Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PraktikaKadika.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
901.12 Кб
Скачать
  1. Баластування колії машинами важкого типу.

Для баластування та опордження колії застосовують цілий ряд машин і механізмів , що відрізняються між собою характером виконуваних робіт , продуктивністю , швидкістю пересування та іншими особливостями. У кожному окремому випадку машини вибирають відповідно до їхніх технологічних показників , які повинні найбільш повно відповідати обємам і характеру виконуваних робіт . Залежно від протяжності об'єктів річних обсягів колійних робіт застосовують машини важкого , середнього або легкого типів , основною відмінністю яких є їх продуктивність. До машин важкого типу , які застосовуються на об'єктах з річним обємом робіт 70 км і більше , відносяться електробаластери ЕЛБ - ЗТС і ЦНИИС - УРМЗ , виправочно-підбивочно -опоряджувальні машини ВПО - 3000 , виправочно-підбивочно - рихтувальні машини ВПР - 1200 і універсальні баласторозподільні оздоблювальні машини УБРМ-1.

Електробаластери ЕЛБ - ЗТС і ЦНИИС-УРМЗ призначені для розрівнювання раніше вивантаженого баласту шаром заданої товщини , підйомки рейкошпальной решітки на баласт і її здвигання в горизонтальній площині , улаштування підвищення зовнішньої рейки в кривих ділянках колії і попереднього формування баластної призми. Для підйомки колійної решітки спочатку опускають електромагнітний підйомник до контакту з рейками і подають в електромагніти струм, після чого включенням електродвигунів піднімають колійну решітку на задану величину. Максимальна величина підйомки шляху досягає 35 см при рейках Р65 і дерев'яних шпалах . Баластна рама призначена для закріплення на ній струнок які служать для розрівнювання баласту під піднятою рейкошпальною решіткою. Змонтований на баластері дозатор подвійної дії служить для дозування баласту в колію - переміщення баласту з узбіччя або міжколії на всю ширину баластної призми та засипки колійної решітки , а також для чорнового формування поперечного профілю баластної призми. Дозатор електробаластера дозволяє формувати баластну призму шириною поверху 3100-3400 мм. Для очищення головок рейок від баласту при його дозуванні перед дозатором і ззаду нього встановлені рейкові щітки.

Змітання баласту зі шпал в шпальні ящики під час підйомки колії здійснюється за допомогою шпальної щітки , змонтованої перед електромагнітним підйомником. Перед заднім візком електробаластера встановлена ​​шпально - рейкова щітка , призначена для очищення від баласту верхніх постелі шпал і рейок з бічних сторін. Робоча швидкість електробаластера при підйомці і дозуванні баласту складає 5-10 км / год , транспортна швидкість 80 км / год.

Группа 1

Виправочно-підбивочно-оздоблювальна машина ВПО - 3000 призначена для механізованого виконання за один прохід комплексу колійних робіт : чистового дозування вивантаженого на колію баласту , виправочної підцйомки колії з постанов кою її в потрібне положення в поздовжньому профілі і за рівнем , попередньої виправки колії в плані , об'ємного ущільнення баластної призми , планування її укосів і обмітання надлишків баласту з поверхні колії. Досвід робіт показав , що при роботі машини ВПО - 3000 найбільш стійка колія виходить при висоті підйомки не більше 7 см. У зв'язку з цим при остаточній постановці колії колійна решітка повинна лежати перед проходом машини ВПО - 3000 не більше ніж на 7 см нижче проектних відміток Перед виправкою шляху 70-75% щебеню повинно бути укладено по сторонам колії ( на кінцях шпал ) і 25-30 % - в середині шляху (для заповнення шпальних ящиків) . Щебінь , вивантажений на кінці шпал , підбивається при виправочній подйомці колії основними ущільнювальними плитами під колійну решітку. Частину щебеню , звалену цими плитами на узбіччя земляного полотна і міжколію , підбирає планувальник укосів , який рухається слідом за основними плитами , і укладає по кінцях шпал. Ущільнювачі укосів надають баластній призмі остаточні геометричні форми. Кількість щебеню , який вивантажується на кінці шпал , визначають в основному величиною виправочної підйомки шляху і проектними розмірами укосу баластної призми.

Группа 1

Виправочно-підбивочно - рихтувальна машина ВПР- 1200 застосовується при будівництві об'єктів великої і середньої протяжності. Машина самохідна , циклічної дії , одночасно підбиває дві поруч лежачі шпали Потужність машини досягає 1200 шпал на годину. Машина оснащена автозчепами , що дозволяє включати її до складу поїзда. Рама машини встановлена ​​на двох поворотних двовісних візках , з яких передній візок приводний .Машина ВПР- 1200 має дві кабіни управління : у передній розміщені прилади керування рихтуванням шляху і реєструючий пристрій , в задній - прилади, що контролюють робочі операції машини і її переміщення по ділянці робіт .Підбивочні блоки мають по 16 підбійок , яким передається постійний вібраційний та періодичний зворотно - поступальний рух по відношенню до осі шпали . Підбивочний блок переміщується у вертикальному і поперечному горизонтальному напрямках , що необхідно для роботи в кривих малого радіусу. Глибину занурення подбійок на баласт регулюють безступінчато . Підбивочні блоки підбивають шпали асинхронно з рівним тиском стиснення подбійок , що забезпечує рівномірне ущільнення баласту під кожною шпалою на всій ділянці робіт . Максимальна величина заглиблення подбійок від рівня головок рейок до верхньої межі лопатки подбійки 475 мм. Машина має транспортну швидкість руху до 70 км / ч. Час переходу машини з транспортного положення в робоче становить 10 хв , а з робочого в транспортне 7 хв . Маса машини з причіпною платформою складає 51,4 ​​т. Силова установка машини - дизель потужністю 176,6 кВт .

Группа 1

Виправку , підбиття і рихтування стрілочних переводів здійснюють за допомогою машини ВПРС - 500 , яка схожа з машиною ВПР- 1200 , але відрізняється від неї тим , що вона обладнана одношпальним підбивочним блоком , який може переміщатися при підбиванні бруса впоперек шляху на відстань до 50 см , а підбійки можуть повертатися впоперек шляху до 15 ° в сторону рейки і до 86 ° від нього . Виправку , підбиття і рихтування колії та стрілочних переводів виконують за один прохід машини. При необхідності ці види робіт роблять роздільно. Максимальна величина підйомки і рихтування колії при рейках Р65 - 100 мм , продуктивність машини до 4 комплектів стрілочних переводів за зміну , або 500 шпал.

Точність виправки колії та стрілочних переводів по плавності повздовжнього профілю - не більше 1% і за рівнем не більше 2 мм. Транспортна швидкість руху машини до 70 км / год. Маса машини з причіпною платформою 51,2 т.

Группа 1

Універсальна баласторозподільна машина УБРМ -1 призначена для перерозподілу баласту вздовж і впоперек колії , добірки надлишків вивантаженого баласту в бункер і вивантаження його в необхідних місцях , змітання баласту з рейок , скріплень і верхніх настилів шпал і планування баласту відповідно до проектного профілю баластної призми . Машина УБРМ - 1 є самохідним чотирьохвісним екіпажем на залізничному ходу. Вона оснащена лобовим плугом , планувальником баласту , бункером , поздовжнім і поперечним транспортерами , підбирачем і приймачем баласту , щітками. На головній рамі також змонтовані : трансмісія , си лова установка , кабіна , гідравлічна та пневматична системи та електрообладнання. Обслуговують машину УБРМ - 1 один механік і два оператора. Продуктивність машини при 8- годинній робочій зміні при формуванні щебеневого шару складає 2 км , піщаної подушки - 5 км , при опорядженні баластної призми - 1,5 км , при виконан ні всього комплексу робіт - 0,8 км . Максимальна транспортна швидкість руху машини 100 км / год , маса 36 т. Застосування машини повністю виключає ручну працю при перерозподілі баласту і обробці колії.

Універсальна баласторозподільна і опоряджувальна машинаУБРМ-1

Группа 1

Для ущільнення баласту під шпалами попередньо виправленої колії застосовують шпалопідбивочні машини ШПМ-02.Робочими органами машини є два підбивочних механізма по вісім підбійок в кожному (по чотири з кожної сторони рейки), які забезпечують горизонтальне віброущільнення баласту під кожною шпалою. Виправочних пристроїв машина не має.

Технічні характеристики ШПМ-02.   Продуктивність, шпал / год 350-400   Конструктивний вага, кг 14300   Максимальна швидкість руху, км / год 36   Швидкість руху при роботі, км / год 3,3

Группа 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]