Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
30.12 Кб
Скачать

2. Курсова робота

2.1. Вибір теми

Перший етап включає в себе вибір теми роботи. Труднощі цього етапу полягають у відсутності досвіду наукової роботи і не завжди чітким розу­мінням студентом своїх інтересів і нахилів. Тематика курсових робіт з дисциплін, передбачених навчальним планом і закріпленим за кафедрою пропонується викладачами кафедри романо-германської філологи.

Протягом десяти семестрів навчання (кваліфікаційний рівень «спеціаліст») навчальним планом передбачена підготовка 5 курсових робіт з мовознавства, перекладознавства та літературознавства. При виборі теми студенту слід з’ясувати> яка область його приваблює, порадитися при необхідності з викладачами, на якій темі йому краще зупинитися.

2.2. Мета курсової роботи

Курсова робота передбачає глибше вивчення в порівнянні з рефератом конкретної проблеми. Виконання курсової роботи має такі цілі:

  • поглиблення знань студентів з актуальних проблем лінгвістики;

  • подальший розвиток умінь самостійного критичного опрацювання наукових джерел;

  • формування дослідницьких умінь студентів;

  • стимулювання студентів до самостійного наукового пошуку;

  • розпиток умінь аналізувати досвід та узагальнювати власні спостереження;

  • формування вмінь практичної реалізації дослідженої теоретичної проблеми в самостійно виконаних розробках і на практиці.

2.3. Вимоги до написання курсової роботи

1. Курсова робота виконується на одну з тем, які запропоновані кафедрою.

  1. Курсову роботу пишуть всі студенти і починають опрацювання літературних джерел за обраною темою у процесі вивчення дисципліни.

  2. Курсова робота виконується державною мовою або іноземною, що вивчається.

4. Обсяг курсової роботи – 20-25 сторінок комп’ютерного тексту.

5. Курсова робота має бути виконана за відповідною структурою (див. ниж­че) з виділенням окремих частин роботи, абзаців, з нумерацією сторінок, правильним оформленням посилань, виносок, цитат, висновків, списку використаної літератури.

6. Обов’язковим компонентом курсової роботи має бути дослідницьке за­вдання.

Дослідницьким завданням вважаються: самостійний аналіз оригінальних творів англомовних письменників; самостійний аналіз перекладів текстів різних стилів і жанрів з і на українську мову; самостійний переклад технічних, художніх та спеціальних текстів із власним коментарем.

  1. Курсова робота мас бути виконана охайно і грамотно у мовному та стилістичному плані.

2.4. Структура курсової роботи

  1. Титульна сторінка (дод 2).

  1. Вступ, де обґрунтовується актуальність теми, її значущість, для теорії та практики перекладознавства, мовознавства і літературознавства мов, визначаються цілі дослідження, його предмет та об’єкт.

  2. Основна частина, яка поділяється на теоретичну та практичну. Теоретична частина передбачає аналіз та осмислення опрацьованої студентом літератури за темою дослідження, а також певні висновки, які спонукають до здійснення необхідних дослідницьких розвідок. Практична частина містить опис виконаного дослідницького завдання.

  3. Заключна частина (або Висновки). У цій частині формулюються висновки, які випливають із змісту курсової роботи.

  4. Списик використаних джерел (Бібліографія), який містить опрацьовані студентом джерела. Всі роботи подаються в алфавітному порядку і мають бути оформлені з урахуванням усіх необхідних вимог. Використання літе­ратури іноземною мовою є бажаним (дод. 8).