Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
краънознавство).doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
166.4 Кб
Скачать

Завдання 3. Теоретичне питання.

Туристично-рекреаційні ресурси Австралії.

Зараз Австралія має високорозвинену економіку, по своєму рівні порівнянну з економікою західноєвропейських країн. Маючи розвинену обробну й гірничодобувну промисловість, Австралія одночасно є й самим великим експортером у світі яловичини й вовни. В останні роки до одному з перспективних секторів економіки Австралії можна віднести туризм. Розвитку туризму сприяє ідеальний для відпочинку клімат. Тут ніколи не буває холоду й жари. Середня температура літа - плюс 26°С, а зими - плюс 18°С. До туристичних центрів Австралії зараховують ділову столицю - місто Сідней, культурну столицю - місто Мельбурн і адміністративна столиця - місто Канберру.

Туристична сфера в Австралії має таку ж структуру, як і в інших розвинених країнах. До 3 млн іноземних туристів відвідує Австралію щороку, переважно з Нової Зеландії, Японії і Південно-Східної Азії. Стримуючим чинником розвитку іноземного туризму залишається висока вартість авіаперельотів із Західної Європи і США. Туристична база Австралії включає як природні, так і історико-культурні об'єкти. Серед природних найбільшу популярність мають національні парки «Великий Бар'єрний риф» і «Улуру». Останній розташований в центрі континенту і відомий масивом Аерс-Рок. Австралія бідна старожитностями, але сучасні комплекси культурних закладів у столицях штатів відповідають найвищим світовим стандартам. Австралія стають усе більше привабливими напрямками міжнародного туризму.

Австралія - країна, що займає цілий континент. У країні порівняно невелике по чисельності населення (близько 19 млн. чоловік), ендемічні види флори й фауни, високі стандарти й рівень життя.

Значна частина іноземних туристів, а це головним чином японці й вихідці з інших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, приїжджає в Австралію подивитися на унікальних тваринах, що живуть на цьому континенті: кенгуру, коалу й ін.

В основному розвинуті пізнавальний та рекреаційний туризм. Рекреаційний туризм - це туризм з метою відпочинку, оздоровлення і лікування. Пізнавальний або культурний туризм - це подорож з метою ознайомлення з історико-культурними цінностями й унікальними природними об'єктами.

Пізнавальні тури до різних міст, країн з економічної точки зору є дуже вигідними для країни - приймача, бо саме такі тури є майже найдорожчими, і найцікавішими для туристів. Такі тури розраховуються на людей, що люблять та прагнуть чогось нового. Екологічно, тури пізнавального характеру дуже оздоровлюють, але й туристи повинні піклуватись про екологічне становище тієї чи іншої країни. Отже, саме пізнавальні тури є одним з найприбутковіших турів в галузі туризму.

Для Австралії пізнавальний туризм, а саме міжнародний, став найприбутковішою галуззю економіки, а доходи від нього - важливою складовою національного бюджету. Подорожі та туризм стимулюють розвиток інвестиційних проектів з розбудови транспортної та готельно - туристичної інфраструктури (аеропортів, шляхів, морських портів, реставрацію історичних пам'яток, музеїв, розвиток природних охоронних зон), що підвищує і якість життя корінного населення. Австралія, найменший з континентів Землі, виділяється винятковою своєрідністю своєї природи. Це материк реліктів, стародавніх природних об'єктів і унікального тваринного світу. У рельєфі країни збереглися поверхні, які не змінилися з часів третинного періоду, що пов'язаний з властивими тільки цьому материку особливостями формування рельєфу.

ВАРІАНТ 15.

Завдання 1. Тести:

  1. У якій країні розташоване Вестмінстерське абатство?

А) Великобританія;

  1. У якій країні розташований оперний театр “Ла Скала”?

В) Італія;

  1. У якій країні розташовані Золоті Ворота?

А) Україна;

  1. У якій країні розташована піраміда Хеопса?

В) Єгипет;

  1. У якій країні розташований буддійський монастир Аджанта?

А) Індія;

  1. У якій країні розташований Собор Паризької Богоматері?

Б) Франція;

  1. У якій країні розташований собор Санта Марія дель Фьоре?

В) Італія;

  1. У якій країні розташована Чорна кам’яниця (арх. П. Красовський)?

А) Україна;

  1. У якій країні розташована мечеть-мавзолей Сакракія?

Ліван ( інша відповідь)

  1. У якій країні розташований храм Крішна Мандір?

А) Індія;

Завдання 2. Теоретичне питання.

Туристично привабливі місця Таїланду.

Таїланд- рай для туристів, країна з багатою історією і культурою. Всі визначні пам'ятки туристу за короткий час не подивитися.

1) Бангкок – жвава і хаотична столиця, невід’ємна частина подорожі до Таїланду. Незважаючи на те, що у багатьох тут може бути культурний шок, є деякі неймовірні пам’ятки, які було б нерозумно пропустити. Неможливо не помітити Ват Арун (один з найстаріших і найвідоміших орієнтирів в Бангкоку) і Ват ПХО, який є батьківщиною величезного лежачого Будди . Для більш підприємливих туристів підійде Кхао Сан, базари і доріжки китайського кварталу і Нічного Ринку Патпонг, розташований в кварталі червоних ліхтарів міста.

2) Духовний місто Чіангмай – набагато більш спокійне місто, ніж Бангкок, але все ще популярний у мандрівників по Таїланду. З численними храмами, магазинами ремесла, великими ресторанами і салонами тайського масажу і кулінарними школами, у міста є власна порівняно спокійна атмосфера. Багато мандрівників часто згадують Чіангмай як свій улюблений тайський місто.Його розташування високо в північній гористій області Таїланду також робить місто досконалої точкою для популярних гірських походів. Багато туристів також направляються в сусідній невелике місто Пай. Пай – Мекка сучасного мандрівника, що подобається художникам і музикантам. Тут немає тих натовпів людей, характерних інших напрямках Таїланду.

3) Аюттая- стародавнє місто, велична і таємнича древня столиця Сіаму. Руїни міста включені організацією ЮНЕСКО у список об'єктів Всесвітньої спадщини. А місто було немаленьке- жителів близько мільйона, три королівських палаци і близько 400 храмів, три десятки укріплених фортів.

4) Плаваючий ринок Бангкока. Плаваючий Ринок став відомим з класикою Джеймса Бонда “Людина із Золотою гармати”. Незважаючи на те, що тепер головна визначна пам’ятка дуже фотогенічна, відвідувачі все одно зможуть зрозуміти, на що була схожа торгівля в Таїланді перед модернізацією міста.

5) Гарячі джерела Сан Камфаенг. Сан Камфаенг – район, розташований в 36 км від північного міста Чіангмай. Область є батьківщиною популярних гарячих джерел, які розташувалися на 40 акрах, оточені красиво упорядкованими парковими насадженнями. Вони відомі своїми зміцнюючими властивостями. Вода і пар прибувають з глибокого джерела, з температурою більш ніж в 100 градусів за Цельсієм, з високим вмістом сірки. Тут можете розташуватися табором, пообідати, прийняти ванну в багатих мінералами водах. Температура в деяких з них достатня для того, щоб зварити яйце.

6) До Пхі Пхі. Крихітний, але ідилічний острів західного узбережжя - Ко-Пхі-Пхі відзначений багатьма, як прекрасний острівної рай. Навіть при тому, що він постраждав після руйнівного цунамі 2009 року, ще більших збитків було завдано від швидкого туристичного зростання після випуску фільму “Пляж” з Леонардо Дікапріо. Тим не менш, це все ще прекрасний острів, який зберігає туристів і відпочиваючих щасливими.