Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Minimum.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
64.51 Кб
Скачать

V. Морально-етична комісія Університету

1. Морально-етична комісія Університету у своїй діяльності керується загальноєвропейськими і світовими морально-етичними цінностями та ідеалами людини, морально-етичними традиціями українського народу, даним «Морально-етичним мінімумом…».

2. Морально-етична комісія Університету працює у складі семи членів, які обираються Вченою радою Університету.

3. Голова Морально-етичної комісії Університету обирається її членами на конкурсній основі таємним рейтинговим голосуванням.

4. Морально-етична комісія Університету тільки за поданням інших осіб розглядає кожне порушення положень «Морально-етичного мінімуму…» та приймає рішення. Комісія самостійно відбирає справи з числа поданих до розгляду.

5. Компетенція Морально-етичної комісії Університету зводиться до підтвердження чи спростування факту порушення членом університетської спільноти даного «Морально-етичного мінімуму…».

6. Формою роботи Морально-етичної комісії Університету є зазвичай відкриті засідання, які проводяться за потреби.

7. Засідання комісії вважається правомочним, якщо у ньому взяли участь не менше двох третин від її повного складу.

8. На засіданні Морально-етичної комісії бажана присутність члена університетської спільноти, морально-етичне(-ні) діяння якого розглядаються Комісією. При повторній неявці такої особи на засідання Морально-етичної комісії без поважних причин рішення приймається без її присутності.

9. Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів присутніх. У випадку рівності голосів вирішальним є голос Голови комісії.

10. Рішення Комісії в той же день вручається особі, щодо якої воно виносилося, та адміністрації Університету чи для вжиття необхідних заходів і оприлюднюється на веб-сторінці Університету. У разі неможливості вручення такого рішення цій особі в день його винесення воно оприлюднюється на веб-сторінці Університету через п’ять робочих днів.

11. Протягом місяця з моменту ухвали Морально-етичною комісією Університету рішення воно може бути оскаржене самою особою, що звинувачена у порушенні «Морально-етичного мінімуму…» чи її законним представником в суді.

Vі. Прикінцеві положення

1. «Морально-етичний мінімум…» набирає чинності з моменту схвалення його більшістю членів Вченої ради Університету і оприлюднення на веб-сайті Університету.

2. Зміни і доповнення до «Морально-етичного мінімуму…» вносяться у тому ж порядку, у якому здійснювалося його прийняття.

3. «Морально-етичний мінімум…» виноситься на розгляд конференції трудового колективу Університету під час схвалення нею нового Статуту Університету у якості його атрибутивної частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]