Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PraktikaKadika.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
901.12 Кб
Скачать
  1. Технологія збирання ланок з залізобетонними шпалами на ланкозбиральній лінії злж-650

Ланкозбиральна лінія ЗЛЖ-650 призначена для збирання рейкових ланок із залізобетонними шпалами та скріпленнями КБ. Технічна характеристика ЗЛЖ-650 Продуктивність, м / зміну ― 650 Довжина ланок, м― 12,5 і 25 Ширина колії, мм― 1520 та 1435 Епюра шпал, шт / км ―1840 і 2000 Тип рейок― Р50, Р65 Маса, т―31

Рис. 1. Ланкозбиральна лінія ЗЛЖ-650: 1. шпаложивитель; 2, 6, 9 - візки; 3 - верстат для комплектації шпал ,скріплень, рейок; 8 – збірний станок.

Лінія ЗЛЖ - 650 (рис. 1 ) складається з шпаложивителя 1 , візків 2 , 6 і 9 , верстата для комплектації шпал 3 , рейкового конвеєра 4 , складального верстата 8 і насосної станції 5 . Залізобетонні шпали подають краном і розкладають в один ряд на повздовжні балки шпаложивителя 1 , візком 2 ( здійснює зворотно-поступальний рух) шпали періодично піднімаються і подаються у верстат 3 , де укомплектовуються прокладками , підкладками і закладними збірками. Укомплектовані скріпленнями шпали візком 6 переміщаються до складального верстату 8 . Рейки краном укладаються на стійки по 5 шт. по обидва боки рейкового конвеєра 4 . Кожна пара рейок механізмом поперечного переміщення спочатку подається на опорні ролики конвеєра , а потім механізмом поздовжнього переміщення в складальний верстат 8 . Тут після притиснення чергової шпали до рейок вручну встановлюються клемні збірки і гайковертами закручуються гайки закладних і клемних болтів. Змінена ширини колії та встановлення рейок по кутнику або з заданим забігом виконуються за допомогою гвинтових пристроїв.

Збираєма ланка приймається на візок 9 ( здійснює зворотньо - поступальний рух з кроком , відповідним заданій епюрі шпал ) і потім знімається двома козловими кра нами вантажопідйомністю 10 т. У технологічному процесі збірки задіяно 30 чол.

Агрегати й механізми . Шпаложивитель складається з поперечних опор , до верхньої частини яких кріпляться дві повздовжні балки , а нижня частина обладнана захватами для закріплення на рейках залізничної колії. Між поздовжніми балками шпа ложивителів переміщається візок ( рис. 2 ) , що складається з платформ 1 , що спираються через систему важеля 2 на колісні пари 3 Двома гідроциліндрами 5 платформи через систему важеля піднімають відносно колісних пар і піднімають шпали над опорами шпаложивителя . Під дією гідроциліндра 4 візок переміщається вперед , укладає шпали на опори і повертається в початкове положення. Верстат для комплектації шпал призначений для укладання на шпали гумових прокладок і сталевих підкладок і установки збірок закладних болтів. Верстат складається з портальної рами ( здійснює зворотно -поступальний рух по спеціальних рейках ) , на бічних опорах якої встановлені пристрої для

4 — рейковий конвейер; I — насосна станція; 7 — механізм повздовжньої подачі

Рис. 2. Візок:

1 — платформа; 2 — важільна система; 3 — колісна пара; 4, 3 гідроциліндри

Группа 1підйому і центрування шпал. У верхній частині портальної рами на штангах закріплені ключі для занурення в отвори шпали і провертання в них на 90 ° закладних болтів. Верстат має бункера для рейкових скріплень. Шпали комплектуються скріпленнями в такій послідовності : два робочих укладають на направляючі спеціальних касет гумові прокладки і сталеві підкладки , а два вставляють в отвори підкладок збірки закладних болтів і укладають на підкладки підрейкові прокладки. Скомплектовані підкладки переміщаються по касетах разом з портальною рамою до співпадання закладних болтів з отворами піднятою чергової шпали. Після цього спеціальними ключами болти занурюються в отвори шпали і в нижньому положенні провертаються на 90 °. Потім механізм комплектації переміщається вперед і пере носить шпалу на другий візок конвеєра ( по конструкції аналогічна візку шпаложивителя ) , яка подає шпали , оснащені елементами скріплень , до складального верстата.

Рейковий конвеєр складається з П-подібних опорних стійок , на які краном по 5 шт. з кожного боку укладаються рейки. Опорні стійки обладнані неприводними роликами і механізмами поперечного переміщення рейок. Кожен з них складається з каретки з платформою , які за допомогою гідроциліндрів піднімають рейки і переміщують їх на неприводні ролики і ролики механізмів поздовжнього переміщення рейок. Ролики механізмів поздовжнього переміщення приводяться в обертання електродвигуном через ланцюгову передачу і черв'ячний редуктор і подають рейки в складальний верстат до упорів. Складальний верстат включає в себе механізм підйому і центрування шпал , два блоки гайковертів , пристрої для установки рейок по ширині колії та кутнику , механізм переміщення збираної ланки. Кожен блок складається з чотирьох гайковер тів , змонтованих на плиті. Конструкція підвіски гайковертів дозволяє шпинделям з ключами відхилятися у вертикальній площині в межах можливого відхилення гайок закладних і клемних болтів. Піднімаються й опускаються гайковерти гідравлічними циліндрами. Механізм переміщення збираємої ланки за конструкцією аналогічний візку шпало живителя. Насосна станція складається з масляного бака , контрольно - регулювальної апаратури і шести насосних установок , кожна з яких включає в себе електродвигун потужністю 7,5 кВт і лопатевий насос з подачею 70 л / хв.

Роботою ланкозбиральної лінії керують з головного пульту і кнопкових пультів, розташованих на збиральному верстаті і верстаті для комплектації шпал.

Группа 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]