Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТАТИСТИКА / МУ.заоч.(2012р).doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
763.9 Кб
Скачать

Порядок виконання контрольної роботи

Завдання контрольної роботи складені в чотирнадцяти варіантах, вибір якого залежить від початкової літери прізвища студента:

Початкова літера

прізвища студента

Номер варіанта

А, Я

1

Б, Ю

2

В, Є

3

Г, Щ

4

Д, Ш

5

Е, Т

6

Ж, С

7

З, Р

8

І, Ї, О

9

К, Ч

10

Л, Ц

11

М, Х

12

Н, Ф

13

П, У

14

Кожний варіант контрольної роботи включає пять завдань з найбільш важливих розділів курсу «Теорії статистики». У завданнях використані як реальні дані по Україні, так і умовні.

Приступаючи до виконання контрольної роботи, необхідно ознайомитися з відповідними розділами програми курсу, підібрати і вивчити рекомендовану літературу. Особливу увага потрібно звернути на способи побудови, техніку розрахунку і економічний зміст статистичних показників. Далі слід заздалегідь намітити схему рішення кожної задачі, скласти макет статистичної таблиці, куди будуть занесені обчислені показники.

Якщо в процесі вивчення теоретичних питань і виконання контрольної роботи виникли питання, рекомендується звернутися за консультацією (усну або письмову) на кафедру статистики. У письмовому запиті необхідно чітко сформулювати, що саме незрозуміло і яка література використовувалася під час виконання роботи.

Під час виконання контрольної роботи необхідно керуватися такими вимогами.

1. Контрольна робота повинна бути виконана і надана в термін згідно з графіком навчального процесу.

2. У початку роботи повино бути вказано номер варіанта роботи.

3. Перед рішенням задачі треба навести її умову.

4. Рішення задач слід супроводжувати стислими визначеннями і поясненнями обчислених показників, необхідними формулами і розвернутими розрахунками. Формули повинні бути наведені в тій символіці, що наведена в підручниках або лекційному курсі. Якщо є декілька способів розрахунку того або іншого показника, то застосовувати треба найбільш простий з них, вказавши при цьому і інші можливі способи розрахунку.

5. У процесі рішення задач необхідно здійснювати логічний і арифметичний контроль показників, що обчислюються. Рекомендується для контролю використовувати взаємозв'язок обчислених показників.

6. Для обчислених абсолютних величин повинні бути вказані відповідні одиниці виміру. Всі розрахунки відносних показників потрібно здійснювати з прийнятою в статистиці точністю до 0,001, а відсотки – до 0,1.

7. Рішення задач слід по можливості оформляти у вигляді таблиць, при цьому дотримуючись правил їх побудови, прийнятих в статистиці.

8. У кожній задачі необхідно чітко сформулювати висновки, що розкривають економічний зміст і значення обчислених показників.

9. Контрольна робота повинна бути оформлена акуратно, написана розбірливо, чисто без помарок і скорочення слів (окрім узвичаєних скорочень).

Сторінки роботи повинні бути пронумеровані і мати достатньо широкі поля для зауважень рецензента і виправлень (доповнень), що вносяться студентами після рецензування.

10. У кінці роботи слід навести список літератури, якій було використано (автор, назва, місце видання, назва видавництва, рік видання, кількість сторінок). Робота повинна бути підписана з вказівкою дати її виконання.

11. При задовільному виконанні робота оцінюється як «допущена до співбесіди». До співбесіди студент зобов'язаний врахувати всі зауваження рецензента і, не переписуючи роботу, внести в неї необхідні виправлення і доповнення. Після успішного проходження співбесіди студент одержує залік по роботі і допускається до іспиту. Зараховану роботу студент зобов'язаний подати екзаменатору під час складання іспиту. Без дотримання означеної вимоги студент не допускається до іспиту.