Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Market_bank_DO.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
252.42 Кб
Скачать

1. Вступ

Сучасні тенденції розвитку банківництва вказують на наступне:

1. Має місце зростання потреби в продуктах, що не вимагають багато часу для свого придбання (наприклад, потреба у комплексному дистанційному банківському обслуговуванні).

Зменшення усвідомленого розходження між споживчими властивостями продуктів приводить до зниження лояльності клієнтів стосовно окремих торгових марок та окремих банків. У силу великого вибору продуктів і підвищення ринкової грамотності споживачів спостерігається більше усвідомлене їхнє відношення до ціни та цінності банківських послуг.

2.У результаті посилення конкуренції й розширення ринкових пропозицій має місце більше високе очікування від послуг банків і якості їх продуктів.

3.Вибір споживачем продуктів, розрахованих на більш молодих.

4.Внаслідок нівелювання властивостей багатьох продуктів підсилюється значимість їхнього емоційного впливу.Тому банки створюють такі варіанти продуктів, що мають не тільки високі споживчі характеристики, але також мають емоційну привабливість.

Спостерігається посилення конкуренції та її якісна зміна. Конкуренція стає усе більш жорсткою (гіперконкуренція).

Сучасний маркетинг повинен базуватися на швидкому, гнучкому плануванні нововведень, у центрі яких завжди повинен бути споживач. Зростання ролі нововведень, більша увага до розробки нових продуктів - веління часу. Нові продукти можуть створити нові ринки, а на існуючих ринках допомагають потіснити конкурентів. Швидкість і гнучкість у прийнятті продуктових рішень для багатьох банків є одним із цільових орієнтирів.

З огляду на це важливу роль відіграє здатність працівників маркетингових підрозділів банків відповідати сучасним вимогам до маркетологів.

Маркетологи повинні бути компетентні у певному традиційному маркетинговому напрямку (а краще в декількох з них): маркетингові дослідження, методи передпланового аналізу, формування продуктової політики й політики ціноутворення, управління каналами збуту, просування продукту.

Звідси - вимоги до системності їхніх знань, ерудиції й кругозору.

Істотно важливим є прагнення до нового, висока ступінь динамізму.

Якщо банк ставить за мету розвиток у гіперконкурентному середовищі, то маркетологи повинні безупинно виробляти нові ідеї в різних аспектах своєї діяльності.

Маркетологи повинні домагатися розуміння клієнтів і виходячи із цього ставиться до них диференційовано.

Маркетологи повинні створювати продукти на основі показників їхньої ефективності для споживачів, а не шляхом простого просування цих марок.

Маркетологи повинні освоювати електронні технології й домагатися успіху за допомогою сучасних інформаційних і комунікаційних систем, шляхом підвищення рівня своєї аналітичної підготовки.

Ціль виконання індивідуального завдання полягає у поглибленні, узагальненні й закріпленні отриманих знань, а також у придбанні вмінь і навичок застосування їх при рішенні конкретних практичних завдань

Задачі індивідуального завдання - набуття студентами практичних навичок застосування різних підходів до дослідження банківського ринку та інструментів маркетингу в банківській діяльності відповідно до цілі і завдань самостійної роботи.

Виконання індивідуального завдання повинно забезпечити:

1) формування у студентів вміння та навичок роботи з нормативними актами, що регламентують діяльність банка, та їх коректного застосування, а також обробки професійної інформації та її творчого переосмислення;

2) формування у студентів поглиблених знань про правові основи і особливості розробки банківських продуктів та їх просування за допомогою рекламних повідомлень;

3) набуття вмінь оцінювати якість рекламних повідомлень про банк і банківські продукти та пропонувати власне бачення з приводу цих питань;

4) набуття вмінь застосовувати на практиці методологію проведення SWOT-аналізу, виконувати необхідні розрахунки, інтерпретувати отримані результати і на цій основі розробляти пропозиції для прийняття обґрунтованих управлінських рішень

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]