Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Фотошоп

.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
140.29 Кб
Скачать

7. Усуньте ефект “червоних очей”, якщо він є на фотографії, або перефарбуйте очі в інший колір.

Збільшіть ділянку із зображенням очей так, щоб можна було змі­нити їхній колір. Установіть робочий колір переднього плану – чорний, якщо потрібно зафарбувати зіниці, або блакитний, якщо потрібно змінити колір очей. Для цього клацніть на прямокутнику заливання кольору переднього плану на панелі інструментів та виберіть потрібний колір. Активізуйте інструмент Замена цвета (Color Replacement Tool) із групи Лечебная кисть. Доберіть розмір пензлика (менший від зіниці ока) й задайте такі параметри: вид – колір, дискретизація – одиночна, межі – неперервні, допуск – 30 %. Акуратно замалюйте відповідну ділянку ока. Якщо результат незадо­вільний, то скасуйте виконані операції за допомогою палітри “История”, повернувшись до попереднього стану. Спробуйте задати інші параметри для інструмента Замена цвета або змінити колір переднього плану. Збережіть зміни.

8. Створіть новий файл. Виконайте команди Файл / Новый, задайте ім’я та розміри зображення, наприклад 10 x 15 см, роздільну здатність – 72 пікселі на дюйм (саме така роздільна здатність багатьох моні­торів) і режим RGB. Інші параметри не змінюйте.

9. Задайте градієнтну заливку для нового файла. Клацніть на кнопці Создать новую заливку или слой, яка розміщена внизу палітри Слои, та виберіть пункт Градиент. Задайте один із запропо­нованих градієнтів – OK.

10. Змініть вигляд градієнта. Скористайтеся палітрою Стили.

11. Назвіть новий файл Портрет та збережіть його у власній папці.

12. Активізуйте файл із фотографією-зразком. Перейти до потрібного відкритого файла можна за допомогою команди головного меню Окно.

13. Виокремте портрет за контуром, за допомогою інструмента кисть або лассо.

14. Скопіюйте виокремлену частину зображення в буфер обміну. Скористайтеся комбінацією клавіш Ctrl + C.

15. Перейдіть до файла Портрет та вставте у нього вміст буфера обміну (Ctrl + V). Виокремлений фрагмент буде вставлено в новий прошарок.

16. Розгляньте отриманий результат та в разі потреби внесіть правки. Якщо межі зображення були виокремлені неакуратно, то вилучіть зайві частини за допомогою інструментів ластик і кисть відповідного розміру.

17. Виконайте автоналаштування файла. Виконайте почергово коман­ди меню Изображение / Настройка / Автоуровни (Автоконт­раст­ность, Автоцвет).

18. Покращіть, якщо потрібно, різкість зображення. Виконайте команди Фильтр / Резкость / Сделать четче.

19. Проекспериментуйте з іншими фільтрами задання різкості. Скасу­вати виконану дію можна за допомогою палітри История.

20. Об’єднайте прошарки. Виконайте команду Выполнить сведение, клацнувши на кнопці, яка розміщена у верхньому правому куті палітри Слои. Усі прошарки буде зведено в єдине зображення.

  1. Збережіть зміни в документі Портрет.

  2. Створіть файл із власним портретом на тлі якогось пейзажу, міста, моря, гір тощо.

23. Задайте потрібні розміри та розміщення вашого портрета в новому файлі. Для цього на палітрі Слои виберіть відповідний прошарок і виокремте прямокутний фрагмент, який містить портрет. Вико­найте команду Произвольная трансформация з контекстного меню виокремленого фрагмента та поміняйте розміри, поверніть чи перемістіть об’єкт. Вийдіть із режиму Произвольная трансфор­мация, натиснувши клавішу вводу.

  1. Збережіть створену фотографію під назвою Портрет 2.

  2. Застосуйте один із художніх фільтрів до створеної фотографії.

Виконайте команди Фильтр / Галерея фильтров . Виберіть один із фільтрів, наприклад Fresco, та натисніть OK. Поекспери­ментуйте з іншими фільтрами.

26. Збережіть створену фотографію під назвою Портрет 3.

27. Створіть свій портрет у художній рамці. Виокремте прямокутну частину з портретом, яку потрібно помістити в рамку. Скопіюйте її в буфер обміну. Створіть новий файл. Розмір картинки задайте дещо більшим, ніж розмір фрагмента, занесеного в буфер обміну. Вставте в новий файл уміст буфера обміну.

28. Створіть новий канал для побудови рамки. За допомогою інстру­ментів групи лассо або швидкої маски виокремте вставлений фрагмент та клацніть на кнопці Создать новый канал у правому нижньому куті палітри Каналы – отримаєте чорне тло, на якому буде виділено частину з майбутньою фотографією. Інвер­туйте виокремлення командою Выделения / Инвертирова­ть выделения і залийте виділений фрагмент білим кольором. Скасуйте виокремлення. В активному каналі виокремленою вважають білу частину зображення.

29. Створіть художню рамку. Застосуйте до виокремленої частини каналу один із художніх фільтрів, наприклад Фильтр / Texture / Mosaic Tiles. Доберіть найкращі, на вашу думку, параметри фільтра, натисніть OK.

30. Об’єднайте створений канал із кольоровим каналом вашого портрета. Активізуйте кольоровий канал та, утримуючи клавішу Ctrl, клацніть на каналі з рамкою.

31. Забарвте рамку кольором переднього плану.

32. Скасуйте виокремлення.

33. Об’єднайте прошарки та збережіть створене зображення у файлі Портрет 4.

34. Уведіть назву фотоальбому. Скористайтесь інструментом Текст. Створіть ефект “перспектива. У режимі RGB зробіть новий документ та наберіть на чорному тлі великими білими літерами слово “Фотоальбом”. Переведіть текстовий прошарок у растр і застосуйте фільтр Размытие Гаусса (Фильтр / Размытия / Размытие Гаусса). Доберіть параметри розмиття на власний розсуд. Далі застосуйте фільтр Соляризация (Фильтр / Stylize / Solarize), а потім скористайтеся засобом Автоцвет із меню Изображение / Настройки.

Застосуйте фільтр Полярные координаты (Фыльтр / Distort / Polar Coordinates) з параметром polar to rectangular та розгорніть зображення на 90° за годинниковою стрілкою. Декілька разів засто­суйте фільтр Ветер із такими параметрами: метод – Ветер, напрям – Справа.

Повторіть усі дії у зворотному порядку, а саме: розгорніть зобра­ження й застосуйте фільтр Полярные координаты з параметром rectangular to polar. За допомогою команди Тон / Насыщенность зафар­буйте текст, активізувавши перемикач Тонирование.

35. Уставте ще декілька текстових блоків, які відображали вміст вашого альбому. Текст і фотографії розмістіть у довільному порядку.

36. Створіть кольоровий фон для обкладинки.

37. Об’єднайте прошарки та збережіть створене зображення у файлі Фотоальбом.

38. Підготуйте файл Фотоальбом для друку.

39. Закінчіть роботу. Продемонструйте обкладинку викладачеві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]