Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практикум ІПЗ-2013-14.doc
Скачиваний:
108
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
20.75 Mб
Скачать

Завдання 2

  1. Запустіть текстовий редактор і створіть новий документ. Вимкніть режим Коди полів на закладці Вигляд команди Сервіс – Параметри.

  2. Новий документ оголосіть документом злиття на бланку. Сервіс-Злиття.1) Основний документ. Створити- Документи на бланку-Активне вікно-Не закривайте це діалогове вікно.

  3. Створіть джерело даних для описаного у теоретичних відомостях типового банківського листа з такими полями: Прізвище, Ім’я, Індекс, Місто, Вулиця, Сума, Закінчення.2) Джерело даних. Отримати дані- Створити джерело даних- Із запропонованого списку Поля в рядку заголовка вилучіть кнопкою Вилучити поле усі поля –Уведіть назви власних полів і додайте їх до списку кнопкою Додати поле-ОК-Відкривається вікно для зберігання джерела даних, наприклад mydata, і перейдіть у полі Папка до власної папки-Зберегти-Редагувати джерело даних-Введіть п’ять-шість записів з даними про ваших друзів(натискайте на клавішу вводу після кожного значення поля)-ОК. Відбудеться перехід до основного документа. З‘явиться панель інструментів Злиття.

  4. Створіть основний документ – текст листа з банку. Введіть текст листа з теоретичної частини. Поля даних для злиття вставляйте спеціальною командою Додати поля злиття на панелі інструментів Злиття, вибираючи назви полів із запропонованого списку.

  5. Виконайте злиття документів у новий документ. Сервіс-Злиття. 3)З’єднати-Призначення: новий документ-З’єднати.

  6. Перегляньте створені листи. Скористайтесь кнопками гортання листів.

  7. Збережіть документ з листами з назвою Злиття.

  8. Підпішіть один конверт до друга. Севіс-Конверти і наліпки. Напишіть адресу призначення і зворотну адресу-Командою Параметри задайте стандартний розмір конверта в Україні С6-114х162 мм, в США – DL (110х220 мм) –Задайте параметри друку – ОК-Закрийте вікно Конверти, оскільки їх друкувати не потрібно.

  9. Методом злиття підготуйте основний документ для адресування п;яти конвертів,використовуючи існуюче джерело даних. Сервіс-Злиття-Створити-Конверти-Створити основний документ-Отримати дані-Відкрити джерело даних-Виберіть раніше створений файл з даними mydata-Вікрити-Налаштування основного документа-Параметри конверта –Виберіть С6 –ОК – Правити(введіть в основному документі свою зворотну адресу вверху ліворуч) – Сервіс-Злиття –З’єднати –Новий документ- З’єднати-ОК-Попередній перегляд-Закрити-Зберегти форму як документ з назвою Конверти.

  10. Створіть форму-бланк для автоматизації процесу виписування електронних рахунків. Скористатится зразком бланку і вказівками з теоретичної частини. Створіть новий документ. Відкрийте панель інструментів Форми. Введіть текст, вставляючи поля форми. Щоб вставити поле форми, наприклад текстове поле [ВТП], треба клацнути спочатку на першій кнопці панелі Форми, а потім у документі.

  11. Створіть поле-список для автоматизації введення найменуваннями товарів, оформіть у вигляді таблиці. Після встановлення поля-списку, натисніть на кнопку параметри поля і створіть свій список із чотирьох найменувань.

  12. Основну частину рахунку з короткими найменуваннями товарів оформіть у вигляді таблиці. Створити рахунок для одного товару оцінюється як добре, а для двох –дуже добре.

  13. Створіть поле-формулу. Виберіть по черзі поля Кількість і Ціна, натисність на кнопку Параметри поля і назвіть поля закладками k і c відповідно, а також увімкніть для них параметр Обчислювати на виході. Тоді формула, яку треба буде вставити для обчислення поля Сума, із зазначенням формату виведення (не менше двох цифр до коми і точно дві цифри після неї ) матиме вигляд =k*c\##,00. Вставити цю формулу як стандартне поле командою Вставити –Поле-Формула.

  14. Затініть поля і захистіть форму.

  15. Збережіть форму в файлі Форма.

  16. Заповніть форму деякими даними. Збережіть готовий рахунок як документ Рахунок.

  17. Створіть макрос для встановлення катринки (логотипу фірми) у бланк. Сервіс- Макрос-Додайте ім’я макросу і призначте макрос клавішам –У діалоговому вікні Налаштування клацніть у рядку Нова комбінація клавіш і натисність деяку комбінацію на клавіатурі, наприклад, Alt+p-Зберігати в поточному документі, а не в Normal.dot- Призначити-Закрити. Розпочався запис макросу. Тепер усі дії користувача (крім переміщення вказівника миші) будуть записані. Коли розпочнеться записування макросу, виконайте таку дію: Вставити-Рисунок-Картинки-Виберіть картинку,яка означатиме логотип фірми, з меню-Вставити-Зупиніть записування. На екрані є панель Зупинити записування з кнопками Зупинити (ліворуч) і Пауза (праворуч). Натисність на кнопку Зупинитиі закрийте це вікно. Макрос створено.

  18. Виконайте макрос вставлення картини у верхній лівий кут бланка. Розмістіть курсор у позицію вставки натискайте на Alt+p . Зменшіть картинку й обгорніть її текстом тощо, щоб структура бланка не змінилася.

  19. Продемонструйте листи, конверти, форму і рахунок.