Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Власюк.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
189.44 Кб
Скачать

7. Охорона праці

Головною метою охорони праці є ряд заходів щодо недопущення нещасних випадків на підприємстві. Відповідальним на СТО є інженер по техніці безпеки. Охорона праці включає такі розділи – пожежна безпека, вимоги техніки безпеки, санітарно-гігієнічні вимоги (забезпечення метрологічних вимог, вентиляції, опалення, зниження вібрації, шуму, освітлення).

Пожежна безпека – це стан об’єкта, при якому виключається можливість виникнення та розвитку пожежі і впливу на людей небезпечних факторів пожежі, а також забезпечується захист матеріальних цінностей. Основні причини виникнення пожежі: використання приладів і обладнання з низьким протипожежним захистом, використання при будівництві матеріалів, які не відповідають вимогам ПБ, відсутність на об’єктах та в пожежним підрозділах ефективних засобів боротьби.

Щоб підвищити протипожежну стійкість та попередити розповсюдження вогня по будівлі використовують спеціальні перешкоди і незгоряємі перекриття протипожежні стіни. Щоб вогонь не розповсюджувався на території СТО між будівлями є протипожежні розриви.

В приміщеннях для зберігання, ТО і ПР забороняється: заставляти проїзди, проходи та виходи з приміщень; користуватися відкритим вогнем, паяльними лампами; ремонтувати з розробкою вузлів та агрегатів ТЗ з баками, заповненими бензином та з картерами з маслом. На СТО для ліквідації загоряння застосовують первинні засоби пожежегасіння – вогнегасники, пісок, азбестові покривала, воду та інше.

В технологічних процесах ТО і ПР автомобілів можуть бути слідуючи небезпечні та шкідливі виробничі фактори: підвищене запилення загазованість повітря; нагрів поверхні обладнання, матеріалів; зміна вологості, температури, рухомості повітря робочої зони; підвищений рівень шуму, вібрації на роб. місці і при ремонтних та контрольно-діагностичних роботах; недостатнє освітлення робочої зони; наявність в складі застосованих матеріалів шкідливих компонентів, які діють на шкіру, дихальні шляхи, слизову оболонку зору та нюху. Технологічний процес ТО, діагностування і ПР повинен відповідати загальним вимогам безпеки праці, згідно ГОСТ 12.3.002-75 „Загальні вимоги безпеки” і забезпечувати повну безпеку виконання всіх виробничих процесів. При проведені ТО, ПР, діагностування забороняється використовувати несправне обладнання, інструмент, обов’язково заземляти все стаціонарне обладнання. Виробничі дільниці з виділенням шкідливих речовин, парів, пилу повинні бути ізольованими від інших приміщень. Приміщення ТО, ПР, діагностування, зберігання обладнуються приточно-витяжною вентиляцією. З метою збереження здоров’я працюючих в зоні виробничих приміщень повинна підтримуватись потрібна температура, оптимальна вологість та швидкість руху повітря. Територія підприємства повинна відповідати всім санітарним нормам.

8. Висновок

Технічне обслуговування на станції дуже розвинене що свідчить постійний наплив клієнтів.

Зараз на станції ведуться роботи по ремонту споруд та оновлення зовнішнього виду.

Моя пропозиція щодо станцій потрібно знизити ціну, на обслуговування автомобілів що дасть додатковий оборот та збільшить капітал станції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]