Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bzhd (1)сардар.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
35.29 Кб
Скачать

139.Склад та завдання угрупування сил першого, другого ешелонів та резерву.

Наступ полку на супротивника, що займає підготовлену оборону, як правило, здійснюється з положення безпосереднього зіткнення з ним, а на що поспішно перейшло до оборони - з висуненням з глибини. Воно зазвичай починається проривом оборони супротивника, що полягав в зломі її ударами усіх видів зброї і рішучою атакою танкових і мотострілкових підрозділів на вузькій ділянці (ділянках), в створенні пролому в обороні і наступному її розширенні в сторони флангів і в глибину. За наявності в обороні супротивника розривів, проміжків і відкритих флангів полк може переходити в настання в усій смузі шляхом завдання декількох ударів по найбільш слабких ділянках оборони, здійснення маневру мотострілковими і танковими підрозділами і їх спільної атаки супротивника з фронту, флангів, тилу з одночасним охопленням його по повітрю.

Наступ на супротивника, що настає, ведеться шляхом зустрічного бою, а на того, що відходить - шляхом його переслідування.

При веденні настання із застосуванням тільки звичайної зброї розгром супротивного супротивника, як правило, здійснюється послідовною вогневою поразкою його першого, другого ешелонів і резервів при одночасній дії на найважливіші об'єкти на усю глибину досяжності стрільби і рішучим настанням мотострілкових і танкових підрозділів в призначених їм смугах з оволодінням наміченими районами (рубежами).

При веденні настання із застосуванням ядерної зброї розгром супротивника здійснюється одночасною поразкою ядерними ударами його супротивного угрупування і важливих об'єктів на усю глибину досяжності стрільби із завершенням їх знищення наступними ядерними, вогневими ударами і стрімким настанням мотострілкових і танкових підрозділів по напрямах і захопленням важливих районів (рубежів).

У усіх випадках настання повинне проводитися у високому темпі, безупинно, вдень і вночі, з швидким перенесенням посиливши в глибину, широким застосуванням охоплень і обходів супротивника, у тому числі, по повітрю, а на приморських напрямах - з моря, нанесенням по ньому одночасних ударів з фронту, у фланги, в тил і з повітря, розчленовуванням і знищенням його по частинах.

Темпи настання мотострілкової (танковою) дивізії можуть складати на Західному театрі військових дій 20-30 км, а мотострілковій дивізії на автомобілях - 15-20 км в добу. На інших театрах військових дій вони можуть бути іншими.

Танковий полк і мотострілковий полк на бойових машинах піхоти мотострілкової дивізії зазвичай застосовуються в першому або в другому ешелоні дивізії на напрямі її головного удару; мотострілковий полк на бронетранспортерах або на автомобілях, як правило, в першому ешелоні дивізії, а окремий танковий батальйон - в загальновійськовому резерві.

Танковий батальйон мотострілкового полку (мотострілковий батальйон танкового полку) на початку настання зазвичай надається мотострілковим (танковим) батальйонам першого ешелону

Полку першого ешелону вказуються найближче завдання і напрям продовження настання.

Полку другого ешелону вказуються найближче завдання і напрям продовження настання.

Найближче завдання полку першого ешелону полягає в розгромі у своїй смузі настання першого ешелону бригади полку супротивника, що обороняється, і оволодінні першою позицією; подальше завдання - в розвитку настання.

http://referat.znate.ru/text/index-5227.html?page=253

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]