Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародний союз електрозв’язку.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
175.23 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІНАНСІВ ТА МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ

Модульна контрольна робота

З дисципліни «Міжнародні організації»

На тему : «Міжнародний союз електрозв’язку»

Виконав:

Студент БДМ(ЗЕД) 2-13

Єрмоленко Андрій Юрійович

dronnnnn95@gmail.com

Київ - 2014

МСЕ

Міжнародний союз електрозв’язку

Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ) – спеціалізована установа ООН у сфері глобального електрозв’язку, покликана здійснювати законодавчі, управлінські, виконавчі та консультативні функції, надавати технічну підтримку, розробляти стандарти і правила у сфері електрозв’язку та формулювати рекомендації, спрямовані на активізацію розвитку телекомунікацій та підвищення якості послуг.

Історія виникнення та основні етапи розвитку мсе.

МСЕ, імовірно, найстарша з нині існуючих міжнародних організацій, вона була заснована в Парижі ще 17 травня 1865 року під назвою «Міжнародний телеграфний союз» (фр. Union internationale du telegraphe). В основному МСЕ займається розподілом радіочастот, міжнародною телефонною організацією та організацією радіозв'язку, стандартизацією телекомунікаційного обладнання. Зараз МСЕ офіційно є спеціалізованим агентством ООН і має штаб-квартиру в Женеві (Швейцарія) поруч з Палацом Націй (Європейське відділення ООН).

17 травня 1865 в Парижі була підписана міжнародна телеграфна конвенція 20 членами засновниками, що послужила підставою міжнародного телеграфного союзу (Міжнародний телеграфний союз - ITU).

У 1906-му році на організованій ним конференції в Берліні були укладені перші міжнародні угоди по радіозв'язку.

У 1924-му році було створено підрозділ CCIF - Міжнародний консультативний комітет з телефонії, в 1925-му - CCIT - Міжнародний консультативний комітет з телеграфії. У 1927-му в США був створений CCIR - МККР, Міжнародний Консультативний Комітет з Радіо.

У 1932-му році в Мадриді було підписано спільну міжнародну угоду по стандартизації у вищевказаних областях (Міжнародної конвенції електрозв'язку).

У 1947 р. ITU отримала статус спеціалізованого агенства Організації Об'єднаних Націй (ООН). Центральний офіс ITU розташований в Женеві (Швейцарія). Штатний склад співробітників включає 770 чоловік. Річний бюджет організації становить близько 333 мільйонів швейцарських франків.

У 1956-му році підрозділи CCIT і CCIF зливаються в одне - CCITT, МККТТ. Нарешті, в 1993-му році ITU формується в своєму нинішньому вигляді. CCIR стає сектором ITU-R, а CCITT - сектором ITU-T.

До складу МСЕ входять 193 держав-членів, а в членський склад МСЕ входять регуляторні органи в галузі ІКТ, провідні академічні установи та близько 700 приватних компаній.

Нові Статут і Конвенція МСЕ, прийняті у 1992 році, були ратифіковані Україною у 1994 році (Закон України №116/ 94-ВР від 15.07.1994 р.). Україна є членом МСЕ з 7 травня 1947 року.

Назва МО

Періодичність і місце проведення засідань керівного органу міжнародної організації

Адреса штаб-квартири міжнародної організації та її представниц-тва в Україні

Дата набуття членства в міжнарод-ній організації

Підстава для набуття членства в міжнародній організації

Статус членства в міжнародній організації

Характер фінансових зобов'язань перед міжнародною організацією

Джерело здійснення видатків, пов'язаних з виконанням фінансових зобов'язань перед міжнародною організацією

Інформація про виконання фінансових зобов'язань перед міжнародною організацією

Централь-ний орган виконавчої влади, відповідаль-ний за виконання фінансових зобов'язань перед міжнародною організацією

Міжнародний союз електрозв`язку (МСЕ) International Telecommunication Union (ITU)

Повноважна конферен-ція МСЕ проводиться один раз на чотири роки, сесії Рада МСЕ один раз на рік (м.Женева, Швейцарія)

Швейцарія, Женева, Place des Nations, CH 1211 Geneva 20, Switzerland Представництва в Україні немає

07.05.1947 р.

звернення Уряду УРСР від 1947 р. на адресу Уряду Швейцарської Конфедерації про приєднання до Міжнародної конвенції електроз`вязку, Статут і Конвенція МСЕ

повноправний член

1/2 одиниці внеску

Державний бюджет України

Державний бюджет України, КПКВ 1401020

швейцар-ський франк

167 242

немає

Міністерство закордонних справ України

Міністерство транспорту та зв’язку України

Єдиний державний реєстр щодо МСЕ

Цілі МСЕ:

МСЕ у сфері глобального електрозв’язку, покликаний здійснювати законодавчі, управлінські, виконавчі та консультативні функції, надавати технічну підтримку, розробляти стандарти і правила у сфері електрозв’язку та формулювати рекомендації, спрямовані на активізацію розвитку телекомунікацій та підвищення якості послуг.

Принципи МСЕ:

МСЕ вірний ідеї з'єднати всіх людей в світі незалежно від того, де вони проживають і якими засобами мають. Своєю роботою МСЕ охороняє і підтримує основне право кожного на спілкування. Функції МСЕ:

МСЕ координує у всесвітньому масштабі роботу супутників, забезпечуючи для вас передачу телевізійних програм, вказівки супутникових навігаційних систем, метеорологічної інформації та онлайнових карт, а також зв'язок навіть в найвіддаленіших куточках Землі.

МСЕ забезпечує можливість доступу в Інтернет. Стандарти МСЕ підтримують абсолютна більшість інтернет-з'єднань.

МСЕ робить можливими телефонні дзвінки: як в сусідній офіс, так і приятелю в іншу країну. Стандарти, протоколи і міжнародні угоди МСЕ підтримують роботу глобальної системи електрозв'язку.

МСЕ уможливлює безперебійний зв'язок у час стихійних лих і у надзвичайних ситуаціях.

МСЕ підтримує і спрямовує галузь ІКТ в створення мереж завтрашнього дня.

МСЕ є рушійною силою революції в рухомого зв'язку. Стандарти на транспортні мережі роблять можливою, зокрема, рухливу і широкосмуговий зв'язок.

 

МСЕ працює з партнерами з державного і приватного секторів, з тим щоб зробити доступ до ІКТ прийнятним за ціною, рівноправним і універсальним.

МСЕ розширює можливості людей в усьому світі, забезпечуючи навчання і професійну підготовку на базі ІКТ.

Основні завдання МСЕ:

1. Розподіл радіочастот, управління використанням супутникових орбіт і технології доступу. Супутники підтримують телефонні дзвінки, передачу телевізійних програм, супутникову навігацію і онлайнові карти. Супутникові служби мають вирішальне значення для контролю і передачі змін в таких даних, як температура води в океані, карти рослинності і викиди парникових газів, допомагаючи нам передбачити брак продовольства, прогнозувати шляху переміщення ураганів і тенденції в зміні клімату. Безпрецедентне зростання бездротових засобів зв'язку, зокрема для надання широкосмугових послуг, звертає увагу на необхідність пошуку глобальних рішень для задоволення потреб в розподілі додаткового радіочастотного спектру та погодження стандартів з метою підвищення функціональної сумісності. Сектор радіозв'язку МСЕ (МСЕ-R) здійснює координацію широкого і постійно зростаючого діапазону послуг радіозв'язку, а також управляє на міжнародному рівні використанням радіочастотного спектра і супутникових орбіт. Зростає число учасників, яким необхідно використовувати ці обмежені ресурси, тому участь у роботі конференцій і дослідних комісій МСЕ-R, де проводиться важлива робота з питань, що стосуються широкосмугової рухомого зв'язку і технологій радіомовлення, таких як телебачення надвисокої чіткості (ТСВЧ) і тривимірне телебачення, набуває все більш високий пріоритет як для державних органів, так і учасників галузі. 2 Стандартизація. Стандарти МСЕ (звані "Рекомендаціями") мають основоположне значення для роботи сучасних мереж ІКТ. Без стандартів ви не зможете зробити телефонний виклик або отримати доступ в Інтернет. Пов'язані з питань доступу в Інтернет, транспортних протоколів, стиснення голосу і зображень, створення домашніх мереж, а також до величезної безлічі інших складових ІКТ, сотні стандартів МСЕ роблять можливою роботу систем на локальному та глобальному рівнях. Так наприклад, удостоєний премії Emmy стандарт МСЕ-Т Н.264 тепер є одним з найбільш популярних стандартів стиснення зображень. Зазвичай за рік МСЕ створює і переглядає більше 150 стандартів, які охоплюють усі елементи - від функціональних властивостей базових мереж до послуг наступних поколінь, таких як Інтернет, телебачення. Якщо вашому продукту або послугу в тому або іншому вигляді необхідно міжнародне схвалення, ви повинні брати участь в обговоренні стандартів в Секторі стандартизації електрозв'язку МСЕ (МСЕ-Т).

3 Розвиток. Сектор розвитку електрозв'язку МСЕ (МСЕ-D) може запропонувати вам програму - прагнете ви вступати на що формуються ринки або розширювати на них своє присутність, демонструвати світове лідерство в сфері ІКТ, дізнатися, як впровадити належну політику, або виконуєте свій мандат, який передбачає корпоративну соціальну відповідальність. У нашому світі, який все глибше пронизують мережі, розширення доступу до ІКТ в цілому відповідає інтересам кожного. Великі ініціативи МСЕ також здійснює ряд великих ініціатив, охоплюють узгоджений на міжнародному рівні мандат МСЕ "подолати" цифровий "розрив", наприклад, заходи МСЕ З'єднаємо ... чи ініціативу З'єднаємо школу, з'єднаємо суспільство. МСЕ також регулярно публікує найповніші і достовірні статистичні дані з ІКТ. • Зміна клімату. МСЕ грає провідну роль у використанні супутників для контролю найважливіших змін у навколишньому середовищі. МСЕ також працює над методикою, яка забезпечить для галузі ІКТ стандартний спосіб надання інформації про свої власні викиди парникових газів. Поряд зі сприянням прийняттю значно більше ефективних мереж наступних поколінь (СПП) і рішень, таких як універсальний зарядний пристрій для мобільних пристроїв, МСЕ особистим прикладом очолює процес впровадження "розумних" технологій, з тим щоб скоротити свій власний вуглецевий слід. • Електрозв'язок в надзвичайних ситуаціях. МСЕ мобілізує партнерів і ресурси для надання негайної допомоги на місці у разі стихійного лиха. МСЕ забезпечує обладнання зв'язку для заміни пошкодженої місцевої інфраструктури та допомагає країнам відновлювати мережі та служби ІКТ для майбутньої роботи. МСЕ також публікує велике число стандартів, що підтримують швидке реагування. Постійні зобов'язання МСЕ в цій області рятують життя. • Кібербезпека. Зобов'язання МСЕ полягає не тільки в тому, щоб з'єднати світ, але щоб з'єднати його безпечно і надійно. Це означає допомогу в створенні безпечного і захищеної мережевого середовища для всіх користувачів. МСЕ досягає цієї мети в значній мірі в рамках Глобальної програми кібербезпеки (ЦПК), яка виконується в тісній співпраці з програмою Малайзії Імпакт, а також ініціативи "Захист дитини в онлайновій середовищі "(COP). Розроблені МСЕ стандарти шифрування з відкритим ключем забезпечили зростання електронної комерції, а зараз у центрі уваги МСЕ також питання управління визначенням ідентичності. • Доступність. Для того щоб дійсно подолати "цифровий розрив ", всі люди повинні бути забезпечені простим, прийнятним за вартістю і рівноправним доступом до технологій зв'язку, незалежно від свого географічного, соціального стану або обмеженості фізичних можливостей. МСЕ сприяє реалізації цього принципу у всіх сферах своєї діяльності. • Широкосмуговий зв'язок. Більшість цілей, пов'язаних з поліпшенням життя суспільства, включаючи Цілі розвитку тисячоліття, не будуть досягнуті в відсутність інноваційних підходів у таких областях як охорона здоров'я, освіта, постачання продовольством та його розподіл, енергетика та транспорт. Всі вони все більшою мірою будуть спиратися на сучасну інфраструктуру і перспективні програми ІКТ. Робота МСЕ, що проводиться спільно з великим числом партнерів, спрямована на розширення фіксованих і бездротових мереж та послуг, які будуть забезпечувати соціально економічний прогрес в кожній країні в XXI столітті. У 2010 році разом з ЮНЕСКО МСЕ створив Комісію з широкосмугового зв'язку в

інтересах цифрового розвитку.

Організаційна структура МСЕ:

Повноважна конференція - вищий орган, складається з представників усіх держав-членів. Вона визначає основні принципи діяльності МСЕ, розробляє й доповнює міжнародні конвенції з електрозв’язку, затверджує бюджет, обирає Адміністративну раду, генерального секретаря й директорів секторів.

Адміністративна рада - функціонує в період між сесіями Конвенції. До її складу входять 43 представники країн-членів. Рада є, по суті, виконавчим органом. Вона втілює в життя рішення, прийняті Конвенцією. Особлива увага приділяється застосуванню новітньої техніки й сучасних методів електрозв’язку в країнах-членах

Генеральний секретаріат - готує доповіді про зрушення в сфері електрозв’язку, публікує відповідну інформацію, координує діяльність МСЕ з іншими міжнародними організаціями. Його очолює генеральний секретар. Секретаріат кожні чотири роки організує світові виставки з електрозв’язку – ТЕЛЕКОМ.

Сектори: радіозв’язку, стандартизації, розвитку електрозв’язку. Сектори організують світові конференції, на яких обгово-рюються актуальні проблеми електрозв’язку. Сектор радіозв’язку розглядає норми радіозв’язку. Сектор стандартизації електрозв’язку вивчає технічні й тарифні питания й розробляє відповідні стандарти систем електрозв’язку, узгоджує національні системи в єдину міжнародну. Сектор розви ку електрозв’язку відає переважно технічними питаннями розвитку глобальної мережі електрозв’язку. У своїй роботі він спирається на наукові комісії, що забезпечують його новітньою інформацією про науково-технічний прогрес у галузі зв’язку.

Членський склад МСЕ - це представницький підбір організацій галузі ІКТ. Маючи в рядах своїх членів організації з державного та приватного секторів, ми займаємо унікальне положення серед установ ООН. У світі, який стає все більш взаємозалежним, МСЕ є єдиною глобальною організацією, що охоплює всіх учасників цієї динамічної і швидкозростаючою галузі.