Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
14-02-2014_05-33-56 / Введення.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
62.46 Кб
Скачать

Висновок

Отже, просування товару можна визначити як діяльність з планування, втіленню в життя та контролю за фізичним переміщенням матеріалів і готових виробів від місць їх виробництва до місць споживання з метою задоволення потреб споживачів і отриманням прибутку.

До основних методів просування товару зазвичай відносять особисті чи персональні продажі; рекламу, стимулювання збуту; торгівлю і спонсорство. Всі ці методи разом складають структуру просування.

У сучасних ринкових умовах стратегії просування продукту різноманітні, різні стратегії та їх ознаки можуть принципово відрізнятися.

Традиційна стратегія, заснована на стимулюванні збуту, доповнилася новим змістом. Вона здійснюється за п'ятьма напрямками: поліпшення споживчих властивостей товарів; облік підвищення платоспроможності населення, всебічна інформація; приваблива система торгівлі; аналіз ринку. В даний час у стратегії просування продукту будь-яке з напрямів здійснення може бути засноване на різко відрізняються ознаках.

До цієї стратегії, заснованої на різноманітних варіантах збільшення попиту, додалася принципово інша стратегія, заснована на експансії пропозицій нових товарів. Сутність се полягає в тому, що виробники агресивно просувають абсолютно нові продукти харчування або вироби з привабливими споживчими якостями.

Цю стратегію застосовують, як правило, компанії нової формації, які володіють передовими технологіями, глобальним інформаційним забезпеченням, новою школою менеджерів.

Список використаної літератури

  1. Абрамова Г.П. Маркетинг: Питання і відповіді. - М.: Агропромиздат, 2005

  2. Альошина І.В. Маркетинг для менеджерів: Навчальний посібник - М.: ФАИР-ПРЕСС, 2007

  3. Афанасьєв М. Маркетинг: стратегія і практика фірми. - М: Финстатинформ, 2005

  4. Багиев Г.Л., Тарасевич В. М., Анн Х. Маркетинг. - М.: Економіка, 2009

  5. Басовський Л.E. Стратегічний Маркетинг: Курс лекцій. - М.: ИНФРА-М, 2004

  6. Виханский О.С. Стратегічне управління. Підручник - М: Гардарики, 2003

  7. Голубков Є.П. Основи маркетингу. - М.: Финпресс, 2008

  8. Семенов І.В. Формування маркетингової стратегії. М.: ЦМІіМ, 2002

Соседние файлы в папке 14-02-2014_05-33-56