допомоги та доплат, своєчасним утриманням і перерахуванням до бюджету податків, зборів та інших обов'язкових платежів, базою для обчислення яких є фонд оплати праці; розподілом суми заробітної плати між об'єктами витрат і калькуляції. 

Первинними документами з обліку оплати праці працівникам рослинництва на ручних роботах застосовують обліковий листок праці виконаних робіт.

При нарахуванні оплати праці працівникам тваринництва, застосовується такий первинний документ, як розрахунок нарахування оплати праці працівникам тваринництва, в якому за кожен день працівником відображає кількість отриманої продукції, обслуговування поголів’я. Складає цей документ обліковець ферми. Також може нараховуватися додаткова заробітна плата, надбавка за кваліфікаційний рівень, премії та інше.

Трактористам зарплату нараховують відповідно обліковому листку тракториста-машиніста і цей документ складає обліковець. Також трактористам нараховується доплата за стаж, безперервну роботу на одному тракторі, економію палива та інші доплати.

Водіям вантажного автомобіля зарплата нараховується погодинно і відрядно, відповідно до чого складають подорожній листок вантажного автомобіля, також є ще надбавка за класність.

Для працівників ремонтної майстерні первинним документом для нарахування заробітної плати є наряд на відрядну роботу.

Заробітна плата адмінперсоналу нараховується за встановленими окладами і залежить від кількості відпрацьованих годин-днів, для цього ведуть табель обліку відпрацьованого часу.

Після нарахування зарплати, головний бухгалтер складає відомість про виплату грошей та відомість на видачу заробітної плати працівникам.

Кожен рік працівникам надається відпустка не менш як 24 дні. Сума відпускних визначається відповідно середньоденною заробітною платою помноженою на кількість днів відпустки.

Сума допомоги з тимчасової втрати працездатності нараховується за 1-5 календарних днів за рахунок коштів підприємства, а якщо більше то тоді з фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Як відомо, із заробітної плати кожного працівника проводять утримання до пенсійного фонду 3,6% і нарахування на заробітну плату 37,19.

Для аналітичного обліку за виплатами працівникам призначена Книга обліку розрахунків з оплатою праці. Синтетичний облік ведеться в меморіальному ордері та Головній книзі.

Відрахування із заробітної плати на соціальні заходи встановлена ставка ЄСВ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]