Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FG_Bili_Rosi_virobnichy_zvit.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
67.19 Кб
Скачать

2.2 Облікова політика підприємства

Відповідно до наказу про облікову політику, бухгалтерський облік на підприємстві ведеться силами головного бухгалтера , який повинен бути підпорядкований директором. Обов’язки головного бухгалтера визначаються посадовою інструкцією, розробленою у відповідності з вимогами п.7 ст.8 Закону України №966.

Бухгалтерський облік ведеться на основі загального плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємства, інструкції № 291 за меморіально-ордерною формою.

Головному бухгалтеру забезпечене використання в бухгалтерському обліку єдиних форм первинних документів, як уніфіцірованих, затверджених нормативно-правовими актами України, так і документів розроблених підприємством самостійно.

Здійснюється проведення інвентаризації активів та зобов’язань згідно Інструкції по інвентаризації нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, затверджено наказом Мінфіну України від 11.04.1994 року № 69.

2.3 Нормативне забезпечення бухгалтерської служби та документування господарських операцій на підприємстві

До нормативного забезпечення в господарстві належить цілий ряд Законів України, інструкцій та стандартів.

ПОП ім. Войкова регулюється відповідно Статуту господарства, де зазначено, що господарство діє на підставі Закону України «Про фермерське господарство», «Про власність», «Про підприємництво», Земельного Кодексу України та інших Законодавчих актів України.

Господарство також регулюється відповідно до Положень стандартів бухгалтерського обліку та щодо інструкції про застосування загального плану рахунків.

Документування господарських операцій на підприємстві наведено у 3 Розділі звіту, та відокремлено по кожному виду обліку на господарстві.

РОЗДІЛ 3. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА

3.1 Аналіз структури майна підприємства

Первинними документами, що застосовуються для обліку руху основних засобів є накладна і акт на списання основних засобів.

Аналітичний облік ведеться у Книзі Основних засобів. Синтетичний облік ведеться в меморіальному ордері та Головній книзі.

Амортизація основних засобів у даному господарстві не нараховується. Як такої кореспонденції рахунків господарство не застосовує по рахунку 10.

Інші необоротні активи та нематеральні активи не класифікуються, та по них не ведеться первинний, аналітичний та синтетичний облік тому, що вони не застосовуються в діяльності господарства.

Довгостроковими біологічними активами в даному випадку в господарстві є тварини. В обліку довгострокові біологічні активи оцінюються за справедливою вартістю. Аналітичний облік ДБА ведеться у Акті на оприбуткування приплоду тварин, звіті про рух худоби та птиці на фермі.

Синтетичний облік ведеться у Меморіальному ордері та Головній книзі.

При обліку запасів, організація складського господарства та первинного обліку покладена на агронома, адже він все оприбутковує завезення та видачу зі складу продукції. Записує всі дані в складському журналі – ордері.

Операції по надходженню запасів від постачальників оформляються такими документами, як рахунок фактура та товарно – транспортна накладна. Відпуск запасів оформляється накладною на відпуск.

Списання запасів проводиться на основі таких документів, як:

  • Акт про використання мінеральних, органічних, бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин

  • Акт на списання насіння

  • Відомість дефектів

  • Подорожній лист вантажного автомобіля

  • Подорожній листок легкового автомобіля

  • Обліковий листок тракториста – машиніста

  • Дорожній листок трактора

  • Відомість витрат кормів, та ін.

Оцінюються запаси за справедливою вартістю.

Аналітичний облік ведеться на основі звітів про роль матеріальних активів. Синтетичний облік ведеться у меморіальному ордері № 10 та Головній книзі.

Основним каналом надходження є - приплід.

Основним документом на оприбуткування приплоду є – Акт на оприбуткування приплоду тварин. При придбанні застосовується така документація: рахунок – фактура, товарно – транспортна накладна. Вибраковка тварин до основного стада і переведення на відгодівлю оформляється Актом на списання ДБАТ. При зважуванні тварин в кінці місяця, та при переведенні їх з групи в групу складається документ – відомість зважування, а також розрахунок визначення приросту живої маси тварин. При переведенні тварин застосовується Акт на переведення тварин з групи в групу в межах ПБАТ. При вибутті тварин документооформлення є таким : товарно - транспортна накладна на перевезення тварин, приймальна квитанція покупця і Акт на вибуття ПБАТ.

Облік тварин на фермі ведеться завідувачем ферми у книзі обліку тварин та птиці на фермі, а потім вже складається на основі книги, звіт

Поточні біологічні активи тваринництва господарства оцінюються за справедливою вартістю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]