Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТРОЙОВИЙ СТАТУТ.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
105.43 Кб
Скачать

Виконання військового вітання у строю на місці та під час руху

151. Виконання військового вітання у строю на місці та під час руху здійснюється, як визначено для роти (статті 141 і 142 цього Статуту).

Під час руху батальйону в колоні команда командира батальйону для виконання військового вітання послідовно повторюється командирами рот (крім напрямної), коли середина роти, що рухається попереду, зрівняється з начальником.

5. Строї полку

152. Розгорнутий стрій полку складається з батальйонів, вишикуваних у лінію взводних або ротних колон.

У розгорнутому строю полку на правому фланзі шикуються батальйони в порядку їх номерів, ліворуч від них - артилерійські підрозділи, підрозділи протиповітряної оборони і підрозділи забезпечення. Управління полку шикується праворуч від батальйонів, заступники командира полку стають праворуч від управління, а під час шикування з Бойовим Прапором - праворуч від нього, інтервали між батальйонами - три кроки (малюнок 33).

Начальники родів військ і служб та підпорядковані їм офіцери шикуються з рештою складу управління полку.

153. Для шикування полку командир полку особисто або через штаб віддає наказ, у якому визначає: мету, місце, час та порядок шикування; форму одягу та спорядження; яку зброю та техніку мати в підрозділах.

154. Шикування полку в похідний стрій (малюнок 34) може проводитися як безпосередньо в похідну колону, так і шляхом перешикування з розгорнутого строю в лінію ротних або взводних колон.

155. Під час шикування на місці в похідну колону батальйони, артилерійські підрозділи, підрозділи протиповітряної оборони та підрозділи забезпечення в колонах прибувають до місця шикування полку і займають вказані для них місця.

156. Перешикування полку з розгорнутого строю в похідну колону проводиться за розпорядженням або за командами, наприклад: "Полк, у похідну колону, дорогою (або вказується інший напрямок руху), за порядком шикування (або вказується інший порядок руху)"; "На ре-МІНЬ"; "Перший батальйон - ВПЕРЕД".

За командою "В похідну колону" командири батальйонів виходять із строю і стають за десять кроків перед командирами головних підрозділів своїх батальйонів, заступники командирів батальйонів і начальники штабів батальйонів - в одній шерензі через два кроки за командирами батальйонів, командири рот і взводів виходять із строю і стають, як викладено у статті 149 цього Статуту.

Командири батальйонів послідовно подають команди для руху (стаття 149).

Рух полку проводиться в порядку, як зображено на малюнку 34, або в іншому порядку, вказаному командиром полку; дистанції між батальйонами (дивізіонами) на місці - три кроки, під час руху - десять кроків, між іншими підрозділами - три кроки.

157. Полк із похідної колони в розгорнутий стрій перешиковується за розпорядженням або за командою командира полку.

У розпорядженні зазначаються місце та фронт шикування полку, за яким батальйоном та в якому строю шикуватися.

Під час перешикування за командою "Полк, ліворуч у лінію, батальйони в лінію ротних (взводних) колон кроком - РУШ" (під час руху - "РУШ") підрозділи шикуються, як зображено на малюнку 33.