Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dipomny_proekt МОЯ.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
2.15 Mб
Скачать

1.6 Інтернет-проекти на основі ajax-технології

Технологію Ajax широко використовують провідні Інтернет гіганти такі як Google, Wikipedia, yahoo, meta. Це свідчить про те що інноваційний підхід до створення потужних Інтернет проектів не обходиться без використання технології Ajax. Нижче наведені основні проекти провідних компаній,що активно розвивають та використовують Ajax підхід.

  • Google suggest та Google Maps – проекти, які показали можливості Ajax;

  • Protopage – гарний приклад сайту на Ajax (особисті замітки);

  • eyeOS – online - робочий стіл на Ajax;

  • BIM – online-аггрегатор новин на Ajax;

  • Браузер по Wikipedia.org – оболонка для навігації по Wikipedia.org на ajax.

Google Suggest.

Google Suggest (англ. suggest – пропоную) це сучасний сервіс пошукового запиту який автозаповнює рядок запиту на основі декількох введених символів. Коли користувач для прикладу вводить декілька букв у рядковому запиті Google тоді автоматично за допомогою фонових запитів із бази даних підставляється готове слово яке відповідає умові запиту користувача. Даний сервіс повністю працює на основі технології AJAX.

Protopage.

Хороший приклад сайту оновлення новин,що активно використовує Ajax технологію для динамічного інтерфейсу користувача є проект Protopage. Даний сайт створений як rss система оновлення,тобто користувач у фоновому режимі без перевантаження веб сторінки бачить список свіжих новин для свого профілю.

eyeOS.

eyeOSвеб-десктоп з відкритим кодом що будується на концепції хмарних обчислень що дозволяє співпрацю та зв'язок між користувачами. Більша частина проекту написана на PHP, XML, та JavaScript. Працює як платформа для веб-застосунків написаних з використанням eyeOS Toolkit. Включає в себе середовище робочого стола з 67 застосунками та системними утилітами. Доступна для портативних пристроїв через мобільний фронт-енд. Для розробників eyeOS надає eyeOS Toolkit – набір бібліотек для розробки застосунків для цієї ОС. Використовуючи інтегроване систему eyeSoft, що базується на Portage, кожен може створити власний репозиторій для eyeOS та поширювати застосунки через нього. Кожна частина робочого столу – це окремий застосунок, що активно використовує технологію AJAX для відправки команд користувача в форматі XML на сервер. На сервері eyeOS теж використовує XML для зберігання інформації. Кожному користувачу на сервері виділяється окремий XML файл. Отже як бачимо даний веб за стосунок повністю побудований на основі технології Ajax.

BIM.

Потужний та сучасний он-лайн генератор інформації. Використовується як генератор новин для сайту. Активно використовує технологію фонового за стосунку Ajax. Веб-сайт сервісу.

Браузер по Wikipedia.org

Веб-інформаційний ресурс працює повністю із підтримкою Ajax системи обміну даних, що свідчить про потужний інтерфейс для користувачів веб сайту. Веб-сайт із вбудованим у нього браузером працює у фоновому режимі без перевантаження веб сторінки. Отже вся оболонка навігації Wikipedia працює на основі технології Ajax.

На сьогоднішній день сучасні та потужні веб сервіси у мережі Інтернет проектуються із використанням останніх тенденцій інформаційних технології у сфері веб програмування. Технологія що дозволяє користувачам користуватись надсучасним і зручним інтерфейсом взаємодії це AJAX. За допомогою цієї концепції вдалось значно просунути практично до інноваційного рівня веб ресурси та проектування інформаційних систем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]