Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
126.46 Кб
Скачать

Види коносаменту:

1). Лінійний - передбачає викладення волі відправника на укладення контракту перевезення.

2). Чартерний коносамент - видається як підтвердження приймання вантажу на основі чартеру.

3). Березовий коносамент - видається в підтвердження прийому вантажу на березі як правило на складі перевізника.

Основні реквізити коносаменту:

1). Назва судна, перевізника, відправника;

2). Місце прийому чи завантаження товару;

3). Місце призначення і напрямок руху судна;

4). Назва вантажу;

5). Число місць;

6). Належні перевізнику платежі;

7). Інші умови, включаючи перевалку;

8). Час і місце видачі;

9). Число примірників;

10). Підпис капітана чи іншої особи, уповноваженої на видачу коносаменту.

Суперечки, які виникають по коносаменту розглядаються за місцем розташування основного підприємства перевізника, строк позовної давності по к складає 1 рік з дати, коли він повинен бути поставленим.

Питання №4

Транспорні умови контрактів при повітряних і змішаних перевезеннях.

Накладна

- це основний перевізний документ, який складається на певного вантажоотримувача, підписується відправником вантажу, супроводжує вантаж на шляху до транспортування і видається на станції призначення отримувачу.

Для прикладу, умови транспортування можуть формуватися так:

N.1.Продавець повинен відвантажувати комплектуючі матеріали і готові вироби по залізничній накладній прямого вантажного сполучення через станції ________ . Відвантаження комплектуючих здійснюється комплексно в кожному контейнері.

N.2.В залізничній накладній і її дублікаті вказується в грвфі “Відмітки відправника не обов`язкові для залізниці”: номера договору, додатків і специфікацій; номер моделі і кількість; номери відвантажених місць.

N.3.Покупець надає Продавцю транспортні реквізити отримувачів комплектуючих матеріалів по Договору не пізніше 10 днів з дати підписання. При неотриманні вказаних реквізитів Продавець відвантажує комплектуючі матеріали у встановлені Договором строки за адресою Покупця.

N.4.На кожне відвантаження за адресою одного отримувача оформляється окрема залізнична накладна зі штемпелем станції відправлення, до якої додається 1 примірник специфікації.

Контейнерні перевезення регламентуються Міжнародною конвенцією по транспортних (безпечних) контейнерах, в якій уніфіковано всі види контейнерів, дана регламентація їх технічних параметрів та показників.

Найчастіше застосовують 4 схеми контейнерних перевезень:

1.Контейнер завантажують на складі відправника, опломбовують пломбою відправника, перевозять і розвантажують на складі отримувача. Відправка оформляється завантажувальним ордером в якому вказуються реквізити відправника, перевізника, тип контейнера, номер і маса нетто вантажу, назва вантажу, маса брутто і відтиски пломб.

2.Контейнер завантажується на складі відправника чи перевізника декількома партіями товару одного відправника, призначених для декількох отримувачів в районі перевезення. Контейнер пломбується відправником, але доставка на місце здійснюється після відкриття контейнера.

3.Контейнер завантажується на складі чи в порту перевізника декількома партіями вантажів різних відправників, призначених одному отримувачу. Пломбується перевізником і видається отримувачу без відкривання.

4.Контейнер слідує від порту відвантаження до порту призначення, формується і завантажується за принципом місця, або району призначення.

Питання №5

Страхування міжнародних транспортних перевезень.

Договір страхування (англ. – “insurance policy”) виконує роль засобу правового забезпечення інтересів продавця і покупця.

Умови страхування (англ. – “insurance”) визначають розподіл зобов`язань між сторонами на різних стадіях товаропросування. Виконання цих зобов`язань забезпечується відповідними умовами контракту, договором страхування і страховим полісом.

Соседние файлы в папке Міжнародна торгівля