Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
30.12 Кб
Скачать

ЗМІСТ

  1. Реферат …………………………………………………………………………..4

    1. Вимоги до написання реферату ……………………………………4

    2. Структура реферату ……………………………………..………….5

  2. Курсова робота …………………………………………………………...........6

    1. Вибір теми …………………………………………………………..6

    2. Мета курсової роботи ………………………………………………6

    3. Вимоги до написання курсової роботи ………………………...….7

    4. Структура курсової роботи ……………………………………..….7

    5. Захист курсової роботи ……………………………………….……8

  3. Випускна робота кваліфікаційного рівня «магістр», дипломна робота ……..8

    1. Вимоги до написання та структура випускної кваліфікаційної та дипломної робіт …………………………………………….……….9

    2. Дипломна робота кваліфікаційного рівня «спеціаліст» ……….

Одним із головних завдань студентської наукової роботи (реферат, курсова і дипломна робота) полягає в тому, щоб зацікавити студентів аналізом мовних явищ, сформувати у них навички самостійного творчого мислення, допомогти їм оволодіти методологією наукового аналізу.

  1. Реферат

Підготовка реферату – це перша сходинка на шляху розвитку науково-дослідницьких умінь студентів. Робота над рефератом має на меті:

  • розвиток мислення студентів (вміння аналізувати, зіставляти та уза­гальнювати різні точки зору, щодо конкретного матеріалу, вміння формулювати висновки);

  • розширення світогляду студентів та поглиблення їх знань з мово­знавчих та літературознавчих дисциплін;

  • формування вмінь реферування;

  • розвиток базисних умінь наукової роботи (дослідницькі вміння, вміння самостійно знаходити необхідний науковий матеріал, корис­туватися довідниковою літературою, складати список використаної літератури, оформлювати виноски);

  • оволодіння основами наукового писемного мовлення;

  • формування гностичних умінь, необхідних для оволодіння дисцип­ліною; встановлювати зв'язки дисципліни з іншими науками та визначити характер цих зв'язків: читати наукову літературу з дисципліни, використовувати цей матеріал для теоретичного опису та основних форм її розвитку.

1.1. Вимоги до написання реферату

1. Реферат виконується на одну з тем, запропонованих кафедрою або викла­дачем.

2. Реферат пишеться державною мовою або іноземною, яка вивчається. .

3.Обсяг реферату - 10-12 сторінок комп'ютерного тексту.

  1. Реферат має бути виконаний за відповідною структурою (див. нижче), з виділенням абзаців, нумерацією, сторінок, правильним оформленням по­силань, виносок, цитат, висновків, списку використаної літератури.

  2. Реферат оформляється охайно і грамотно у мовному та стилістичному плані.

1.2. Структура реферату

  1. Титульна сторінка (дод. 1).

  2. План.

  3. Вступ, в якому автор обґрунтовує актуальність обраної теми, її практичне значення. Вступ передбачає також формулювання мети реферування ма­теріалу з обраної проблеми, а також конкретних завдань роботи.

  4. Основна частина, яка складається з двох-трьох розділів. Кожний розділ нумерується і має свою назву. Основна частина передбачає вивчення та виклад автором існуючих точок зору з обраної теми у науковій літерату­ри, а також самостійний аналіз опрацьованого матеріалу. Автор може та­кож запропонувати свій варіант вирішення даної проблеми.

  5. Висновки, де підбиваються підсумки виконаної роботи та формулюються висновки згідно із завданнями, які були визначені у вступі.

  6. Список використаної літератури (Бібліографія). До списку використаної літератури заносяться теоретичні та практичні роботи, подані в алфавіт­ному порядку і оформлені з урахуванням усіх необхідних вимог. Викори­стання літератури іноземними мовами є також бажаним (дод. 8).

Реферат (нім. Referat, від лат. Refero - доповідаю) – це короткий виклад у письмовій чи усній формі основного змісту роботи чи ряду робіт, які вивчалися з аналізом запропонованих шляхів вирішення певної проблеми, а також висловлення власних міркувань автора щодо цієї методичної про­блеми. Якщо робота цих ознак не має, то вона є лише конспектом опрацьова­них публікацій.

Реферат подається у визначений термін, перевіряється керівником та за системою «зараховано/ не зараховано». Захист реферату є складовою частиною заліку.