Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 курс.корекційна педагогіка (индз)..docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
89.61 Кб
Скачать

1. Вибір питань.

  • Студент обирає питання з наявного переліку на вибір. Обов’язковим є виконання не менше трьох питань з кожної теми, чим більше виконано питань ти більше балів отримає студент.

2. Опрацювання питань. Самостійна робота починається з опрацювання лекційного матеріалу, рекомендованої літератури та відповідного розділу підручника, оскільки саме базові знання допомагають зорієнтуватися у загальних питаннях обраної теми.Уявивши загалом питання, щовивчаєтьсяможнапереходити до додатковоїлітературиДля цього необхідно звернутися до каталогового та бібліографічного відділів бібліотеки.Післяопрацюваннялітературиможнапереходити до письмовоговисвітленняпитання.

3. Оформлення самостійнихробіт.

Відповідь на кожнепитанняповиннаміститине більшетрьохсторінок. Виконується на аркушах формату А4 друкованим текстом (шрифт – 14, інтервал – полуторний, поля – 1,5, вирівнювання – за шириною).

4. Термін здачі самостійнихробіт:

4. Термін здачі самостійнихробіт:

Перший модуль -до першої атестації – не пізніше п’ятого тижня семестру.

Третій та другий модуль-до другої атестації– не пізніше п’ятнадцятого

тижня семестру.

5. Структура реферату (індз):

титульний аркуш;

план;

текст;

список використаних джерел.

Текст реферату складається із вступу, основної частинита висновків. У вступі (0,5-1 стор.) обґрунтовується актуальність даної теми і ступінь її вивченості, формулюються мета і завдання реферату. Мета реферату має бути співзвучна його темі, а завдання – відповідати логіці викладу проблеми.

В основній частині (5-7 стор.) розкриваються основні питання згідно плану з обов’язковим посиланням на використані джерела.

У висновках (0,5-1 стор.) наводяться основні результати наукового пошуку і робиться висновок про можливість використання цих результатів у корекційнійдіяльностіінженера-педагога.

6. Оформлення реферату.

Реферат виконується на аркушах формату А4 друкованим текстом (шрифт – 14, інтервал – полуторний, поля – 1,5, вирівнювання – за шириною).

Заголовки та підзаголовки виділяються жирним шрифтом.

Номери сторінок реферату вказуються арабськими цифрами у правому верхньому кутку.

Посилання на наукові джерела робиться в квадратних дужках. Спочатку вказується номер джерела у поданому переліку, а потім – використані сторінки: [2, с. 12-20].

Модуль №1 Загальні питання та завдання корекційної педагогіки

Тема 1:Предмет і завдання корекційної педагогіки. Інклюзивна освіта осіб з особливими освітніми потребами в умовах професійно-технічного навчального закладу.

Для самостійногоопрацювання:

1. .Скласти блок-схему зв’язку корекційної педагогіки з іншими галузями наук.

2. Написати власні роздуми на тему : «Значення курсу «Основи корекційної педагогіки» в системі підготовки сучасного інженера-педагога.

3. Скласти словник термінів з корекційної педагогіки.

4. Сформулюйте мету корекційної педагогіки

5. Перелічить завдання корекційної педагогіки.

6. Порівняйте інклюзивну та інтегровану освіту їх переваги та недоліки.

7. Які проблеми мають учні з психофізіологічними порушеннями. Розкрийте в чому полягає педагогічний, психологічний супровід учнів з особливими потребами.

Теми рефератів:

  1. Основні етапи розвитку теорії і практики корекційної педагогіки.

  2. Соціальне положення осіб з порушеннями психофізичного розвитку в сучасному суспільстві.