Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

Висновки та рекомендації

У ході виконання курсової роботи ми розглядали місто Севастополь з різних сторін екологічного управління.

Одним із завдань дослідження було також ознайомлення із загальною характеристикою міста, що дало нам широке уявлення про даний об’єкт дослідження.

Важливо зазначити, що м.Севастополь є одним з двох міст України, що мають статус міст державного значення, що відображається також на його ролі в системі державного екологічного управління.

З 1989 року в місті функціонує департамент охорони навколишнього середовища, з 2007- екологічна інспекція. У Севастополі проводяться заходи з підвищення екологічної освіти населення міста як громадськими організаціями, що входять до Ради громадських екологічних об’єднань, так і державними організаціями.

Кожного року Держуправлінням видається до 400 дозволів та лімітів на природокористування . Особлива увага приділялася ДКП " Севтеплоенерго ", Балаклавському рудоуправлінню, «Севміськводоканал» ДКП, а також нормування поводження з небезпечними і токсичними відходами і речовинами.

Для покращення показників функціювання системи екологічного управління в місті потрібно:

-збільшити державне фінансування для реалізації екологічних завдань;

-реконструювати гідрологічних споруд на водоймах, особливу увагу приділити бухтам;

-проведення екологічної паспортизації найбільших потенційно-небезпечних підприємств;

-будівництво сміттєпереробних заводів на території найбільших сміттєзвалищ:

-запровадження нових екологічних технологій, що зробить регіон більш привабливим для інвесторів та якісної рекреаційної діяльності.

Список використаних джерел

1.Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни «Управління в природоохоронній діяльності» для студентів денної форми навчання за напрямом 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування»(за кредитно-модульною системою)/Укл.Н.О.Кухтик, А.П.Парасочка-К.:2011.

2.Офіційний сайт Міністерства екології та природних ресурсів України-http://www.menr.gov.ua/

3.Офіційні сайти Державних управлінь з навколишнього природного середовища

4. Шевчук В.Я., Саталкін Ю.М., Білявський Г.О. Екологічне управління: Підручник.- К.: Либідь,2004. — 432 с.

5. Екологічне управління: Підручник / В. Я. Шевчук, Ю. М. Саталкін, Г. О. Білявський та ін. – К.: Либідь, 2004. – 432 с.

6. Збірник методичних рекомендацій про державний контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. – Чернівці: Зелена Буковина. 1996. – 248 с.

7. www.0692.ua/‎

8. www.sevastopol.info/‎

9. uhmi.org.ua/sub/sevastopol/‎

10.Шмандій В.М., Солошич І.О. Управління природоохоронною діяльністю: Навчальний посібник. - Київ: Центр навчальної літератури, 2004. - 296 с.