Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Koleno_I.V.,Gordienko_E.S._Finansi.Metod.vkaz.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
332.29 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ

імені Михайла ТУГАН-БАРАНОВСЬКОГО

КАФЕДРА ФІНАНСІВ

І.В. Колєно, Є.С. Гордієнко

ФІНАНСИ

методичні вказівки до виконання аудиторної письмової роботи

для студентів економічних спеціальностей

заочної форми навчання

Затверджено:

на засіданні кафедри фінансів

Протокол № 27 від "06 " травня 2009 р.

Схвалено навчально-методичною радою університету

Протокол №___ від "___"____2009 р.

ДОНЕЦЬК - 2009

ББК 65.26я73

К 60

УДК 336(076.5)

Рецензенти:

канд. екон. наук, доц. А.Ф. Кононенко,

канд. екон. наук, доц. О.В. Ластовенко

Колєно, І. В.

К-60: Фінанси [Текст] : метод. вказівки до викон. аудит. письм. роботи для студ. екон. спец. заоч. форми навчання. / М-во освіти і науки України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, Каф. фінансів, І. В. Колєно, Є. С. Гордієнко. – Донецьк : [ДонНУЕТ], 2009.  50 с.

Методичні вказівки до виконання аудиторної письмової роботи (для студентів економічних спеціальностей) розроблені з урахуванням вимог згідно до державної, нормативної та відомчої інформації національної освіти і призначені для викладачів і студентів при організації виконання аудиторної письмової роботи з курсу “Фінанси”.

ББК 65.26я 73

© Колектив авторів, 2009

© Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, 2009

ЗМІСТ

стор.

Передмова

4

1.

Основні вимоги до написання і оформлення аудиторної письмової роботи

5

2.

Варіанти завдань до аудиторної письмової роботи

6

Список рекомендованої літератури

48

Передмова

Методичні вказівки до виконання аудиторної письмової роботи з дисципліни (модулю) „Фінанси” для студентів заочної форми навчання мають на меті проведення оцінки рівня знань студентів за КМСОНП; формують практичні навички до самостійної роботи студентів тощо.

В методичних вказівках надані основні вимоги до написання і оформлення аудиторної письмової роботи, варіанти завдань у відповідності з навчальним планом і робочою програмою дисципліни. Запропоновані у методичних вказівках завдання призначені для закріплення знань за курсом, придбання навичок у рішенні тестових завдань студентами економічних спеціальностей заочної форми навчання.

Методичні вказівки до виконання аудиторної письмової роботи (для студентів економічних спеціальностей) розроблені з урахуванням вимог згідно до державної, нормативної та відомчої інформації національної освіти і призначені для викладачів і студентів при організації виконання аудиторної письмової роботи з курсу “Фінанси”.

  1. Основні вимоги до написання і оформлення аудиторної письмової роботи

Аудиторна письмова робота (АПР) є складовою навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів, під час виконання якої закріплюються теоретичні знання з курсу "Фінанси". Рівень опанування теоретичних знань студенти доводять виконанням запропонованих завдань.

Метою АПР є глибоке вивчення окремих тем і питань, закріплення знань за курсом, придбання навичок у рішенні тестових завдань. Для їх рішення потрібно знання конспекту лекцій, додаткової літератури, представленої в даних методичних вказівках.

АПР повинна бути представлена в окремому зошиті (12 аркушів) чи виконана на папері формату А4. Титульний лист повинний містити наступні дані: прізвище, ім'я, по батькові студента, курс, група, номер залікової книжки, відмітка про захист АПР. З другої сторінки починається безпосередній виклад суті завдань.

Варіанти аудиторної письмової роботи складаються із 3 завдань, які охоплюють теоретичний матеріал по темах змістових модулів дисципліни: змістовий модуль І. Теорія фінансів; змістовий модуль II. Бюджетна система і бюджетний процес; змістовий модуль ІІІ. Сутність та зміст ланок фінансової системи держави.

Кожна складова варіанту АПР є завданням по одному з трьох модулів дисципліни та містить визначення 10 понять, розкриття змісту одного теоретичного питання, 10 тестових завдань.

Оцінювання виконання АПР відбувається за вимогами EСTS і складає загальну кількість 60 балів. За кожну із запропонованих складових варіанту завдань студент може отримати 20 балів, відповідно:

- визначення понять - 2 бали за вірне розкриття поняття (2б х 10=20б);

- розкриття змісту теоретичного питання - 20 балів;

- тестові завдання - 2 бали за вірну відповідь (2б х 10=20б).

Аудиторна письмова робота вважається не зарахованою, якщо за підсумком виконання студент отримав менш ніж 30 балів за вимогами ECTS.

Захист контрольної роботи проводиться до іспиту і є допуском до нього.

В методичних вказівках запропоновано 30 варіантів завдань. Номер варіанту відповідає порядковому номеру студента у списку групи.