Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Практика укр / Практика Укр / Охрана труда

.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
33.79 Кб
Скачать

Стан охорони праці і навколишнього середовища на дистанції

зв'язку.

Робота з охорони праці проводиться відповідно до «Положення про організацію роботи з охорони праці на залізничному транспорті». Уся робота повинна бути спрямована на виконання задач по всілякому оздоровленню і полегшенню умов праці, попередженню виробничого травматизму і професійних захворювань і безумовному дотриманню законодавства про працю.

Організація роботи і відповідальності за стан охорони праці, дотримання законів про працю, положень, правил і норм із цих питань покладені на керівників управлінь міністерства транспорту, залізниць, підприємств, організацій і інших підрозділів залізничного транспорту.

Масові заходи щодо охорони пращ господарські керівники проводять разом із профспілковими організаціями і технічними інспекторами профспілки робітників залізничного транспорту.

Контроль за дотриманням законодавства про працю, норм і правил по охороні праці по всіх галузях залізничного транспорту здійснюють управління праці, заробітної плати і техніки безпеки. Головне лікарсько-санітарне управління міністерства транспорту і відділ охорони праці ЦК профспілки робітників залізничного транспорту , по галузях господарства - головне управління по залізницях, відділенням і підприємствам - відповідні керівники, профспілкові організації і технічні інспектори.

Діючі на залізничному транспорті правила по техніці безпеки і виробничої санітарії спрямовані на створення високопродуктивних і безпечних умов праці.

Згідно з законом України «Про охорону праці» на Слов'янській дистанції сигналізації та зв'язку створена служба охорони праці. На дистанції розроблені заходи по поліпшенню умов праці та навколишнього середовища. Витрати на охорону праці складають 0.5 % від валового продукту. Ці кошти направляються на забезпечення робітників спеціальним одягом, харчуванням, засобами індивідуального захисту, покращення санітарно-побутових умов.

Кожні три місяці іде перевірка стану охорони праці та аналіз за минулий період. Випадків виробничого травматизму в дистанції не було з 1985 року. Контроль за станом охорони праці виконується згідно положенню про триступеневий контроль.

Основні заходи поліпшення охорони

навколишнього середовища:

1. Економія водних ресурсів:

2.Попередження захворювань:

3. Захист ґрунту і навколишнього середовища від шкідливих речовин: 4.Зміцнення дисципліни, підвищення почуття відповідальності за навколишнє середовище;

5.Підвищення індивідуальної свідомості постійно працюючого контингенту.