Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FG_Bili_Rosi_virobnichy_zvit.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
67.19 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

Розділ 1. Організаційна структура підприємства

1.1Аналіз статутної діяльності підприємства

1.2 Стан галузі, в якій працює підприємство

1.3 Аналіз сфери постачання та збуту

Розділ 2. Система бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю

2.1 Форма організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємстві

2.2 Облікова політика підприємства

2.3 Нормативне забезпечення бухгалтерської служби та документування господарських операцій на підприємстві

Розділ 3. Аналіз фінансового стану підприємства

3.1 Аналіз структури майна підприємства

3.2 Аналіз обліку коштів та розрахунків

3.3 Аналіз обліку власного капіталу та забезпечення зобов’язань

3.4 Аналіз обліку поточних зобов'язань

3.5 Аналіз обліку витрат, доходів і результатів діяльності

3.6 Аналіз обліку витрат виробництва

3.7 Аналіз обліку звітності підприємства

Висновки та пропозиції

Додатки

Вступ

Фінансово – бухгалтерська практика студента забезпечує освоєння кваліфікації в відповідності з вимогами учбового плану, сприяє закріпленню й поглибленню знань, привчає до праці в сфері фінансово-аналітичної роботи в умовах трудового колективу. Фінансово – бухгалтерська практика дозволяє сформувати уяву про зміст й особливості своєї майбутньої професії не тільки через сукупність отриманих теоретичних знань, а й з точки зору практичної діяльності реально діючих підприємств придбати елементи професійного уміння_і_практичних_навичок. 

Під час проходження практики було ознайомлено з діяльністю

ПОП ім Войкова. Розібрали організаційну структуру управління підприємства, зіставили її з цілями організації, визначили її ефективність. Проводилося дослідження системи бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю. В звіті також приведений аналіз фінансового стану підприємства. Також під час проходження практики було ознайомлено з правовим забезпеченням управлінської діяльності підприємства та з системою управління охороною праці на підприємстві.

Метою даного звіту є показати свої знання та навички, отримані в процесі проходження фінансово – бухгалтерської практики на ПОП ім. Войкова

РОЗДІЛ 1. ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА

1.1Аналіз статутної діяльності підприємства

Звіт є результатом практики на базі приватно-орендного підприємства ім. ВОЙКОВА .В роботі використано знання, отримані в процесі вивчення ряду економічних дисциплін. Ціль практики – закріплення раніше отриманих теоретичних знань на практиці.

Приватно-орендне підприємство ім. ВОЙКОВА створено в процесі реорганізації шляхом перетворення сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Войкова Чернігівської області, Чернігівського району, с.м.т. М.-Коцюбинське та є правонаступником всіх його майнових прав і обов'язків, які були у сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Войкова на дату його реорганізації у ПОП ІМ. ВОЙКОВА.

Приватно-орендне підприємство ім. ВОЙКОВА набуло юридичних прав та обов'язків з моменту його державної реєстрації юридичної особи в Чернігівській районній державній адміністрації 21 лютого 2001 року (розпорядження голови Чернігівської райдержадміністрації від 21 лютого 2001 року №100).

ПОП ІМ. ВОЙКОВА має печатку із своєю назвою, форма якої затверджується Засновником, самостійний баланс, рахунки в установах банків, знаки для товарів та послуг, бланки, штампи та інші необхідні для здійснення своєї діяльності реквізити.

Юридична адреса і реквізити ПОП ІМ.ВОЙКОВА:

Юридична адреса ПОП ІМ.ВОЙКОВА: 15552, Чернігівська область, Чернігівський район, с.м.т. М.-Коцюбинське, вулиця Шевченка, будинок 50

Строк діяльності ПОП ІМ. ВОЙКОВА :

ПОП ІМ. ВОЙКОВА утворюється на невизначений період часу.

України ПОП ІМ. ВОЙКОВА уповноважене:

-укладати від свого імені та у відповідності з чинним законодавством України будь-які не заборонені законом з юридичними особами та громадянами угоди, контракти, в тому числі: на виконання робіт, надання послуг по співробітництву, купівлі-продажу, підряду, найму, перевезення, зберігання, комісії;

- самостійно брати участь у зовнішньоекономічній діяльності, що необхідна для досягнення статутних цілей ПОП ІМ. ВОЙКОВА, самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність. Зовнішньоекономічна діяльність є невід'ємною частиною його господарської діяльності і регулюється законодавством України.

Валютна виручка зараховується на валютний балансовий рахунок ПОП ІМ. ВОЙКОВА і використовується ним самостійно. Валютні відрахування в бюджет будь-якого рівня виконуються тільки після вирахування всіх її прямих валютних затрат. Ставки відрахувань регулюються законодавством. Будь-які інші відрахування з валютної виручки ПОП ІМ. ВОЙКОВА заборонені.

1.2 Стан галузі, в якій працює підприємство

Дане господарство спеціалізується на двох напрямках діяльності, рослинництва й тваринництва. З рослинництвом повязане – вирощування зернових та технічних культур, а у тваринництві – це вирощування великої рогатої худоби.

В розпорядженні ПО Пім Войкова знаходиться 1547 га земельних угідь,. Всі землі в господарстві орендовані.

Оренда земельних ділянок оформляється договором оренди, а з фізичними особами укладається при наявності у фізичної особи сертифікату на право власності на земельний пай.

ПОП ІМ. ВОЙКОВА може отримувати від своїх закордонних партнерів кредити, за які воно самостійно несе відповідальність. Зовнішньоекономічна діяльність ПОП ІМ. ВОЙКОВА контролюється відповідними державними органами і включає в себе:

  • здійснення прямих виробничих та науково-технічних зв'язків;

  • безпосереднє проведення експортно-імпортних операцій, в тому числі товарообмінних /бартерних/;

  • здійснення у встановленому порядку зовнішньоекономічної діяльності по розвитку спеціалізації та кооперування в межах міжнародного розподілу праці;

Фінансово-господарська та економічна діяльність підприємства

  • вдосконалення економічного та науково-технічного співробітницт­ва;

  • підприємство самостійно планує свою фінансово-господарську діяльність, виходячи з затверджених Засновником головних напрямків діяльності Підприємства, попиту на роботи, послуги, необхідності забезпечення виробничого та соціального розвитку Підприємства, підвищення економічної ефективності.

  • Підприємство реалізує свою продукцію та послуги по цінах і тарифах, встановлених самостійно або на договірній основі.

  • Підприємство здійснює оперативний і бухгалтерський облік результатів фінансово-господарської діяльності, робить податкову та статистичну звітність за формами та в строки встановлені чинним законодавством України і несе відповідальність за її достовірність.

  • Підприємство самостійно визначає фонд оплати праці, а також інші види оплати для працівників.

  • Фінансовий рік підприємства співпадає з календарним

Підприємство володіє значним інтелектуальним потенціалом, має дружні, тісні стосунки з партнерами, оснащене сучасними інформаційними засобами діяльності і управління, облік і управління діяльністю здійснюються при допомозі комп'ютерної мережі.

Організаційна структура підприємства є лінійно-функціональною. Лінійному керівнику в розробці відповідних рішень, програм, планів допомагають його функціональні замісники. Вони проводять свої рішення через вище керівництво і доводять їх до виконавців нижчого рівня, їх роль на підприємстві дуже значна, оскільки вони здійснюють технічну підготовку діяльності, розробляють варіанти рішень питань, пов'язаних з керівництвом діяльності, звільняють директора від планування, фінансових розрахунків, матеріально-технічного забезпечення і т. ін.

Управління фінансовою діяльністю здійснює сам голова господарства, який несе всю відповідальність за фінансовий стан підприємства. Облік діяльності підприємства здійснює головний бухгалтер.

Організаційна структура постійно вдосконалюється, все більше пристосовується до ринкових умов господарювання, але головним напрямком вдосконалення є перехід до стратегічного менеджменту. В зв'язку з цим в перспективі все більше приділятиметься уваги управлінню маркетингом, що включає в себе не тільки прогноз розвитку ринку, але і можливість впливати на майбутнє.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]