Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_referat.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
286.72 Кб
Скачать

1.8 Состав бригади на ділянці.

Чисельність бригади та її склад з урахуванням кваліфікації членів бригади з техніки безпеки повинні визначатися виходячи з умов виконання роботи , а також можливості забезпечення нагляду за членами бригади з боку керівника робіт (наглядача ) . Член бригади , керованої виробником робіт , повинен мати групу III , за винятком робіт на ПЛ з безпосереднім дотиком струмоведучих частин ПЛ , виконувати які повинен член бригади , який має групу IV . У бригаду на кожного працівника, що має групу III , допускається включати одного працівника, що має групу II , але загальне число членів бригади , які мають групу II , не повинно перевищувати трьох . Оперативний персонал, що знаходиться на чергуванні , з дозволу працівника з числа вищого оперативного персоналу може залучатися до роботи в бригаді із записом в оперативному журналі і оформленням у наряді.

В нашій бригаді було 4маляра та майстер.З них 2маляр -4-го розряду вони знали:

пристрій , принцип дії та правила налагодження устаткування ; технологію нанесення лакофарбових покриттів і оброблення поверхонь під лакування і малюнок ; способи нанесення лакофарбових покриттів з різних матеріалів ; технологічну та конструкторську документацію на обробку різних поверхонь , вимоги до підготовки і забарвленням поверхонь; вимоги , пред'являються до якості матеріалів , що застосовуються при виконанні будівельних малярних і оздоблювальних робіт , до якості пофарбованих та обклеєних поверхонь; способи складання фарбувальних складів ; способи розкрою шпалер , правила і норми охорони праці та пожежної безпеки.

Та 2 маляра 2-го розряду ми знали призначення і правила застосування інструменту, пристосувань при малярних роботах; правила підготовки поверхонь під забарвлення; вимоги, пропоновані до поверхні, що очищається; способи і особливості очищення будівельних конструкцій; найменування та види фарб, лаків, емалей, грунтовок, шпаклівок та їх властивості; способи забарвлення простих поверхонь; склади і способи очищення застосовуваного інструмента, правила і норми охорони праці та пожежної безпеки.

1.9 Опис робіт,що виконувалися студентом під час практики.

За період проходження навчальної виробничої практики на будівельному ділянці ТОВ «ПромРегион» з 12 січня по 12 лютого 2010 року мною виконувались такі види робіт: 1. З професії «Муляр» - Виконання кам'яних робіт під час кладки та ремонту кам'яних конструкцій будівель. - Кладка стін з цегли та дрібних блоків під штукатурку і з розшивкою швів по ходу кладки. - Пристрій фундаментів з цегляного щебеню під затоку. - Пристрій цементної стяжки. - Закладання цеглою і бетоном гнізд і отворів. - Пробивання прорізів в цегляних за допомогою механізованого інструменту. - Монтаж у кам'яних будівлях залізобетонних перемичок над віконними і дверними прорізами і нішами. - Кладка забутки цегляних стін. 2. З професії «Штукатур» - Покриття поверхонь простою штукатуркою та ремонт простої штукатурки. - Суцільне вирівнювання поверхонь. - Насічка поверхонь механізованим інструментом. - Підмазування місць прилягання до стін наличників і плінтусів. - Приготування розчинів із сухих будівельних сумішей на цементній основі. - Оконопачивание коробок та місць примикань великопанельних перегородок. - Зачистка та підмазування плит і блоків вентиляційних коробів.

На будівельному майданчику ми виконували різні малярні работи передбачають забарвлення стін і інших поверхонь (підлоги,радиаторів,стелі і.т.д). Залежно від того , якими фарбами ви збираєтеся фарбувати стіни або стелі , залежить той чи інший хід робіт .

Тільки професійні малярі знають тонкощі роботи з різними видами фарб. Від їх акуратної роботи залежить якість фарбування . Якщо перед вами стоїть завдання пофарбувати величезне приміщення , то слід найняти бригаду малярів. Професія маляра вимагає не тільки знання справи , професійних навичок , але й особливого терпіння. Крім того , роботі не повинні перешкодити алергічні захворювання. Тому малярі абсолютно здорові люди , які не схильні до алергічних захворювань . Сучасні фарби зроблені з такого складу , який містить натуральні матеріали. Тому фарбування стін - безпечна обробка навіть дитячих кімнат. Малярські бригади різних фірм працюють, як з вапняними малярськими складами , так і з клейовими фарбами , масними , емалевими і водоемульсійними фарбами. Кожен склад має свою специфіку роботи , тому тільки професійні бригади зможуть швидко і якісно виконати роботу і красиво обробити ваш будинок зсередини .

Перш ніж зайнятися наклеюванням нових шпалер або зробити окрашування поверхні , потрібно дуже ретельно очистити стіни від старих шпалер , клейової фарби або просто побілки . Очистити поверхні під шпалери потрібно повністю , в приватних будинках до штукатурки , в квартирі - до бетону або грунтовки. Намагатися залишити старі шпалери на стіні , тому що вони начебто добре тримаються на ній і не повинні бути перешкодою при наклеюванні нових , ні в якому разі не можна. При наклеюванні нових шпалер шпалерний клей , який містить в собі воду , оживляти і розмочити , природно , нерівномірно , шари старих шпалер , після чого вони почнуть десь відставати від стін , утворюючи бульбашки , а в інших місцях - навпаки , залишаться міцно приклеєними . Після всього цього наші нові , настільки старанно наклеєні шпалери , утворюють на стіні поверхню , схожу з гофрованої , або просто у верхній частині відстануть і , висихаючи , разом зі старими шпалерами почнуть скручуватися в трубочку і потихеньку відставати від стіни. Вся робота піде нанівець .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]