Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
охрана труда диплом (Восстановлен).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
50.48 Кб
Скачать

2.7 Санітарно-побутове й медичне обслуговування обслуговуючого персоналу. Питне водопостачання.

Архітектурні рішення будинків слід приймати з урахуванням містобудівних , кліматичних умов району будівництва і характеру навколишньої забудови . Колірну обробку інтер'єрів слід передбачати згідно з ГОСТ14202 - 69 і ГОСТ 12.4.026-76.

Адміністративні та побутові приміщення будівельно-монтажних організацій слід , як правило , розміщувати в мобільних будівлях. Допускається використовувати для цих цілей будівлі споруджуваних об'єктів і підлягають знесенню .

Загальну площу будинку визначаємо відповідно до СНиП 2.09.02-85, яке дорівнює 1200 кв.м.

Висота приміщень від підлоги до стелі повинна бути не менше 2,5 м , в кліматичних підрайону IA , Іб, iГ , IД , і IVА - не менше 2,7 м. Висота залів зборів , їдалень і адміністративних приміщень місткістю більше 75 чол. повинна бути не менше 3 м.

Площа приміщень при висоті 2,4 ; 2,5 і 2,7 м з постійним перебуванням працюючих треба збільшувати на 7 %.

Висоту від підлоги до низу виступаючих конструкцій перекриттів , устаткування і комунікацій , а також висоту від підлоги до стелі в коридорах слід приймати не менше 2,2 м.

Висоту технічних поверхів треба приймати з урахуванням обладнання, інженерних мереж та умов їх експлуатації ; при цьому в місцях проходу обслуговуючого персоналу висота в чистоті повинна бути не менше 1,8 м.

Адміністративні та побутові приміщення можуть розміщуватися у вставках виробничих будівель I , II , IIIa , і IVa , ступенів вогнестійкості категорій В, Г і Д.

У вбудованих приміщеннях виробничих будівель допускається передбачати вбиральні, приміщення для відпочинку , обігріву або охолодження , особистої гігієни жінок , ручних ванн , пристрої питного водопостачання , умивальні, приміщення для майстрів та іншого персоналу , які за умовами виробництва слід розміщувати поблизу робочих місць , а у приміщеннях категорій в, Г і Д - також курильні .

У будинках IVa ступеня вогнестійкості вбудовані приміщення (за винятком убиралень , особистої гігієни жінок , ручних ванн , пристроїв питного водопостачання , умивальних ) не допускається розміщувати біля зовнішніх стін , на антресолях і площадках.

Висоту вбудованих приміщень (від підлоги до стелі ) допускається приймати не менше 2,4 м.

Площа вестибюля будинків слід приймати з розрахунку 0,2 м 2 , а на підприємствах , що розміщуються в Північній будівельно-кліматичній зоні , - 0,25 м 2 на одного працюючого в найбільш численній зміні , але не менше 18 м 2 .

У багатоповерхових будинках при різниці позначок підлоги вестибюля і верхнього поверху 12 м і більше слід передбачати ліфти .

Число ліфтів слід приймати за розрахунком і повинно бути не менше двох ; при цьому один з ліфтів допускається приймати вантажним . Один з ліфтів повинен мати глибину або ширину кабіни не менше 2,1 м.

Ширина ліфтового холу при однорядному розташуванні ліфтів повинна бути не менше 1,3 найменшої глибини кабіни ліфта , при дворядному розташуванні - не менше подвоєного значення найменшої глибини кабіни одного з ліфтів протилежного ряду . Перед ліфтами з глибиною кабіни 2,1 м і більше ширина холу повинна бути не менше 2,5 м.

У підвальних та цокольних поверхах, виходи з ліфтових шахт слід передбачати через тамбур-шлюзи з підпором повітря при пожежі. У будинках з двома ліфтами їх допускається розміщувати в сходових клітинах.