Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

MPD

.pdf
Скачиваний:
6
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
881.59 Кб
Скачать

Кафедра «Менеджмент» Факультет економіки, менеджменту і права

Колектив кафедри «Менеджмент»

Кафедра «Менеджмент» Факультет економіки, менеджменту і права

Сформований протягом багатьох років висококваліфікований професорськовикладацький колектив кафедри складається з трьох професорів, двадцяти одного доцента, п’яти старших викладачів, тринадцяти асистентів та двох чоловік допоміжного персоналу

Навчальний процес з 40 дисциплін на високому професійному рівні забезпечують:

доктор технічних наук, професор М.Н. Бідняк, відмінник освіти України, ветеран праці, кандидат економічних наук, професор Л.С. Чеснакова, ветеран праці, відмінник освіти України, кандидат технічних наук, професор І.Ф. Лаврик, доцент, ветеран праці, почесний автотранспортник України, кандидат економічних наук Г.Ф. Бойко, доцент, ветеран праці, відмінник освіти України, кандидат фізико-математичних наук Т.М. Бузун, кандидати наук,

доценти Н.М. Бондар, Д.В. Дорошкевич, В.Б. Іванов, В.Ю. Ільченко, О.В. Касьян,

Н.Б. Камалетдинов, Л.О. Литвишко, О.Р. Омельянович, В.І. Порфіренко, М.М. Попік, А.В. Рябікова, В.Г. Седой, Л.Л. Сніжко, М.О. Хобта, П.А. Цегольник, доценти Н.М. Цикоза, В.Г. Воякін; асистенти В.А. Артемчук, К.Л. Железняк, Т.М. Гончар, О.В. Заяць, К.А. Компанець, Г.В. Митченко, В.О. Разводовська, В.М. Сукманюк; старші викладачі Т.М. Мороз, Т.А. Навроцька, М.М. Гребельник, О.С. Порохненко.

Кафедра є випусковою з підготовки бакалаврів за напрямом «Менеджмент», спеціалістів і магістрів зі спеціальностей «Менеджмент організацій і адміністрування», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Менеджмент природоохоронної діяльності».

Кафедра «Менеджмент» Факультет економіки, менеджменту і права

На кафедрі функціонує комп’ютерний клас, обладнаний сучасними мультимедійними засобами та 25 ПК, які об’єднані в локальну мережу НТУ та мають вихід до Інтернету. Це дає можливість використовувати у навчальному процесі новітнє програмне забезпечення та різноманітні мультимедійні і інформаційні ресурси, а також сервіси глобальної мережі.

Кафедра «Менеджмент» Факультет економіки, менеджменту і права

Науково-дослідна робота кафедри завжди спрямована на вирішення актуальних завдань управління організаціями, зокрема у транспортній галузі. Наукові розробки з великим економічним ефектом впроваджуються у виробництво.

В останні роки науково-дослідна робота кафедри менеджменту має на меті оцінити фінансову стійкість підприємств автомобільного транспорту в ринкових умовах. Виконані дослідження («Розробка методики оцінки ризику втрати платоспроможності підприємствами автомобільного транспорту», «Інформаційні технології в управлінні фінансовою діяльністю підприємств автомобільного транспорту», «Моделювання кредитної політики у фінансовій діяльності підприємством автомобільного транспорту», «Розробка методики формування попиту та реалізації запчастин у розподільчій системі») широко використовують у практичній діяльності підприємств транспорту.

Професіоналізм і наукова ерудиція професорсько-викладацького колективу кафедри є запорукою підготовки не лише нового покоління талановитих спеціалістів-менеджерів транспортної галузі, а й наукових кадрів вищої кваліфікації. Зокрема, науковими керівниками аспірантів є професори М.Н.Бідняк, Л.С.Чеснакова, М.І.Аксьонов, І.Ф.Лаврик; доценти Н.М.Бондар, Н.В.Івасишина, В.Ю.Ільченко, О.Р.Омельянович, В.Г.Сєдой, Л.Л.Сніжко, В.І.Порфіренко, П.А.Цегольник.

Кафедра «Менеджмент» Факультет економіки, менеджменту і права

Видавнича діяльність

За останні десять років викладачі видали 16 навчальних посібників, опублікували в наукових журналах понад 200 статей. Викладачі також отримали 22 свідоцтва про право інтелектуальної власності.

До найбільш важливих праць належать: монографії та навчальні посібники: «Організація управління» (М.Н. Бідняк), «Виробничі системи на транспорті (теорія і практика)» (М.Н. Бідняк, В.В. Біліченко), «Математичні основи управління» (М.Н. Бідняк), «Фінансовий менеджмент» (Л.С. Чеснакова), «Організаційнофункціональні аспекти економіки і менеджменту» (Л.С. Чеснакова та ін.), «Дослідження операцій в моделюванні управлінських рішень» (М.Н. Бідняк, Т.М. Бузун, Н.Б. Камалетдінов, О.В. Мороз), «Організація виробничих процесів на транспорті в ринкових умовах» (Г.Ф. Бойко та ін.), «Організація, планування та управління в автотранспортних підприємствах» (за ред. М.Н. Бідняка), «Основи фінансово-кредитних відносин у ринкових умовах» (Л.С. Чеснакова та ін.), «Планування інвестицій на автомобільному транспорті» (М.Н. Бідняк, Н.М. Бондар), «Економіка підприємства» (Н.М. Бондар), «Удосконалення наукової організації праці в автотранспортних підприємствах» (В.Б. Іванов), «Управління оборотними коштами в умовах невизначеності (Л.С. Чеснакова, М.М. Попік), «Бухгалтерський облік» (Л.С. Чеснакова), а також підручник «Інформаційне забезпечення туризму » (М.Ф. Дмитриченко, В.Г. Сєдой, М.М. Дмитрієв, М.Н. Бідняк, Л.С. Козак, О.О. Бакуліч, В.М. Нікітін).

Кафедра «Менеджмент» Факультет економіки, менеджменту і права

Кафедра підтримує творчі зв’язки з іншими навчальними закладами України та зарубіжжя, зокрема з Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом, Вінницьким національним технічним університетом, Білоруським національним технічним університетом, Київською державною академією водного господарства ім. гетьмана Петра

Конашевича-Сагайдачного.

Кафедра бере активну участь у міжнародних проектах, серед яких TEMPUS VETLOG

– «Мережева розробка курсів з тренінгу у галузі менеджменту у сфері транспорту і логістики в Україні», TEMPUS WeNeT – «Мережа електронного дистанційного навчання для підвищення кваліфікації в сфері туризму». Безпосередніми учасниками проектів є завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор М.Н. Бідняк, кандидат технічних наук, професор І.Ф. Лаврик,

кандидати економічних наук, доценти О.Р. Омельянович, В.Г. Сєдой. Провідні науковці

кафедри пройшли стажування в Університеті Падерборна (Німеччина), Європейській академії у місті Больцано (EURAC) в Італії, Університеті Матея Бела (UMB) в Банській Бистриці (Словаччина).

У межах цих проектів розроблені мережеві курси підвищення кваліфікації фахівців транспортної та туристичної галузей, які розміщено в мережі Інтернет на спеціалізованій

платформі «Прометей». Уточнені під час семінару потреби в підвищенні кваліфікації є

основою змістовного наповнення та організації стажування партнерів проекту з Білорусі, Грузії та України у ЄС (УПБ Падерборна, Європейська академія в Базені, Університет імені Матея Бела, Дуальна вища школа Баден-Вюртемберг у Равенсбурзі). Підготовка стажувань проходитиме в інтенсивному узгодженні з установами ЄС.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

У бібліотеці Національного транспортного університету студенти можуть отримати необхідні для навчання підручники, навчальні посібники, методичні розробки.

Фонд наукової, навчальної, довідкової

літератури та періодичних видань становить понад 500 000 примірників.

На власній web-сторінці бібліотеки

(www.library.ntu.edu.ua) розміщено генеральний електронний каталог. Доступ до електронних

ресурсів бібліотеки здійснюється цілодобово.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

П’ять гуртожитків студентського містечка університету забезпечують житлом всіх іногородніх студентів, які потребують поселення у гуртожиток під час навчання.

У студмістечку є все необхідне для нормального

проживання та навчання, працюють медпункт, стоматологічний

кабінет, у гуртожитках налагоджена локальна комп’ютерна мережа.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

В університеті для студентів працюють їдальня, буфети та кафе

«Кадет».

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

У сучасному спортивному комплексі НТУ з ігровими та тренажерними залами, плавальним басейном студенти можуть безкоштовно займатися у спортивних секціях з волейболу, баскетболу, футболу, бадмінтону, плавання, легкої атлетики,

гирьового спорту, настільного тенісу, боротьби, шахів.

Велику популярність має мотоспорт

університетська команда відома всій Україні та за її межами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]