Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVit_1_cherga.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
172.17 Кб
Скачать

Висновки

Закрите акціонерне товариство «Бориспільський автозавод» знаходиться в Бориспільському р-ні, с. Проліски, вул. Броварська, 4.

В відповідності з технічними і санітарними вимогами станція має систему водопроводу та систему каналізації (господарчо-питний водопровід і побутова каналізація).

Стічні води від мокрого прибирання приміщень проходять через бензомаслоуловлювачів, а потім направляються в побутову каналізацію.

Забруднення, що накопичуються, періодично відкачуються з бензомаслоуловлювача насосом ГНОМ 10/10т.

Відвід дощових стоків від воріт здійснюється бетонною трубою D =200 мм зі скиданням у побутову каналізацію.

Для зменшення забруднення дощових вод передбачається огородження зон озеленення бордюрами, що зменшують змив ґрунту під час зливових дощів на дорожнє покриття.

Територія станції складає 7,520 га, з яких основне виробництво 3,24 га, допоміжне виробництво 1,04 га, адміністративно-побутового значення 1,36 га, сховища, відвали, звалища 1,88 га.

Рекультивація земельної ділянки не потрібна.

Відходами станції утворюються від фарбувально-сушильної камери (толуол, бутилацетат, ксилол, етил бензол, оксид вуглецю, сірчистий ангідрид), дихальний патрубок резервуара зберігання дизельного палива (випари палива), півавтомат зварювання дротом (хром, залізо, марганець,азоту діоксид), повітряно-опалювальний агрегат (спалювання природного газу: оксид вуглецю, азоту діоксид), місце знежирювання та приклеювання, побутовий пил.

В зв'язку з незначною кількістю відходів, зі згоди міських комунальних служб, їх вивіз проводять на спеціалізовані підприємства міста для утилізації.

Тверді відходи і сміття збирають в контейнери і потім вивозять на міську звалку.

Одним з основних джерел забруднення є автотранспорт, який в'їжджає на станцію та виїжджає з неї.

С33 складає 100 метрів від підприємства, житлова забудова не попадає в санітарну зону.

Розрахунок розсіювання шкідливих речовин в атмосфері виконується у програмі "ЕОЛ".

В результаті перевірки обласною санітарно-епідеміологічною службою на підприємстві нормативна С33 витримана. Розрахунок розсіювання шкідливих речовин, що викидаються даною станцією показав, що очікувані концентрації шкідливих речовин у приземному шарі менші нормативних ГДК. Нормативна С33 була піддана перевірці. Розрахункова С33 проходить по границі підприємства, розробка додаткових природоохоронних заходів щодо запобігання забруднення атмосферного повітря не потрібна.

Результати досліджень показують, що викиди в навколишнє середовище і їхній вплив на навколишнє середовище носять локальний характер і забезпечують задовільний стан навколишнього середовища на площадці станції, а також за межами нормативної санітарно-захисної зони.

На підприємстві передбачається загальна обмінна припливно-витяжна вентиляція. Шкідливі речовини, що виходять з витяжної труби практично ніякого негативного впливу на біоту не роблять.

Таким чином, при експлуатації підприємства відбувається мінімальний вплив на атмосферне повітря і медико-екологічну безпеку на навколишнє середовище в цілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]