Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
795.14 Кб
Скачать

13. Охорона навколишнього середовища

13.1 Відходи виробництва і викиди в атмосферу

У процесі виробництва флексоформ утворюються наступні відходи:

— обрізання фотополімеру — не більше 12 %;

— відпрацьована фототехнічна плівка — не більше 1100 м в рік.

Відходи, що утворюються в процесі виробництва відправляються на сміттєспалювальний завод.

13.2 Викиди в стічні води

Джерелом викидів в стічні води є розчини проявника і закріплювача. Ці розчини мають мінімальну концентрацію активних речовин у момент викиду.

13.3 Викиди в атмосферу

Джерелом шкідливих викидів в атмосферу при виробництві флексоформ є органічний розчинник, що використовується в секції миття, який випаровується як з секції миття, так і з сушильної камери і відсисається вентилятором з викидом в атмосферу із створенням факела розсіювання.

14. Правові питання

Кожний поступивший працювати повинен знати і твердо виконувати встановлений внутрішній трудовий розпорядок, який визначає взаємостосунки адміністрації і працівників в процесі сумісної праці, а також їх обов'язки і права. Регулюється цей розпорядок правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовими положеннями і інструкціями, законами трудового кодексуіколективним договором.

Правила внутрішнього трудового розпорядку розробляються адмістрацією видавництва на основі типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робочих підприємств і складаються з таких розділів:

— загальні положення;

— порядок прийому і звільнення працівників;

— основні обов'язки працівників;

— основні обов'язки адміністрації;

— робочий час і його використання;

— заохочення за успіхи в роботі;

— стягнення за порушення трудової дисципліни. Правила внутрішнього трудового розпорядку накладають на працівників і адмістрацію видавництва. Їх наступні обов'язки:

— працівники зобов'язані працювати чесно І сумлінно, дотримувати дисципліну праці — основу порядку на виробництві; вчасно приходити на роботу, дотримувати встановлену тривалість робочого часу, використовувати весь робочий час для продуктивності праці, своєчасно і точно виконувати розпорядження адміністрації і так далі;

—вони повинні дотримувати технологічну дисципліну, не допускати браку в роботі І покращувати якість продукції;

— в обов'язки робітників входить дотримання вимог по охороні праці, техніка безпеки, виробничій санітарії,гігієні праці і протипожежній охороні, передбаченій відповідними правилами і інструкціями;

— в обов'язки адміністрації входить зміцнення трудової і виробничої дисципліни, поліпшення умов праці;

— дотримувати законодавство про працю, забезпечувати належне технічне устаткування всіх робочих місць і створювати на них умови роботи, відповідні правила охорони праці по техніці безпеки, санітарним нормам, а також упроваджувати сучасні засоби техніки безпеки і забезпечувати санітарне гігієнічні умови.

Оформлення на роботу практичноозначає укладення трудового договору, тобто угода між трудящими, з одного боку і підприємством, з другого боку, про виконання трудящими роботи на даному підприємстві. Трудящий зобов’язав виконувати роботу по певній спеціальності, кваліфікації або посаді з підлеглим встановленому внутрішньому трудовому розпорядку. Підприємство, у свою чергу, зобов'язало виплачувати заробітну платнюізабезпечувати умови праці, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін. Укладення трудового договору оформляється наказом або розпорядженням адміністрації про зарахування працівника на роботу, але і в тому випадку, коли наказу або розпорядження не було видано, а працівник фактично був допущений до роботи, трудовий договір вважається ув'язненим і має юридичну силу зі всіма витікаючими звідси наслідками.

При прийомі на роботу, адмістрація зобов'язана зажадати від доступаючого пред'явлення паспорта, трудової книжки, оформленої в установленому порядку. Поступаючий вперше на роботу замість трудової книжки надає довідку про останнє заняття, видану ЖЕКом, сільською радою, а звільнені з армії — військовий квиток. Прийом на роботу без пред'явлення дих документів не допускається.

При прийомі на роботу, що вимагає спеціальних знань, адміністрація має право зажадати від працівника дипломабо посвідчення про закінчення відповідного закладу.

Всім працівникам до 21 року, а також поступаючим на роботу з шкідливими і важкими умовами праці, для осіб, які по роду своєї роботи стикаються з харчовими продуктами, необхідне також надання довідки або санітарної книжки про проходження медичного огляду. Кодексом законів України про працю заборонено вимагати осіб, що поступають на роботу, документи, пред'явлення яких не передбачено законодавством. Особи, що приймаються на керівні, інженерно-технічні і матеріально відповідальні посади, заповнюють особистий листок по обліку кадрів встановленої форми з додатком автобіографії.

Згідно ст. 36 КЗОТ України підставами припинення трудового договору є:

— угода сторін;

— закінчення терміну (п. 2 і 3 ст. 23), крім випадків, коли трудові угоди фактично проводжуються, і не одна зі сторін не зажадала їх припинення;

— заклик на військову службу;

— розірвання трудового договору за ініціативою працівника (ст. 38, 39), за ініціативою адміністрації (ст. 40, 41);

— переклад працівника з його згоди на іншу роботу або перехід на виборну посаду;

— вступ до законної сили вироку суду, яким працівник осуджений до позбавлення волі.

Працівники, незалежно від посади, мають право у будь-який час розірвати трудовий договір, укладений на невизначений термін, попередивши про це адміністрацію письмово за два тижні. До закінчення терміну попередження про відхід за власним бажанням працівник може у будь-який час узяти свою заяву назад, чим позбавляє адміністрацію прав звільнити його, грунтуючись на раніше поданій заяві.

Трудовий договір, укладений на невизначений термін, а також терміновий трудовий договір до закінчення терміну його дії можуть розірвані адміністрацією підприємства, установи у випадках:

1) ліквідація підприємства, організації, скорочення чисельності або штату працівників;

2) невідповідності працівника або виконуваної роботи, що виявилася, в слідстві недостатньої кваліфікації або стану здоров'я, перешкоджаючого продовженнюроботи;

3) систематичне невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи адміністративного стягнення;

4) прогулу без поважних причин (у тому числі іпоявленню на роботі в нетверезому стані);

5) нез'явлення на роботу в перебігу більш чотирьох місяців в слідстві тимчасової непрацездатності, не рахуючи відпустки по вагітності і пологам.

Розірвання трудового договору за ініціативою адміністрації підприємства (установи, організації) повинне бути заздалегідь злагоджено з підприємством профспілки, за винятком випадків, передбачених законодавством України. При рішенні питання про звільнення працівника по п. З іп. 4 ст. 40 КЗОТ України заздалегідь необхідно зажадати письмове пояснення від даного працівника за фактом порушення трудової дисципліни. Наказ про звільнення повинен вручатися працівнику особисто. У разі звільнення працівника за фактом порушення трудової дисципліни. Наказ про звільнення повинен вручатися працівнику особисто, У разі звільнення працівника без законної підстави або з порушенням встановленого порядку звільнення, або незаконного перекладу на іншу роботу працівник повинен бути відновлений на колишній роботі органом, що розглядає трудову суперечку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]