Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Наукова стаття на тему

.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
42.71 Кб
Скачать

Життя сучасної жінки вимагає і професійної зайнятості, що істотно скорочує вільний час.Кожна дружба - це відносини між певними дівчатами та жінками. Дві кокетки обговорюватимуть тенденції моди, радіти нових покупок і обмінюватися одягом для важливих подій. Сімейна зайнятість жінок скорочує час, що проводиться з друзями, оскільки визначаються нові обов'язки, тому не варто очікувати від друзів самопожертви.

Завжди варто розділяти - «багато подруг» і «багато знайомих». Багато подруг не зроблять життя задоволеною і щасливою, вони тільки заповнять вільний час.

Які бувають подруги?

Не секрет, що жінки прагнуть до класифікацій. Вбрання і макіяж «на роботу», для відпочинку і для виходу «у світ» - це приклад найпростішою і поширеної класифікації. Але мало хто знає, що жінки схильні класифікувати і розділяти на види і своїх подруг. Отже, які ж бувають подруги? ..

Старша сестра

Краща подруга, яка старша за віком і володіє багатим життєвим досвідом, стає як старша сестра. Вона допомагає в складних життєвих ситуаціях, завжди морально підтримує і спрямовує. І в цих відносинах повністю відсутня суперництво - оскільки між вами вже десятиліття життя, і своїх цілей «Старша подруга» вже домоглася, тому щиро допомагає вам!

«Шкільна подруга»

Ви разом виросли, ходили в дитячий садок і школу, вас об'єднує більше 20 років спілкування, і це унікально! Значить. Ви обидві вмієте дружити, і ваша дружба вас збагачує. Але не варто обмежувати коло спілкування тільки зі старими друзями, знайомство з новими людьми завжди привносить в життя нові фарби та емоції.

«Нова найкраща подруга»

Нова подруга часто ідеалізується, і здається несхожою ні на кого. Нове знайомство, як новий аромат. Можливо, стане єдиним і коханим, а, можливо, і не згадається. Нова найкраща подруга цікавиться вами, вашими захопленнями, але задумайтесь - чи щирий її інтерес?

«Друзі-чоловіки»

Партнерська дружба між чоловіком і жінкою існує. Захоплення інтелектом, діловими якостями і створеної свободою спілкування тільки зміцнить вашу дружбу. Дружба з чоловіком допомагає більше зрозуміти чоловіків, визначити їх переваги в жінках. Такий друг стане кращим помічником при підготовці важливих подій у вашому житті.

«Колега»

На роботі в оточенні професійної аудиторії та колег, не варто відразу заводити нових знайомств. Важливо на новому місці - озирнутися, визначити розстановку сил - і тільки потім довірятися колезі і розповідати про свої переживання і радощі.

«Дружба з коханим чоловіком»

Є найпоширенішим видом дружби, особливо до весілля. Дружба з коханим чоловіком будується на добрих, теплих відносинах, і ніколи не займе провідну позицію у відносинах, оскільки є і пристрасть! Самий міцний шлюб той, який заснований на дружбі, оскільки люди вже навчилися вибудовувати загальні відносини.

Отже, на відміну від почуття любові, що пронизує собою усі ду­ховні структури людини і в свобідному розгортанні навколо предмета небайдужості ідеалізує його, почуття дружби має більш поміркований характер. Як зазначає Кант, дружба базується на розсудку. Вона передбачає свідомий вибір об´єкта спілкування і узгоджується з принципом розумної побудови стосунків. Тим не менше, дружба — почуття, найбільш близьке до любові. Дружба визначається як "форма спілкування лю­дей, заснована на спільності інтересів, взаємній повазі, взаємо­розумінні та взаємодопомозі; передбачає особисту симпатію, прихильність і торкається найбільш інтимних, задушевних сторін людського життя; одне з кращих проявів людських по­чуттів" [13, с 76]. У дружбі інша людина усвідомлюється як бажаний об´єкт спілкування. "Ми бажаємо мати друга, щоб виливати нашу душу в його душу і насолоджуватися розмовою, котра довіру робить завжди чарівною", — говорить Гельвецій.[14, с. 203].

Бібліографічний опис

1.  Сёмушкин А.В. У истоков европейской рациональности. –М.: Интерпракс, 1996. – С. 223.

2. Фрагменты ранних греческих философов / Подготовка издания А.В. Лебедева. М.: Наука, 1989. –С. 200. 

3. Фрагменты ранних греческих философов / Подготовка издания А.В. Лебедева. М.: Наука, 1989. – С. 185.

4. Лейбниц Г. В. Монадология // Лейбниц Г. В. Сочинения в четырёх томах. – Т.1.Москва: « Мысль», 1982. – С. 187.

 5. Хинтикка Я. Философские исследования: проблемы и перспективы / Я.Хинтикка // Вопросы философии. – 2011. – № 7. – С. 185.

6. Делёз Ж. Различие и повторение / Жиль Делёз; [пер. c фр. Н. Б. Маньковской, Э. П. Юровской]. – Спб. :  Петрополис, 1998. –С. 21. 

7. Дьяков A.B. Жиль Делёз. Философия различия / A. B. Дьяков. – СПб.: Алетейя, 2012. – С. 213. 

8. Вико Дж. Основания новой науки об общей природе наций.- К.: Издательство «Книга», 1994. – С. 21. 

9. Зонтаг С. Мысль как страсть: Избранные эссе 1960-70-х годов. — М.: Русское феноменологическое общество, 1997. —С. 67. 

10. Фрагменты ранних греческих философов / Подготовка издания А.В. Лебедева. - М.: Наука, 1989. –С. 55.

11. Кант І. Критика чистого розуму / Пер. з нім. та приміт. І.Бурковського. – К.: Юніверс, 2000. –С. 211. 

12. Делёз Ж. Различие и повторение / Ж. Делёз; [пер. c фр. Н.  Маньковской, Э. Юровской]. – Спб. :  Петрополис, 1998. –С. 9.

13. Кант І. Критика чистого розуму / Пер. з нім. та приміт. І.Бурковського. – К.: Юніверс, 2000. –С.76. 

14. Зонтаг  С. Мысль как страсть: Избранные эссе 1960-70-х годов / С. Зонтаг.  – М. : Русское феноменологическое общество, 1997. –С. 203.