Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тіц практика.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
1.45 Mб
Скачать

Характеристика основних і додаткових послуг

Послуга

Характеристика

Транспорт і трансфер

В даному турі транспортування туристів здійснюється мікроавтобусом Merzedes Sprinter.[ Додаток 7] Кількість місць для сидіння: 18. До послуг туристів: аудіо,відео,кондиціонер

Послуги розміщення

Протягом даного туру туристи проводять чотири ночівлі у готелях «Едельвейс», «Вінниця», «Gala-Hotel», «Корал». До послуг туристів двох- та трьох- місні номери, які оснащені комфортними ліжками, телевізором та холодильником

Послуги харчування

У даному турі туристи харчуються у їдальнях готелів: «Едельвейс», «Вінниця», «Gala-Hotel», «Корал», «Надія», а також у кафе «Санта Барбара». До послуг туристів: сніданок, обід та вечеря.

Програмне обслуговування

Протягом туристичного маршруту для туристів проводяться екскурсії по місцях у с. Глиняни, м Збараж, м. Вінниця, м. Кам’янець – Подільський, м.Чернівці та

Інші послуги

Кожному туристу після закінчення туру та виселення з готелів пропонуються сувеніри, а саме: футболки, брелки, магніти, ручки та інше.

Таблиця 6

Зведена калькуляція вартості туру

Стаття витрат

Розрахунок

Загальна вартість, (грн.)

ΣВі

Проживання

200

4000

Харчування

120

2400

Транспорт

3828

3828

Трансфер

0

0

Екскурсійне обслуговування

420

420

Страхування

10

200

Інші види затрат

-

-

ΣНі

Непрямі податки

0

0

Обмежена собівартість туру

10848

Вп

Умовно-постійні витрати

10%

1048,8

П

Прибуток туроператора

10%

1048,8

К

Комісійна винагорода турагенту чи іншому посереднику

7%

759,36

Вчі

Вартість послуг осіб, які супроводжують групу туристів

640

Σ Зн(к)

Комерційні знижки для окремих туристів чи туристських груп

10%

1084,8

Загальна вартість туру на групу

13828,992

Вартість туру на 1 особу

691,4496

Для зручності та комфорту під час подорожі туристам потрібно передбачити наявність наступних речей:

- кошти на власні потреби

- бутерброди і воду для перекусу

- зручний одяг та взуття.

Додатки:

Розширена характеристика об’єктів показу на туристичному маршруті «Захоплюючий тур Західною Україною»

Глиняни

Глиняни – дуже давнє, історичне містечко, якому сотні років. У свій час місто стояло на важливому торгово-економічному та військово-стратегічному шляхах, що сприяло його розквіту. У різні часи у Глинянах зупинялися польські королі, литовські князі та українські гетьмани. Місто пережило всі віхи історії Галичини і сьогодні має не тільки багату історію, але, через Божу дію, і глибоко-духовне значення.

На даний час Глиняни – це місто, багате на історію, на пам’ятки архітектури, на особистості, котрі заслуговують шани і поваги, багате духовно через наявні в ньому святині, багате красою на лоні мальовничої природи Галичини. Глиняни включено до списку історичних міст і селищ України. Нині в місті працює низка промислових підприємств, лікарня, дитяча консультація, середня і музична школи, крамниці, підприємства громадського харчування, об’єкти побутового обслуговування населення. В місті знаходиться церква Успення Пресвятої Богородиці – одна з найстаріших дерев’яних церков Галичини. З цією церквою пов’язана історія загадкового самопозолочення почорнілого від часу образу Розп’яття Христа.

Збараж

Зба́раж — місто у Тернопільській області, центр Збаразького району.

Збараж віднесено до 39 міст України з найбільшою кількістю історичних пам'яток. Населення — 16,2 тис. осіб (2003), 14,0 тис. осіб (2013).

Розташоване на Волино-Подільській височині, серед гір Медобори на обох берегах річки Гнізна — притоки Серету.

На околицях міста тривають археологічні розкопки; віднайдені мезолітичнастоянка (8 тисяч років до нашої ери), поселеннятрипільської,черняхівської,Лука-Райковецької,давньоруськоїкультур,могильник8-9 ст..

    В  Збаражі знаходиться перлина архітектури та історичний скарб цілого Тернопільського краю -Збаразький замок. Заслуга його зведення належить останнім представникам роду князів Збаразьких - Юрію і Христофору. Брати були високоосвіченими людьми, вчилися в Італії у самого Галілео Галілея. Проект замку   Христофор замовив в 1612 р. у видатного  теоретика і практика італійської  архітектури   Вінченцо Скамоцці. Проте саме будівництво замку розпочалося в 1620 році. Князь Христофор, який помер 1627 року, не встиг його завершити. Замок був споруджений при Юрію Збаразькому. Після смерті останнього замок перейшов у володіння князів Вишневецьких, які продовжили роботи з укріплення оборонних споруд та впорядкування палацу.

На сьогодні у запасниках заповідника зберігається понад 50 тисяч експонатів. Надзвичайно цікавою є колекція ікон, вишивок, килимів, скульптур відомих середньовічних майстрів А.Осіпського і І.Г. Пінзеля, археологічних знахідок періоду трипільської та черняхівської культур, періоду ранніх слов’ян, Київської Русі, Галицько-Волинського князівства.Проте і цим не обмежується сфера діяльності ДІАЗ. Просторі зали відреставрованого замку князів Збаразьких стали місцем, де жителі міста і його гості змогли познайомитися з творами багатьох талановитих художників, скульпторів, фотографів. У заповіднику експонувалися десятки виставок митців з усіх куточків України. Особливою популярністю у відвідувачів вже кілька років користується виставка дерев’яних скульптур талановитого скульптора з Тернополя Володимира Лупійчука. Його роботи передають незламність козацького духу, який гартувався під мурами Збаразького замку у далекому 1649 році, коли Б. Хмельницький вів свої загони на польські війська Яреми Вишневецького.

Заповідник сьогодні - це визнаний центр туризму Тернопільщини. Замок і його численні виставочні зали не залишають байдужими жодного із відвідувачів, а кількість їх з кожним роком збільшується.

Сьогодні можна з впевненістю сказати, що Державний історико-архітектурний заповідник у місті Збаражі зайняв і утримує достойне місце серед аналогічних закладів України. А якщо брати до уваги його порівняно невеликий вік (наприклад, заповідник “Софія Київська” створено у 1944р., Кам’янець-Подільський історико-архітектурний заповідник - у 1977 р.) то ДІАЗ у м. Збаражі можна безперечно віддати перше місце серед подібних закладів, утворених за останні десятиріччя. Але це багато до чого зобов’язує і спонукає. Вкрай важливо сьогодні не втратити здобутого, зуміти зберегти і примножити набуте для прийдешніх поколінь, для майбутнього України.Тепер, на початку XXI століття, Збаразькому замку повернуто його історичну славу. Замок реставровано і він відкритий для відвідувачів. Організовуються екскурсії по замку. В замку проводяться лекції, бесіди,тематичні вечори.