Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КС_Конспект_УКР (1)ценообразование.doc
Скачиваний:
205
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.07 Mб
Скачать

7.2. Структура витрат, що враховуються в договірній ціні на роботи з обстеження, паспортизації й оцінці технічного стану будинків і споруджень

Базою, до якої застосовуються усереднені процентні показники вартості проектних робіт, є вартість будівельно-монтажних робіт з номенклатури глав зведеного кошторисного розрахунків, обумовлена виконавцем проектно-дослідницьких робіт з даних вартісних показників об'єктів-аналогів або укрупнених усереднених показників на функціональну одиницю виміру (1м2 загальної площі, 1м3 обсягу будинку, 1 відвідування й т.п.).

При використанні даних об'єктів-аналогів розрахунки бази, до якої застосовуються нормативи, виконується за формою зведеного кошторисного розрахунків з використанням вартісних показників об'єкта-аналога в ринковому рівні цін.

Визначення бази, до якої застосовуються нормативи, при використанні вартісних укрупнених показників на функціональну одиницю виміру, здійснюється шляхом застосування до відповідних складових цих показників коефіцієнта 0,91.

Загальна кошторисна вартість проектних робіт визначається у зведеному кошторисному розрахунках проектно-дослідницьких робіт як підсумок такої вартості по окремих об'єктах.

Відповідно до даного пункту визначається також вартість проектування зблокованих, вбудованих, встроенно-прибудованих об'єктів іншого призначення.

Кошторисна вартість проектних робіт на розширення, реконструкцію й технічне переоснащення підприємств, будинків і споруджень, певна по даному методу, збільшується шляхом застосування коефіцієнта, який установлюється за узгодженням із замовником виходячи з додаткових трудових витрат і не повинен перевищувати розміру 1,2.

При повторному або багаторазовому застосуванні проекту, який був розроблений раніше (прив'язка), залежно від обсягу перепроектування вартість проектних робіт обчислюється, виходячи з виконання цих робіт в одну стадію ( робочий проект) і вартості об'єкта, у наступних розмірах:

а) без перепроектування надземної частини будинку - до 15%. В особливих обґрунтованих випадках (складні гідрогеологічні умови, рельєфність території й т.п.) - від 15 до 25%;

б) при перепроектуванні надземної частини будинку зі зміною фасадів і переплануванням конструкцій будинку, включаючи зміну довжини, секционности, а також конструкцій і інженерного встаткування, але при збереженні основних архітектурно-планувальних і конструктивних розв'язків - до 50%.

Стадії проектування встановлюються інвестором (замовником) разом із проектувальником залежно від архітектурної, технічної й екологічної складності об'єкта, вимог місцевих органів містобудування й архітектури, вартості будівництва об'єкта.

Вартістю проектних робіт, певної по даному методу, не враховані витрати на службові відрядження ( крім відряджень адміністративного персоналу).

7.2.3. Нормативна база для розрахунків договірної ціни на проектні роботи й роботи з обстеження

Кошторисна вартість проектно-дослідницьких робіт даним методом визначається по кошторисах, які складаються за формою « 2-П», на підставі діючих в Україні збірників цін на проектно-дослідницькі роботи із застосуванням відповідних коефіцієнтів і індексів.

Форма № 2-П

Додаток до ____________________________________________________________

(договору, додатковій угоді, убрання-замовленню)

_____________________________________________ № ___ від «__» ________ 20__ г.

Замовлення № _______

Кошторис № _____

на проектні (дослідницькі) роботи

Найменування підприємства, будівництва, спорудження, стадії проектування, етапу, виду проектних або дослідницьких робіт ____________________________________

Найменування проектної (дослідницької) організації_________________________

Найменування організації-замовника ________________________________________

№ п/п

Характеристика підприємства, будинку, спорудження або виду робіт

№№ частин, глав, таблиць, §§ і пунктів, вказівок до розділу або глави Збірника цін на проектні й дослідницькі роботи для будівництва

Розрахунки вартості

Вартість, грн.

1

2

3

4

5