Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
67.07 Кб
Скачать

Що являє собою технологія dsl?

хDSL являє собою родину технологій, що дозволяють значно розширити пропускну здатність абонентської лінії місцевої телефонної мережі шляхом використання ефективних лінійних кодів та адаптивних методів корекції перекручувань лінії на основі сучасних досягнень мікроелектроніки і методів цифрової обробки сигналу. В абревіатурі xDSL символ "х" використається для позначення першого символу в назві конкретної технології, а DSL позначає цифрову абонентську лінію DSL (Digital Subscriber Line -цифрова абонентська лiнiя). Технологія хDSL дозволяє передавати дані зі швидкістю, що значно перевищує ті швидкості, які доступні навіть найкращим аналоговим і цифровим модемам. Ці технології підтримують передачу голосу, високошвидкісну передачу даних і відеосигналів, створюючи при цьому значні переваги як для абонентів, так і для провайдерів. Більше того, багато технологій хDSL дозволяють сполучати високошвидкісну передачу даних і передачу голосу по одній і тій же мідній парі. Існуючі типи технологій хDSL, розрізняються в основному за тим яку вони використовують форму модуляції та швидкості передачі даних.

Технології хDSL є найбільш практичним рішенням, спрямованим на максимальне збільшення обсягу даних, переданих по існуючих телефонних лініях. Застосування технологій хDSL для високошвидкісного доступу до послуг мережі особливо примітно тим, що ці технології використовують існуючу кабельну інфрастуктуру місцевих телефонних мереж, як середовище передачі. Це дозволяє провайдерам заощаджувати значні засоби та більш швидко (і за розумною ціною) створювати для своїх абонентів велику кількість нових служб передачі даних.

Чому виникла потреба в dsl технологіях?

Потреба в технологіях хDSL з'явилася в першу чергу у зв'язку з дуже швидким ростом мережі Інтернет. Користувачі мають потребу в збільшенні швидкості передачі й розширенні можливостей дистанційного доступу - усього того, що не може підтримуватися традиційно використовуваними технологіями.

Системи хDSL являють собою високошвидкісні канали передачі даних, які крім високошвидкісного доступу до Інтернет можуть бути також використані для організації відео-конференцій, інтерактивних мультимедійних програм, а також як засіб дистанційного доступу надомних працівників домашніх офісів до LAN (ЛВС) корпорацій. Зрозуміло, є багато інших можливостей застосування технологій хDSL. Так, наприклад, рекламне агентство може використати системи хDSL для передачі й прийому об'ємних графічних файлів, коли необхідно одержати схвалення клієнта; після цього за лічені секунди файл може бути відправлений на друк.

Як відбувається інсталяція dsl?

Для інсталяції DSL ви повинні мати доступ до кабельної телефонної мережі. DSL модеми встановлюються на обох кінцях телефонної лінії: один модем установлюється в абонента, а інший - на телефонній станції.

На відміну від більше ранніх технологій використання мідної телефонної лінії, системи хDSL не вимагає ручного настроювання при установці. Модем автоматично аналізує лінію й налаштовує з'єднання за лічені секунди. Даний процес триває й під час з'єднання, тому що модем аналізує зміни, що відбулися в лінії (наприклад, пов'язані зі зміною температури). Модеми використовують удосконалені алгоритми цифрової обробки сигналу (DSP), які створюють математичні моделі перекручувань(искажений), внесених лінією, і здійснюють автоматичну корекцію. На швидкість передачі даних впливає довжина лінії, що залежить від перетину жил кабелю, типу ізоляції й рівня присутніх у лінії перешкод.

Що таке xDSL?

xDSL є узагальненою абревіатурою для технологій DSL (цифрова абонентська лінія). DSL являє собою технологію з'єднання користувача й телефонної станції, що дозволяє значно розширити використовуваний частотний діапазон наявні лінії телефонної кабельної мережі й надати користувачам сучасний рівень послуг.

Технології xDSL дозволяють використати значно більше широку смугу частот у порівнянні із традиційними телефонними службами, що, у свою чергу, значно збільшує швидкість прийому й передачі інформації.

Як працює xDSL?

Використовуючи смугу більше високих частот, ніж частоти, що використовуються для звичайного телефонного зв'язку (300 Гц - 3400 Гц), xDSL дозволяє досягти значно більше високої швидкості передачі даних, ніж це можливо при використанні обмеженої смуги частот існуючої телефонної мережі загального користування (ТФОП). Для використання смуги більше високих частот, чим спектр мовного сигналу, устаткування xDSL повинне бути встановлене на обох кінцях лінії, а сама фізична лінія повинна забезпечувати можливість передачі сигналу в необхідній смузі частот. Це означає обов'язкове видалення з лінії таких пристроїв, що обмежують смугу, як пупинівські котушки, а також обмеження числа й довжини паралельних відводів (bridged tap) від абонентської лінії.

Соседние файлы в папке Veruga_lec